Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
KAR VİCDANI ÖRTMESİN


Arslan GÜDEK Mesela...
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Malum, mevsimi itibarıyle havalar soğudu ve kış kapıya dayandı. Kış geldi gelmesinede, yaradılışları gereği biz insanoğlunun mesuliyeti ve koruması gereken bir sürü hayvan, doğada ve şehrin acımasız koşullarında, soğuktan, açlıktan ve susuzluktan zor zamanlar yaşamakta ve hayatta kalma mücadelesi vermektedir.

Biz insanoğlu olarak, bu dilsiz canlılara, kışın sert koşullarına dayanabilmeleri için, açlıklarını gidermek amacıyla yiyecek ve yem temin ederek, bunların uygun yerlere konulmasını sağlamalıyız.

Kuşlar sadece doğal koşullarla mücadele etmiyor ayrıca. Egosunu tatmin eden bir sürü düşüncesiz insan tarafından avlanmak suretiyle yok edilmekte, nesilleri kurutulmakta ve soykırıma uğramaktadır.

Lütfen adına av dediğiniz bu katliamı durdurun. Av illa ki öldürmek ve neslini kurutmak değildir. Egolarınızı canlılar üzerinde tatmin etmek yerine, yarışma ve spor yönünü kullanarak yapınız.

Gelelim Adına Kedi Köpek dediğimiz sokak hayvanlarına.

Belediyemizin olumlu çalışmalarına en güzel örnek teşkil eden ve şehrimizi iğrenç çöp kokularından kurtarmak ve görüntü kirliliğine son vermek amacıyla geliştirilen, çöp konteynerlerini yer altına alma uygulamasını doğru buluyoruz elbette. Bu çalışmayı Ünyemize kazandıran Ahmet Çamyar ve ekibine teşekkür ediyorum.

Fakat bu güzel çalışmanın neticesinde, en olumsuz durum, o çöplerden beslenen sokak hayvanlarının aç kalmasına sebep olmasıdır.

Zaten yağmur ve kardan, yaşama savaşı vermek zorunda olan hayvanlar, bir de açlık ve susuzluk ile mücadele ediyorlar.

Fazla uzatmadan, bir an önce şehrimizin müsait bir yerine, hayvanların rahatça yaşamlarını sürdürebileceği bir barınak inşa etmeliyiz. Belediyemiz bu soruna bir an önce el atmalı ve bu canlıları kurtarmalıdır.

Mevcut barınakta hayvanların nasıl koşullarda hayatta kaldığı malumunuzdur. Orada hiç bir canlının yaşaması mümkün değildir. Orada görevlilerinde çalışmaları ve bakımları rahatça yapabileceği bir tesis inşa edilmelidir.

Mahalle aralarına da kedi ve köpeklerin soğuk havalarda sığınabileceği, seyyar kedi ve köpek evleri konulması gerekmektedir. Bu çalışma bir an önce yapılıp, sorumluluğu muhtarlarımıza verilmelidir.

Unutulmamalıdır ki, bu hayvanlar yaşatılmalı ve dünyanın dinamikleri döngüsünde, kendi yerini almalıdır.

Kuş gribi adı altında ülkemizde katledilen kanatlı hayvanlarımızdan sonra patlak veren Kene sirkülasyonu ve Kırım Kongo kanamalı ateşi denilen bulaşıcı ve ölümcül hastalığın yol açtığı can kayıplarımız unutulmamalı ve bir yenisine sebebiyet verilmemelidir.

Allah, hiç bir canlıyı laf olsun diye yaratmamış, onlara doğal hayatın devamını ve çeşitliliğini sağlamak gibi ulvi görevler vermiştir. Bir hayvan yok olursa, bir başka zararlı hayvan çoğalır ve bunlarda insanların yaşam alanlarını istila eder. Unutmayalım.

Sevgi ve saygı ile. Kalın sağlıcakla.



Bu yazı 902 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI