Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
ÜNYE İL OLUYORDU Kİ…


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

Dün akşam, televizyonda haberleri izliyordum. Spiker, büyükşehir konusunda bazı il ve ilçelerden tepkiler geldiğini, bu nedenle de bazı illerin büyükşehir olması konusunda geri adım atıldığını söyledi.  Hemen haberin detayına geçildi. Başbakan büyükşehir olmak için bir takım illerin hazır olmadığı düşüncesinde olduklarını söyledi. Bu illerden bir tanesinin adını da Ordu olarak açıkladı. Evet; Ordu büyükşehir olmayacakmış; çok şaşırdım.

Daha sonra mikrofonlar Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin’e uzatıldı. Şahin konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Ordululara seslendiğini söyledi. Ve şöyle devam etti.

“sevgili Ordulu hemşerilerim!

Ordu benim memleketim. Ama doğduğum ve büyüdüğüm yer Ordu’nun ilçesi Ünye’dir. Ve ben, Ünye’yi çok ama çok seven, Ünye aşığı bir insanım. Ünye benim için çok önemli ve hassasiyet gösterdiğim bir yer…

Büyükşehir kararı alındığından bu yana, bir şeyler beni huzursuz etti. Huzursuzluğumun nedenini bilemiyordum. Çok düşündüm ve nihayet cevabını buldum.

Doğduğum şehir olan Ünye, her yerden daha farklıydı ve modern bir yerdi. Ve biz, yıllarca hemşerilerimize burayı il yapacağımıza dair söz verdik. Hemşerilerimizde bizlere inanarak, Ünye’nin mutlaka il olacağından emin oldular.

Sonra, büyükşehir meselesi gündeme geldi. Ordu’nun daha da gelişmesi için buna destek verdik. Meclise öneri sunduk ve kabul edildi.

Bu karar alındığından beri hemşerilerime karşı vicdanen rahatsızım. Çünkü, il olmak için söz vermiştik fakat, büyükşehir olmak için onay verildiğinde, Ünye’nin il olması hayal oldu. Oysa, Ünye’nin il olmak için engeli yoktu. Ve il olmayı Ünye’de, Ünyeli hemşerilerimiz de hak ediyorlardı. Benim hemşerilerimin hizmet almak için, ta Ordu’ya gidip, büyükşehir belediyesinin kapısını aşındırmasına gönlüm razı olmadı. Ordu zaten gelişmiş bir şehirdi. Bundan sonrasında Ünye gelişmeliydi…

 Bu düşünceden hareket ederek, Ordu’nun büyükşehir olmasının reddini istedim. Ünye’nin il olması için elimden geleni yaptım. Ve bu isteğim kabul gördü. Ve nihayet, hayallerimiz gerçek oldu.

Ünye artık “İL” oluyor. Gözümüz aydın!”

Diyerek, Ünye’nin il olduğunu açıklıyordu ki, işe gitmek için kurduğum saatimin alarmı çaldı.

Sabah olmuştu…

 

 

 



Bu yazı 5763 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI