Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
HAYAL ETME, HALLET ÜNYE…


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

Ünye, yıllarca bakan çıkarmış, siyasetin nabzını tutmuş bir yer…

Fakat bu şansını iyi kullanmış ya da kullanamamış bu durum tartışılır.

Bakalım elimizde ne var?

Yıllarca önce yapılması gereken ama ötelenen bir sahil yolumuz vardı. Bu yol Karadeniz’in can damarı olan önemli bir yol… Birçok bakan geldi geçti bu sırada; Sahil yolu çok can aldı. En nihayetinde yapımı gerçekleşti, çok geçte olsa…

Çevre yolu yapılıyor bir türlü sonu gelmeyen; Can alan, can yakan…

Bir diğer konu, Anadolu’nun kapılarını bize açacak olan Akkuş-Niksar yolu;O da muamma..

Yapılacağı söyleniyor. Bu zamana kadar yapılması gerekmiyor muydu sormak lazım.

Bir bakanımız, yıllar öncesinden hayal bile edemediğimiz bir projeyi düşünmüş ve Ünye’ye havaalanı yapılmasına karar vermiş; Karar vermekle kalmamış, projeyi uygulamaya koymuş.

Sonuçta ne olmuş..? Birinin yapmak istediğini başka birileri engellemiş. O Havaalanı o zamanda bitirilmiş olsa idi, yıllardır Ünye’ye hizmet vermiş olacaktı. Bu da, Ünye’nin ekonomik olarak kalkınmasına fırsat tanımış olacaktı. Ama, o günden bugüne baktığımızda aslında amaçta bir sapma olmamış; Ünye halkının kullanımı için düşünülen havaalanı, kendi alanında işe yaramasa da, yine Ünyeliye harman yeri olarak hizmet vermekte…

Bir diğer projemiz yeni hastanemiz…

2012’de bitirilmesi planlanan henüz tamamlanmamış bir hastane bu.. O da sürekli engele takılıyor. Yıl 2013 ve 2014’te eli kulağında…

Gelişmesi istenilen şehirde bana göre en büyük eksik Organize Sanayi… Hal-i hazırda o da yok…! Ama, onun da projesi hazırmış; En kısa zamanda hayata geçirilecekmiş.

Bu haber, Ünyeliyi şehre bağlayan bir sebep oldu yine; Artık bir umudumuz daha var!

Yine hayaller kurmaya başladık. Yıllardır dinlediğimiz masalın sonuna yaklaşıyoruz galiba…

Söylenenlerden yola çıkarsak, mutlu sonla biteceğe benziyor.

en büyük hüsranımız ise Ünye'nin il olmayı hayal ederken, Ordu'nun büyükşehir olmasına karar verilmesi idi. yine yıllarca il olmanın hayalini kurmuş, Büyükşehir olduktan sonra büyük bir hayal kırıklığına uğramıştık.

yine yıkım, yine hüsren...

Bunlar bitmiş gibi, son günlerin trendi Tıp Fakültesi…

Tıp Fakültesi Ordu’ya mı, yoksa Ünye’ye mi yapılsın tartışmaları var. Vekil Enver Yılmaz, Fakültenin Ordu’ya yapılmasını münasip gördü. Ünye’den bu isteğe MHP İlçe Başkanı Nedim Can karşı çıktı. “Bu fakülte Ünye’ye yapılmalı” diye karşılık verdi. Nedim beyi bu cesaretinden dolayı kutluyorum. En azından, fakültenin Ünye’ye yapılması için çaba gösterdi.

Belki kendisi de biliyor fakültenin Ünye’ye yapılmayacağını… (Öyle söylüyorum çünkü yapılmayacağını düşünüyorum). Ama, yine de bir şeyleri deniyor ve zorluyor.

Bu konuyla ilgili imza kampanyası başlattı. Vatandaş ilgi gösterdi kampanyaya...

Nedim beyin düşüncesi güzel; Ünye’de bu fakülte için kamulaştırılmış 300 dönümlük arazi varken, Ordu’da 70 dönümlük araziye 30 milyon TL neden verilsin diyor. Dediğim gibi Nedim beyin düşüncesi ve niyeti çok güzel; destekliyorum.

Bende kampanyasına imza atanlardan biriyim. Fakat, bu düşüncenin düşüncede kalacağını tahmin ediyorum. Umarım Nedim beyin istediği şekilde sonuçlanır diyorum.

Nedim beyden şunu istiyorum; Tıp Fakültesini geçtik, her ne kadar Ordu’nun ilçesi değil, mahallesi olsak da, Ünye’nin ayrı tutulacağını düşünüyorum.

O nedenle bu kampanyayı Tıp Fakültesi için değil de, Organize Sanayi için başlatırsanız çok daha doğru bir karar olur diyorum.

Çünkü Ünye’ye %100 katkı sağlayacak olan tek ve en önemli proje o’dur.

Yani; Ünye’nin kaderi yine hayaller, yine beklentiler…

Ötelenmiş ve birilerinin ruh hallerine bırakılmış bir Ünye’de yaşıyoruz.

Artık hayal etme, hallet Ünye...!

 

 

 



Bu yazı 5656 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI