Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Sözde Değil Gözde Oldu
İstanbul Yenikapı’da bu yıl 7.’si düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri ziyaretçi akınına uğrarken, Ünye Belediyesi’nin oluşturduğu stand ilk günden itibaren büyük ilgi gördü.

Sözde Değil Gözde Oldu

İstanbul Yenikapı’da bu yıl 7.’si düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri ziyaretçi akınına uğrarken, Ünye Belediyesi’nin oluşturduğu stand ilk günden itibaren büyük ilgi gördü.

Ordu’nun tanıtılması amacıyla İstanbul’da düzenlenen ve bu yıl 7’incisi gerçekleştirilen Ordu Tanıtım Günleri Yenikapı fuar alanında ihtişamlı açılışa sahne oldu. Ordu’ya bağlı belediyelerin işbirliği ile Ordu’nun her yönüyle tanıtılmasını hedefleyen organizasyon, İstanbul’da yaşayan Orduluların ve çok sayıda yabancı ziyaretçinin akınına uğradı. Fuarda Ordulular, hemşehrileriyle hasret giderirken, yabancı ziyaretçiler de Ordu’yu tanıma fırsatı buldu.

Ünye Belediyesi’nin Ordu Tanıtım Günlerinde düzenlediği stand, özellikle tarihi dokunun öne çıkartılması, yöresel ikramların sunulması, tarihi konaklarıyla ün yapan Ünye’nin, meşhur konak modelinin birebir aynı örneğinin sergilenmesi, acı suyunun ve Ünye’nin bir başka sembolü haline gelen temsili kadısının ve Kadı heykelinin  alanda yer alması göz doldurdu.

Ziyaretçi akınına uğrayan Ünye standında yemek kültüründe su böreği ile öne çıkan Ünye Belediyesi standı, ziyaretçilerini ağırlarken, fuar süresince Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve ekibinin fuar alanında misafirleriyle yakından ilgilenmesi, ziyaretçilerin stanttan memnun ayrılmasına vesile oldu.

Fuar alanına uğrayan birçok siyasetçi, işadamı, Ünye standında güzel ağırlandıklarını belirterek, Ünye standının farkını ortaya koyduğunu belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Fuara; Turizm ve Kültür Bakanı ve Ordu Ak Parti Milletvekili Numan Kurtulmuş’tan tutun, Ak Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu, Ergun Taşçı, Oktay Çanak, Ordu Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Seyit Torun, Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Eski Vali İrfan Balkanlıoğlu’na, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve İstanbul ilçe belediye başkanları, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve muhalefet partisi temsilcileri,  Yeşilçam'ın unutulmaz aktörü Engin Çağlar ve daha çok sayıda tanınmış siyasetçi, işadamı, ünlü ve ziyaretçi Ünye standına büyük ilgi gösterdi.

Ordu Tanıtım Günleri etkinliğinde yerini alan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, açılışın ardından yoğun ilginin yaşandığı Ünye Belediyesi standında misafirleriyle yakından ilgilendi. Etkinlikte yer alan diğer ilçelerin stantlarını da ziyaret eden Başkan Çamyar, hemşehricilik ruhunu yaşattı.

Ünye Belediyesi standını ziyaret edenlere ikramların yanında, üzerine Ünye hatırası baskısı olan ve isim yazılan bez çantalar hediye edildi.

 

“ÜNYE’MİZ KARADENİZ’İN PARLAYAN YILDIZI HALİNE GELİYOR”

7.Ordu Günlerinde etkinlik programı boyunca İstanbul’da kalan ve hemşerileri ile bir araya gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Belediyesinin standına gösterilen ilgiden son derece memnun kaldı.

Ünye’nin tarihi dokusunu yansıtan ve Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi evinin birebir halinin inşa edildiği standı görenler beğenilerini paylaştı.

Başkan Çamyar yaptığı konuşmada, “Biz bu yıl farklı bir stant uygulayalım istedik. İyi de ilgi gördük. Hem Ünye’nin kültürünü ve geçmişinin İstanbul’a taşımış olduk, hem de hemşerilerimiz standımız görüp fotoğraf çektirdiler ve kendilerini Ünye’de gibi hissettiler. İlgi bizleri çok memnun etti. Ben hep şu çağırıyı yapıyorum. “Ordu günlerinde biz bize bir tanıtım yapmayalım, Ordulu olmayanlarda görüp yöremizi tanısınlar” diye. Ben bu organizasyonda bu amaca ulaştığımızı düşünüyorum. Ünye özelikle son dönemde yaptığımız çalışmalarla tarihi mirasların ön plana çıktığı bir ilçe haline geldi. Bizler geçmişine sahip çıkan modern bir kent inşa ediyoruz. Kültür Yolu projemiz kapsamında bu açıdan birçok tarihi eserimizi ilçemize yeniden kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede Ünye her geçen gün turizm potansiyelini artıran bir kent haline geldi. Bu açıdan tüm Türkiye’de yaptığımız çalışmalar dikkat çekiyor ve takdir topluyor. “Kadılar Şehri Ünye” sloganıyla da bu minvalde çalışmalarımızı örtüştürüyoruz. Özüne sahip çıkan öte yandan da modern kent yaşamının giderek olgunlaştığı bir Ünye haline geliyoruz. Ünye çok özel bir şehir. İstanbul’da iyi bir şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Ben herkesi tarih, kültür ve doğa zengini bu muhteşem şehre davet ediyorum” diye konuştu.

İstanbul Yenikapı’da 7.’si gerçekleştirilen Ordu Tanıtım Günleri 15 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırladı.

 




Kaynak: Sözde Değil Gözde Oldu

Editör: ünye vizyon gazetesi

Bu haber 789 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI