Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Ünyeli Çook Ekmek Yerdi


Yüksel Şahin Karşı Pencere
unyevizyon@hotmail.com
 
 

Son günlerde Ünye’nin gündeminde “Tıp Fakültesi” tartışması var. Ünye’de mi, Ordu’da  

mı olmalı?

     O’nun niye öyle dediğini biliyoruz; Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’na adaylığı söz konu

ya, İstanbul’dan Ordu’ya selam gönderiyor!

     Konumuza gelecek olursak:

     Tartışmayı, Ordulu ama İstanbul milletvekili Enver Yılmaz’ın: “Eğer Ordu’da Tıp Fakültesi yapılacaksa merkez yerleşkesinde olmalı” sözüne binaen, MHP Ünye Belediye Başkanı adayı Nedim Can’ın Ünye lehine öncelik alması üzerine başladı.

    Açıklamasında:

    “Ordu’nun Büyük Şehir olmasından sonra artık Ordu il sınırları içindeki her yer Ordu; niye Ünye’de olmasın; bu ayrımcılık niye? Enver Yılmaz İstanbul milletvekili olarak oradan konuşuyor da Ordu’nun milletvekilleri nerede, Onların sesi niye çık mıyor?”

    Açıklamasının devamını, Ordu Üniversitesi Dekan’ının açıklamasına da yer verirken şöyle

sürdürdü:

    “Ordu’da Tıp Fakültesi için uygun arsanın olmadığı, olsa da 30 milyon liralık kamulaştırma yapılmasının gerektiği bunun da mümkün olmadığı Dekan’ın ifadesi. Buna karşılık Ünye’de

üniversite için tahsis edilmiş  341 dönüm arsa var. Ordu’da

yapılacak kamulaştırma bedeli karşılığı Ünye’ye Tıp Fakültesi pek ala yapılabilir… Ya da hali hazırda inşaatı devam eden, 300 -400 yataklı da olabilir- yataklı hastahanemiz de var; bu bile değerlendirilebilir… Ve ben de bu amaçla “Ünyeli, Tıp Fakültene sahip çık!” adı altında imza kampanyası başlatıyorum; hayırlı olsun!”

    İyi de oldu; binlerce Ünyeli, STP kuruluşları, siyasi partililer imzası ile kampanyaya destek     oldu; AKP Ünye teşkilatı ile Ordu’dan seçilmiş AKP Ünyeli milletvekilleri hariç…

    Allah biliyor ya, Ünye ve Ünye’ye hizmet sevdalılarının imzalarını da görmek isterdik! 

Bırakın imzayı günlerce suskun kaldıktan sonra Ordu’dan açıklama yapabildi ancak AKP

Ünye İlçe Başkanı M. Çamyar; onun da bir yerden icazetli olduğunu düşünüyorum…

     Açıklamasında: “Ben bunun siyasi bir kampanya olduğunu düşünüyorum. Ve buradan: ”Bir menfaat temin edebilir miyim, partime oy devşirebilir miyim” gayreti olarak telakki ediyorum.

Buradan O’na ekmek çıkmaz…”

     Siyasi bir partinin temsilcisinin siyaset yapmasından daha normal ne olabilir ki? Kaldı ki,

burada nasıl bir siyaset var Nedim Can adına anlamış değilim!

    Fakültenin yapılmasına karar verilirse, finalde kendi İktidarları döneminde temel atacak, onlar şenliğe dönüştürecek, sonunda, kendi tabirleri, ekmeği yiyen de kendileri olabilecekken:

     Ordu’ya: “Merak etmeyin!”, Ünye’ye:”Olmaz!” mesajı verdiler.

     Mesajın özetle çözümü bu…

     Ünye ve Ünyeli adına çok talihsiz açıklama!

     Ünye için besledikleri niyetlerin, samimiyetsizliğin dışa vurumu; kendi ağızlarıyla itirafı gibi…

     Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanı adayı gibi ya da aday olacak birine: -kim olduğunu tahmin ediyorsunuzdur- “halel gelir, Ünye lehine bir deklere, Ordu merkez seçmeninde aleyhte algı yaratır, gücendiririz” kaygısı ile konuşmuş ve en acısıda cümlenin, adı Ünye Belediye Başkanlığı aday adayı olarak geçen birinin ağzından çıkmış olması… Kendilerince uslûp ayarı veriyorlar söylemlerine dolayısı ile bu anlamda asıl siyaseti kendileri yapmışlar; yazık!

     Ha, olaya MHP ve MHP Ünye Belediye Başkanı adayı Nedim Can sahip çıktı noktasından hareketle muhalefet edildi ise o daha yanlış. Ünye müştereklerinde, halkın çıkarına bir durum söz konusu ki, buna muhalefet etmek, karşı çıkmak ne derece doğrudur?

     Ünye’ye kimlik kazandıracak bir eserin yapılmasına, hizmet noktasında vatandaşın ayağına Tıp Fakültesi getirme gayretine, siyasi kimlikle bakmak yerine vatandaş gözüyle baksalardı, küçük bir imzayla kimlik ve niyetlerini ortaya koyarak, köstek yerine destek olmaları en doğru yaklaşım olurdu.

     Anlayamadığı, bunun Nedim Can meselesi olmadığıdır. O’nun yaptığı, Ünyeliler için konuyu sahiplenme noktasında öncülük, rehberlik yapmak, bir hassasiyet ve kamuoyu oluşturmak; ekmek yemek değil, Ünyelilere ekmek yedirmekti; itirazlarını onaya çevirirlerse hala da yiyebilirler…

     Konuya bu yönden bakarak eleştiri yerine çıkın, Ünye’ye Tıp Fakültesi konusunda, lehte ya da aleyhte niyetinizi açıkça söyleyiniz; yoruma açık cümlelerin içine gizlemeyiniz…

     En doğrusu:”Büyük Şehir” konseptine uygun olarak, fakülteler dâhil her türlü hizmetin merkezde toplanması yerine Ordu zemininde tüm yerele dağıtılması, paylaştırılması Ünyeli olarak en adil olanıdır.

     Gelin! Hala geç kalınmış değil; fakülte konusunda Ünyelilere bir müjde verin; neması da ekmeği de sizin olsun!

     Bekliyoruz…

    



Bu yazı 4707 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI