Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Üyelerini Dinlemeye Devam Ediyor
Her hafta üyeleriyle bir araya gelerek hem sohbet hem de sorunları değerlendiren Ünye Ticaret Odası (ÜTSO)Başkanı Durmuş Zor, üyelerinin daha uygun şartlarda hizmet alımını temin etmek için çalıştıklarını ve bunun yanında sosyal sorumluluk projelerine de destek verdiklerinin altını çizdi.

Üyelerini Dinlemeye Devam Ediyor

Programa Ordu KOSGEB Müdürü Sinan ŞAHİN, Ünye SSK Müdürü Erdem ESENTÜRK, Ünye İŞKUR Müdürü Recep ÖZCAN ve üyeler katıldı.
Her hafta üyelerinin dinleyen Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş ZOR üyeleri ile bir araya geldiği kahvaltıda şu konulara değindi.

Yapılan değişikliklerle ilgili öncelikle binamızın üzerinde ciddi çalışma yaptık. En üst katımızda 150 kişilik bir salonumuz, onun alt kısmında yeni düzenlediğimiz hizmet birimlerimiz var. Oda olarak binaların üzerindeki değişiklikleri yapış sebebimiz aslında size daha iyi hizmet vermek ve üyelerimizi memnun etmektir. Üyelerimizin ve çalışanlarımızın eğitimine önem verdik çünkü, insanların değişen şartlara kendilerini uydurmaları lazım. Biz kendimize ait işleri yaparken üyelerimizin KOSGEB ile İŞKUR ya da SGK ile ilgili ya da başka bir kurumla ilgili eğer sıkıntıları var ise bizim aracılığımızla sistemi hızlandırmaya gayret gösteriyoruz. 

-İŞYERLERİYLE ANLAŞMALAR YAPTIK

“Bankalarla sizin menfaatiniz için anlaşmalar yaptığımız gibi diğer işyerlerimizle de o anlaşmalarda sektörlere göre  %5 -%10- %15 oranında daha uygun şartlarda hizmet alımını temin etmek için çalıştık.  Bunun yanında hem genel siyasetçilerle hem de yerel siyasetçilerle uyum içindeyiz. Bizim yönetim olarak ya da meclis olarak siyasetimiz yoktur.” 

-KETEM’E ODA OLARAK DESTEK VERDİK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği her yıl gıda yardımı ile ilgili bizim gönderdiğimiz aidatlardan bize geri para gönderir gıda ve kırtasiyeyle ilgili yardımı kartla yaparız. Oda olarak birde Sağlık İl Müdürlüğü’müzün Kanser Araştırma Merkezi sadece Ordu’da vardı. Burada pazaryeri bölgesinde de Kanser Araştırma Merkezi açıldı. Bunun içinde gereken desteği oda olarak verdik.
Bir diğeri emekli bir öğretmen olan arkadaşımız Ordu ilinin yemekleri ile ilgili bir kitap bastırılarak dağıtıldı ve bu kitabımız hem Türkiye genelinde hem de dünya çapında ödül aldı. Bizde böyle bir durumun içinde olmaktan mutluluk duyduk. 


-ELEKTRONİK BELGE VERME İŞLEMLERİMİZİ TAMAMLADIK

Bir önceki dönemde bize tahsis edilen tarihi binamız restore edilmişti bu binayı kiraya verdik Ünye’ye kazandırdık ancak kendimiz işletmiyoruz ve böyle olmasını doğru buluyoruz çünkü Ticaret Odası herhangi bir işletmeye rakip olamaz görüşündeyiz.
Elektronik belge verme ile ilgili olarak çalışmalarımızı tamamladık artık elektronik belge saat kaç olursa olsun ya da nerde olursanız olun alabilirsiniz. Evraklarınızı alabilir aidatlarınızı buradan ödeyebilirsiniz.
Birde Ordu’da ki Ticaret Odası’yla beraber gerçekleştirdiğimiz “ İşte Kadınlar “ adlı projenin ortağıyız. Bu butik çikolata projesidir. Bayanlar evlerinde küçük bir atölyede kurslara katılmak suretiyle çok rahat bir kazanç temin edebilecek.

KREDİ ALMAYAN 68 BİN KİŞİYE KREDİ FAİZ DESTEĞİ TEKRAR SAĞLANACAK

Kredi faiz desteğine 2 yıldır aşırı talep yoğunluğu olduğunu söyleyen Ordu KOSGEB Müdürü Sinan ŞAHİN: “Kredi faiz desteğinin asıl çıkmasının sebebi bizim bütçemizle alakalı bir süreç. KOSGEB’in bütçesi 2016 yılında 300 milyon liradan 1 milyar 100 milyon liraya çıktı. Artan parayı  değerlendirmek için kredi faiz desteğiyle KOBİ’ler yararlansın diye başkanlığımız 15 bin işletmenin yararlanacağı bir kredi faiz mekanizması ortaya çıkardı. Tabi beklenenden aşırı fazla bir talep geldi. Tüm Türkiye’de 250 bine yakın ilimizde ise 2082 başvuru var tabi buradaki dağılım illerin KOBİ sayısına göre ayarlandı. İlimizde 2016 yılında başkanlığımız sadece 120 tane işletmeye 50 bin liralık kredi faiz desteği mekanizması çıkardı. Hangi işletmelere verilmesi hususunda da mikro işletme küçük işletme ve orta işletme şeklinde sınıflara ayırdık.120 işletmenin %93 ünü mikro işletme aldı. İlimizde şuanda kredi faiz desteği bekleyen işletmeler var KOSGEB’e üye olmak şartıyla KOBİ olsun olmasın onlarda gerekli kayıtları yaptırarak destek den faydalanabilecekler. Başkanlığımız 9 bankayla protokol imzaladı teminat alınması halinde sadece 100 liralık bir kesinti olacak bunun dışında herhangi bir kesinti olmayacak.28 Nisan’dan sonra başkanlığımız yedek listeyi devreye sokacak yani daha önce kredi almayan 68 bin kişiye 50 bin ve 50 bin üzerinden kredi faiz desteği tekrar sağlanacak.”

 




Kaynak: Üyelerini Dinlemeye Devam Ediyor

Editör: Ünye Vizyon Gazetesi

Bu haber 668 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI