Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
ÜNYE'NİN DÜNKÜ ÇOCUKLARI


Arslan GÜDEK Mesela...
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Sadece Ünye’ye mahsus bir düşünce etrafında, yaşı geçkin, saçları beyazlamış ve ruhu çocuk kalmış birkaç insanın, çocukluk döneminde yaşadığı ve halen aklında anı olarak yaşayan oyun, folklor, kıyafet ile geçmişe yapılan bir zaman yolculuğunun ta kendisidir aslında.
50 yıla yayılan bir zaman diliminde, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel araçların, çocukların ekseninde günümüze yaptığı bir çok faaliyeti bugüne taşımanın, sembolikte olsa anılarda yaşatmanın yolculuğudur.
Devletine, vatanına ve milletine düşkün bir neslin, günümüze taşıdığı oryantalist bir bakış açısıyla komedivari bir anlatım tarzının, birkaç cesur ve yürekli insanın sahnelediği görsel ve işitsel şölenin adıdır.
Bu gurupta, erkeğinden kadınına, yaşlısından gencine, her sosyal gurubun eşit oranda temsil edildiği, siyasal, sınıfsal ve kültürel hiçbir ayrımcılığın barınamadığı bir topluluğun, özel günlerde sahnelediği ve herkesin yeteneği ölçüsünde sahne aldığı bir tiyatro oyununun adıdır.
Son zamanlarda, siyasal bir çekişmenin hüküm sürdüğü bir keşmekeş içinde, birilerinin siyasal rant ve ayak oyunlarına araç yapmaya çalıştığı, ülkeyi yöneten makamların da, üzerine farz olmamasına rağmen, her konuda yorum yapma hastalığı ile kısır bir çekişmeye alet edilmektedir.
Ünye'ye mahsus bir gurup hakkında, hiç te hak etmediği bir söylem zırvalığı yaşanmıştır. Bu konuda yorum ve yakıştırma yapmak, ve bu güzel faaliyeti küçümsemek, kimsenin haddine de değildir.
Her faaliyeti göz önünde olan ve geçmişte yaşadığı ve yaptığı bütün faaliyeti günümüzde yaşatmaya çalışan bu insanların şölen mahiyetindeki takdire şayan çalışmalar, Ünye şehrinin sosyal hayatına da ayrı bir renk katmaktadır.
Küreselleşen bir dünya ekseninde, yok olmaya mahkum bırakılmış bir sürü geleneksel faaliyetin, "gök kubbede hoş bir seda bırakmak" adına yaşatılan bu guruba hak ettiği bütün güzel sıfatlarla teşekkür edilmesi gereken bir yerde, kavga ve siyasal güç gösterisine malzeme edilmesi çok yanlıştır.
Gurup içindeki ve guruba yakın çevrelerden yapılan açıklamalarda, siyasi erk'in baskıcı ve ötekileştirici yakıştırmalarından korku ve çekince içinde olduğu ve bu nedenle neredeyse suç işlemiş korkusu çerçevesinde bir yaranma mecburiyeti havası yaratılmıştır.
Sevgili, Ünye’nin Dünkü Çocukları gurubu. Hiç kimseye yaranmak, boyun eğmek ve siyasal çekişme odağı durumunda kalmak zorunda değilsiniz. Hatta açıklama yapmak, yanlış anlaşıldık gibi beyanat vermek zorunda değilsiniz.
Lütfen dimdik durun ve ezilmeyin. Sizler suç işlemediniz ki hesap vermek zorunda bırakılıyorsunuz. Hiç kimse böyle bir yakıştırma yapma hakkını kendinde görmesin. 
Unutmayın, asıl olan sizlersiniz. Vekaleten o görevlerde bulunanlar, geçmişte de aynı görevi yapanlar gibi tarih sahnesinden silinip gidecektir. Fakat sizlerin geleneksel değerlerimizi geçmişten bu güne ve yarınlara taşıma çalışmalarınız, emekleriniz sayesinde, yıllar sonra da dimdik ayakta kalacak ve gelecek kuşaklara ulaşacaktır.
Sevgi ve muhabbetlerimle. Sağlıcakla kalın.

 



Bu yazı 919 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI