Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
SAVAŞTAYIZ


Arslan GÜDEK Mesela...
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Ekonomi kötü ve alarm veriyor.

Büyük şirketler birer birer ülkeyi terk ediyor.

Ülker İngilizlere satıldı ve Koç gurubu artık ülkeye yatırım yapmayacağını deklere etti.

Yabancı şirketlerde yavaş yavaş yatırımları daha güvenli ülkelere taşımaya başlıyorlar.

Devlet idari ihtiyaç ve sosyal yatırımları destekleyemez hale geldi.

Millet yavaş yavaş homurdanmaya başladı. Bir an önce buna bir çözüm bulmak lazım.

Rıza Zarraf ve Halkbank davası Amerikada görülmeye devam edilecek. Buradan gelecek aksi durumlar ile içeride zor duruma düşülebilir. Bu durumu unutmamamız lazım Rüşvete bulaşmış ve yakalanmış 4 bakan ile ilgili hiçbir işlem yapılmıyor ve hala korunuyorlar.

İktidar partisi kongreler öncesi kan kaybediyor. Partiden kopmalar olmaya başladı. Partiyi bir an önce toparlamak ve milleti gazlayacak yeni argümanlar arayışında.

Adalet bitmiş, adaleti sağlamakla görevli insanlar korkuyor ve iktidardan emir alır hale gelmiş. Bir an önce demokrasiye dönmemiz lazım. 

Tarım tarih boyunca yapılan istatistiklerin en kötüsünü göstermeye başladı. Saman ithal ediyoruz, et ithal ediyoruz. Çiftçilerimiz tarlaları ekip biçmekten vazgeçmiş. Mazot alıp başını gitmiş ve 6 TL ye ulaşmış.

Esnaf büyük AVM lerin hegomonyasına terkedilmiş kurbanlık koyun gibi bir bekleyiş içinde.

Zengin daha zengin, fakir daha fakir olmaya devam ediyor. Yolsuzluklar alıp başını gitmiş. Aklımızı başımıza almamız lazım.

Derken bir de savaşımız oldu. Sanki hiç sıkıntımız yoktu. Ülke olarak halk olarak umutları tüketmeye başladık. Savaş hiç iyi olmadı şu zamanda.

Savaş olursa milletin milli duyguları kabarır yapay bir gündem oluşturur. ve hiç bir kimse yaşanan olumsuzlukları irdelemez ve düşünemez oluruz.

Ne için savaşıyoruz, amacımız ne, nereye varacağız inanın bilen yok. Amerikayla dostmu olmalıyız düşman mı? 

Şayet Amerika düşmanımız ise, neden sırtımızı onlara dönüp batıya doğru saldırıyoruz.

Amerika eğer dostumuz ise, neden düşmanlarımıza silah vermeye devam ediyor. Gözümüze soka soka teröristleri neden silahlandırıyor.

İncirlik üssünü neden kapatmıyoruz. Kürecikteki emperyalist gözü neden kör etmiyoruz. Adamlar içimizde ve bizi suistimal etmeye devam ediyor.

Kararımız nedir. Suriyeyi bölecekmiyiz. Böleceksek eğer, milyonlarca kürt var, bunları ne yapacağız. ÖSO savaş sonrası hangi statüde olacak.

Suriye rejimi ile anlaşacakmıyız. Anlaşmaya gitmeye mecburuz. Suriye bölünürse, kürtler bağımsızlığını ilan ederek orada karakteri olmayan bir devlet kurarlar ve engelleyemeyiz.

Hiç düşünmeden, hiç analiz etmeden, diplomasi yerine savaşı getirdik kendi sınırımıza.

Kendi çocuklarına bin bir türlü hileyle çürük raporu yada bedelli askerlik hakkı alanlar, milletin çocukları üzerinden seçim çalışmalarına başladılar.

Bu savaş gereklimi veya gereksizmi diye sormayalımmı. Gerekliyse eğer, o zaman Amerikan üslerini kapatıp, bu taraftan da kandile girerek terör odaklarını eş zamanlı kıskaca almak lazımdır. Yoksa havanda su dövmekten öteye gidemeyiz.

Fakat gel gör ki bizi yönetenler çok hazımsız ve hoşgörüsüz. Demokrasiden uzaklaştıkça despotlaşıyorlar. Umarım bir an önce normalleşiriz ve ülkeyi düştüğü bu çıkmazdan kurtarırız.

Kalın sağlıcakla



Bu yazı 951 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI