Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
ORGANİZE SANAYİ BİLMECESİ


Arslan GÜDEK Mesela...
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Gaziantep’te 5. si yapılan, ülkemizin çeşitli illerinde birkaç tane birden faaliyet gösteren, hatta komşu ilçe Fatsa da bile yıllardır faaliyet gösteren ve uygulandığı bölgelerde sanayinin gelişmesini ve bölgenin çağ atlamasına neden olan Organize Sanayi’nin Ünye’mizde de 30 yılı aşkındır devam eden serüveninde hala mutlu son gözükmemektedir.

Yok Cevizdere köyü, yok Killik mevkii derken bu günlere geldik. Ben şahsen umudumu kesmiştim fakat, Numan Bey’in ve B.B. Başkanı Enver Yılmaz’ın da katılımıyla ortaya konulan süreçte, hala bir arpa boyu yol alınmadığını görmek bizleri ziyadesiyle üzmüştür.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Durmuş Zor, uyarı dolu röportajında hala kamulaştırmanın yapılamadığından ve yöre halkının kamulaştırma bedelini yüksek fiyattan talep etmemesi gerektiğinin altını çizmesi, acaba yıllardır yaşanan sıkıntının tekrardan mı yaşanacağı endişesi yaratmadı da değil.

Yahu bu kadar mı zor bu işi çözüme kavuşturmak.  Günler, haftalar, aylar, hatta yıllar geçiyor. Bizler hala orda mı daha iyi olur, burada mı daha elverişli oluru tartışıyoruz. Fatsa ikinci organize sanayiyi yapacak, bizde hala tık yok.
Gün geçmiyor ki yeni bir dedikodu veya yeni bir laf ortaya atılmasın. Bu gün o mevki de oturan bir vatandaştan duyduğum şey ise beni hayli tedirgin etti. O arazideki toprak yapısının yumuşak toprak olması, o bölgenin genelinin su havzasında yer alması nedeniyle büyük sıkıntı yarattığı söylendi. Eğer böyleyse, organize sanayi hayalimizi biraz daha erteleyeceğiz gibi gözüküyor.

Fakat anlamadığım şey ise, bu kadar teknolojinin ve bu kadar mühendisin olduğu bir yerde böyle bir coğrafik çıkmazın yaşanacağına veya gözden kaçacağına ihtimal vermek istemiyorum. Beklemelerimiz sürdükçe ve bu projeden sorumlu kişilerin suskunluğunu gördükçe umutlarımda bir azalma olduğunu inkar edemem.
Yıllarca öyle çok avutulmuşuz ki bu konuda, sanırım açılışını görmeden, Organize Sanayi bize ütopya gibi gelecek. Halkın gönlüne su serpecek gerçek çalışmayı bir an önce başlatıp bu spekülasyonlara son vermek bütün yetkililerin görevidir diye düşünüyorum. 
Söz konusu Ünye olunca maalesef bazı şeyler sürekli engelleniyor diye endişeleniyoruz. Organize sanayi ile Üniversite Kampüs alanı konusu Ünyelinin kabusu oldu yıllarca. Kimler geldi geçti, aha bu gün aha yarın derken, yıllar yılları kovaladı. Bu gün hala aynı şeyleri tartışıyor olmak kaderimiz oldu sanki.

120 bin nüfuslu ve ülkemizin bir çok ilinden daha büyük durumda olan Ünye’mizin makus talihini yenecek bu iki yatırımın bir an önce ve dedikodulara mahal vermeyecek şekilde başlanıp bir an önce bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gençlerimiz işsiz ve kahve köşelerinde zaman kaybetmekteler.

Yıllarca istihdam yönünden zayıf bırakılan ilçemizde gençler işsizlikten büyükşehirlere göç etmek durumunda kaldı. Halen bu gün sürekli göç veriyoruz ve bunun sebebi basiretsiz politikacılardır. Kimse kusura bakmasın. Öyle popülist söylemler ile seçim meydanlarında fiyaka atmak değil önemli olan.

Bu coğrafyanın insanları para etmeyen fındığın kölesi haline getirilmemelidir. Organize Sanayi, ve Üniversite yerleşkesi bir an önce hayata geçmelidir. Çünkü bu yatırımların peşinden acilen Liman projesine odaklanmalı ve ilçemizdeki işsizlik sorununu tamamen çözecek bu çalışmayı dayatmalı ve ilgilileri zorlamalıyız. Yoksa millet aya giderken bizler yaya gidememenin sıkıntılarını ömrümüz boyunca yaşamaya mecbur kalırız. Kalın sağlıcakla.



Bu yazı 1150 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI