Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


MİLLETVEKİLİ ADIGÜZEL: OKULLAR HIZLA ELDEN GEÇMELİ

MİLLETVEKİLİ ADIGÜZEL: OKULLAR HIZLA ELDEN GEÇMELİ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu’daki okulların depreme dayanıklılığını gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’na dönük hazırladığı önergede Kuzey Anadolu Fay Hattının hemen kuzey komşusu olan Ordu’da mevcut okulların gerek altyapı, gerekse sağlamlık açısından depreme dayanıklılığı ile ilgili yeterli denetimlerin yapılıp yapılmadığını soran Adıgüzel önergesinde şunları belirtti:

Merkez üssü Kahramanmaraş’ta 7,8 ve 7,5 büyüklüğünde iki büyük deprem ve 15 gün sonrasında Hatay’da 6,4 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan ülkemizde özellikle toplu bulunulan binaların yapı güvenliğinin ciddi bir mesele olduğu hükümetiniz tarafından da anlaşılmış olmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okulların depreme ve tüm doğal afetlere karşı dayanıklı binalar olması zorunluluğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kuzey Anadolu Fay Hattının hemen kuzey komşusu olan Ordu’da mevcut okulların gerek altyapı, gerekse sağlamlık açısından deprem ve diğer doğal afetlere dayanıklılığı ise başta veliler olmak üzere tüm Ordulu hemşerilerimiz için kaygı verici bir konudur.

•            Ordu ili sınırları içerisinde kullanımda olan toplam kaç devlet okulu ve kaç özel okul binası vardır? Bu binaların tamamının deprem ve diğer doğal afetlere hazırlıklı olduğunu söyleyebilir misiniz?

•            Ordu’da devlet okullarının kaçı depreme ve doğal afetlere hazırlıksız durumdadır? Bu durumda olan binalar için ne tür önlemler alınmıştır ya da alınması planlanmaktadır?

•            Özel okul binaları ile ilgili bakanlık olarak bir denetiminiz var mıdır? Varsa sonuçları nelerdir? Şu anda Ordu’da özel okul binalarından kaçı depreme ve doğal afetlere hazırlıksız durumdadır? Bu durumda olan binalar için ne tür önlemler alınmıştır ya da alınması planlanmaktadır?




Kaynak: MİLLETVEKİLİ ADIGÜZEL: OKULLAR HIZLA ELDEN GEÇMELİ

Editör: www.unyevizyon.com

Bu haber 213 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI