Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Başkan Ahmet Çamyar İle Söyleşi


Arslan GÜDEK Mesela...
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Yaptığımız ortak bir protokol ile birlikte kullandığımız derneğimiz aracının, yenilenecek protokolü ile ilgili ziyaret ettiğim Ünye Belediye Başkanı Sn. Ahmet Çamyar ile her Ünye’yi ilgilendiren her konuyu görüşerek bir söyleşi gerçekleştirdim.
Önce beni makam odasının kapısında çok samimi bir şekilde karşılaması nedeniyle kendisine çok teşekkür ediyorum.
Protokol görüşmemizi bir yoluna koyduktan sonra dedim ki; 
-Başkanım buradan itibaren devam edecek sohbetimizi bir röportaj kabul edin, çünkü aldığım cevapları köşemde yazacağım, dedim.
Memnunluk duyacağını ifade etti ve sohbete koyulduk. 

UNIPORT ile ilgili olumlu görüşlerimi ilettim kendisine. Bu konuda aslı astarı olmayan eleştiriler aldığını, gelinen noktada UNIPORT un Ünye'nin çehresini ve imajını değiştirdiğini ifade etti. Bence haklılık payı yüksek, çünkü Terme ve Fatsa'dan bile gelenler olduğunu duydum.

Eski şişeleme fabrikası yerine inşası devam eden Demokrasi meydanı ve oraya yapılan otopark ve dükkanlarla ilgili bilgiler verdi. Hatta stadın kaldırılıp yeşil alan olarak Ünye ye değer katacağı konusunu konuştuk birlikte. Ben şahsen projenin bitmiş halini resmeden görselleri görünce mutlu oldum diyebilirim.
Ünye için en önemli yatırımın istihdam yatırımları olduğunu, UNIPORT ve DEMOKRASİ MEYDANI projeleri az da olsa bir istihdam yaratacak, fakat asıl önemli yatırımların Organize Sanayi ile birlikte başlayacağını ifade etti. 
Organize Sanayi ile ilgili son 4 aylık bir periyotta olduklarını, inşallah hukuki problemler ile maddi problemlerinde hallolacağının müjdesini verdi. Bu konuda kaybolmuş umutlarım inanın yeniden yeşerdi diyebilirim.
Ahmet Başkan çok sosyal bir kişilik olarak karşımızda durmakta. Ben şahsen Ünye'de ilklere imza atan projelerini çok beğeniyorum. 
Mesela cenaze evlerine yemek yollamak çok iyi bir uygulama. İnsanlar artık acılarını rahatça yaşayıp, uzaktan başsağlığı için gelen misafirlere yemek yapma derdine düşmüyorlar.
Şehit cenazeleri için ise elden gelen her türlü hizmeti fazlasıyla vermekteler.
Ayrıca özel günlerde ilgili STK ve guruplarla bir araya geliyor ve onlara yemek veriyor. Bu çalışma da çok beğendiğim bir çalışmadır benim.
Engellilere özel günlerde bizlerle birlikte olur ve empati yapmayı sevmesi gayet olumlu izlenimler yansıtmakta.
Rüzgarlı sokaktaki başarılı çalışmalarını, eski kültür sitesinin olduğu yeri izbelikten kurtarması ve bugün ki hale getirmesi gayet olumlu işler.
Orta çarşı çok harabe görünümlüydü ve uygulanan projelerle çok nezih bir cadde haline geldi. Oralarda dolaşırken gördüğümüz şey binalarda ki zarafetin esnaflara da sirayet etmesidir ayrıca. Kadılar yokuşu ve çevresinde ki düzenlemeler ile Ünye’nin tarihi canlanmış ve çehresi değişmiştir. Kültür yolu projesi de ilerleyen zamanlarda ilçemiz için önem arz eden bir değer olarak hakettiği yerini alacaktır.
Daha bir çok proje var kıt kanaat imkanlarla hayata geçirilmiş. Fakat ilk duyduğumda eleştirmiş olmama rağmen, Saray projesini hayata geçireceğine inanıyorum. Çünkü Çamyar çok gözü pek bu konularda. Bir yolunu bulup o projeyi de Ünye ye kazandıracağından hiç şüphem yok.
Ayrıca engelli bir kardeşimiz için kendisine ilettiğimiz iş konusunda gerekli hassasiyeti göstererek yardımcı olacağını ve bu mağduriyeti gidereceğini bizzat kendi söyledi ve beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ediyorum 
o aile adına.
Çamlık konusunda çok samimi cevaplar verdi. Kendisine yeni bir oluşum başlatmak istediğimizi ve çamlıkla ilgili bir dernek veya vakıf kurup, problemleri çözerek belediyeye devretmek isteğimizi ve çamlığımızın Büyükşehirden kurtarılması hususunda yardım etmesini beklediğimizi ilettim. Çok olumlu bir çalışma olacağını ve bir an önce bu konuda harekete geçmemizin iyi olacağını, çamlığın Ünye Belediyesinde olması gerektiğini ve ancak o şekilde halka açık ve halkın malı olarak kalabileceğini, bu konuda Enver Yılmaz ile görüştüğünü söyledi.
Son olarak, kendisine ve çalışmalarına yönelik, eleştiriyi geçen ve karalama kampanyalarına dönüşen sosyal medya saldırıları hakkında üzüntülü olduğunu, bu konuda çok yalnız bırakıldığından bahsetti. Sanırım 
kamuoyu iyi aydınlatıldığında da bu karalamalar anlamını yitirecektir.
Yolun açık olsun Sn. Ahmet Başkan.
Değerli okuyucularım, Kalın sağlıcakla....



Bu yazı 1138 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI