Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


TİCARET ODASINDAN ÇİFTE DESTEK..!
Ünye Sanayi ve Ticaret odası Başkanı Durmuş Zor, daha önce Türkiye Ekonomi Bankası’yla ( TEB )yaptığı anlaşmayla, üyelerinin çektikleri kredileri 3 ay gecikmeli ödeyebilmesi özelliğini taşıyan bir protokol imzalamıştı.

TİCARET ODASINDAN ÇİFTE DESTEK..!

Ünye Sanayi ve Ticaret odası Başkanı Durmuş Zor, daha önce Türkiye Ekonomi Bankası’yla ( TEB )yaptığı anlaşmayla, üyelerinin çektikleri kredileri 3 ay gecikmeli ödeyebilmesi özelliğini taşıyan bir protokol imzalamıştı.

Durmuş Zor, Karadeniz’de fındık hasat döneminin önemli olduğuna vurgu yaparak, esnafın ve vatandaşların fındık hasadı sonunda rahat nefes aldıklarını bu nedenle esnafın çekeceği kredinin ilk ödemesini o dönemde yapabilme kolaylığı sağlayacak olan ikinci bir protokolü Finans Bank’la yaptığı protokol anlaşması ile resmiyete geçirdi.

Esnafın kendisinin belirleyeceği kredi ödeme ayının esas alındığı anlaşmanın ilgi göreceğini savunan Başkan Durmuş Zor;

“Sanayi ve Ticaret odamıza güç ve destek veren üyelerimiz adına bir protokol imzalıyoruz. Burada diğer bankalarla yapılacak sözleşmelerin dışında farklı bir şey yoksa neden yapılacak sorusu sorulacaktır. Ünye’de ciddi düzeyde bankalarımız var. Biz, farklılık varsa anlaşma yapıyoruz. Bizden önceki başkanlarımızda burada şubeleri olan bankalarla anlaşmalar yapmıştır. Bu anlaşmalar devam ediyor.

Biz Türkiye Ekonomi Bankası ve Finans Bank’la farklı iki anlaşma imzalıyoruz. Ünyeli esnaflarımız bölgenin durumundan dolayı düzenli bir ödeme yapamayabilir. Bölgemizin en önemli gelir kaynağı fındıktır. Temmuz ve Ağustos aylarında arzu edilen para sirkülasyonu bölgemizde olmayabilir. Bu durumda esnafımız, kendi kredi taksitlerini yaptırırken “ben temmuz ve ağustos aylarında kredi ödemek istemiyorum. Diğer herhangi bir ayda istiyorum.” Diyerek taksit zamanını kendisi belirleyebiliyor. İlk aya güçlü bir taksitlendirme yaparak, diğer aylara daha az bir ödeme planı yaptırabilecek.

Tamamen tüccarımızın farklı farklı ödeme taksitleri oluşturabileceği bir anlaşma yapıyoruz.

Klasik bir ödeme planı dışında bir ödeme planı yapabildikleri için böyle bir anlaşmayı farklı bulduğumuz için Fatsa Finans Bank şubesiyle anlaşmayı uygun gördük.

Fatsa’ya Ünye’mizin yarısı kadar para gönderebiliyormuşuz. İleride daha fazla çalışarak Ünye’de bir şube açabiliriz.”şeklinde konuştu.

Fatsa Finans Bank Şube Müdürü Şefik Gündoğdu, “Ünye’de biz, Türkiye Finans Bank olarak yokuz. Ünye Ticaret Odası Fatsa’daki şubemizle bu protokolü imza ediyor.

Biz Fatsa’da kullandırdığımız kredilerin %50’sini Ünye’ye aktarmışız. Ünye’de biz ciddi bir şekilde varız. Burada bizim toplu konut projelerimiz var. Türkiye’deki toplu konut projelerinde biz iddialı bir bankayız. Sıfırdanbaşlıyoruz. Projelerimize arsa iken başlıyoruz. Burada sanıyorum 6-7 tane olmak üzere biten 2 tane, aktif devam eden 3-4 tane projemiz var.

Türkiye Finans bir katılım bankasıdır. Bizi diğer bankalardan ayıran iki temel özelliğimiz var. Bir tanesi, biz kaynak toplarken faizsiz sistemle çalışıyoruz; İkincisi de finansman tarafında biz nakit kredi vermiyoruz, sanayicilerimize, tüccarlarımıza, teşebbüs sahibi insanlarımıza ihtiyacı olan hammadde olur, makine teçhizat olur; bunların alım-satımına aracılık ediyoruz. Bu anlamda faiz ve kur riski taşımıyoruz. Dolayısıyla bizde esnek vade yapısı mevcut.

Bu durumda müteşebbisimiz bize geliyor ve tamamen ödeme planını kendisi oluşturuyor.

Bu Karadeniz için önemli bir özellik.

Nakit akışına uygun vade yapıyoruz. İkinci bir özelliğimiz biz, kriz anında da bizimle çalışan müşterilerimizle birlikteyiz. Bizde krediyi geri çağırmak gibi ya da biz başta nasıl anlaşmışsak firmayla o anlaştığımız kâr oranımız hiçbir şekilde değişmiyor. Şartlar nereye varırsa varsın bizim piyasayı zorlayıcı bir durumumuz yok.diğer bankalarda bu vardır. Karadeniz’de de mutlaka büyümeyi düşünüyoruz.

Biz, %60 stratejik ortağımız Suudi Arabistan  merkezli  devlet bankasıdır. %20 ortaklarımız Boydak Grubu Kayseri merkezli, %13’de Ülker grubu bizim diğer ortağımızdır.İnşallah imzaladığımız protokolümüz hayırlı olur.” şeklinde konuştu.

 

 




Bu haber 1837 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI