Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


İlk Öğretmenlere Karanfilli Jest!
Ünye'de çoğunluğunu eğitimci kadınların oluşturduğu iyilik ve farkındalık hareketi "Kadın Eli" öğretmenler günü öncesi Maydenim Tekstil'i ziyaret ederek kadın çalışanlara karanfil dağıttı, 275 gönüle dokundu.

İlk Öğretmenlere  Karanfilli Jest!

Ünye’de geçtiğimiz hafta,  kadınlara yönelik farkındalık oluşturmak ve manevi destek vermek amacıyla "Kadın Eli" platformu oluşturuldu. Çoğunluğunu eğitimcilerin oluşturduğu farkındalık hareketi bugün ilk etkinliğini 24 Kasım öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirdi. “her anne çocuğunun ilk öğretmenidir” sloganıyla yola çıkan Kadın Eli, Ünye’de faaliyet gösteren Maydenim Tekstil'i ziyaret ederek fabrikada çalışan 275 kadına karanfil dağıttı.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan grup sözcüsü Deniz Nal Sider, “Kendi aramızda kadınlara neden dokunamıyoruz, neden onlarla ilgilenemiyoruz ya da onlara bir parça mutluluk neden veremiyoruz diye düşündük. Sonra arkadaşlarımızla buna bir yerden başlamamız gerektiğine karar verdik. Çoğunluğumuz öğretmenlerden oluşuyor, aramızda eczacı arkadaşlarımız da var. Bu şekilde kadınlara bir el uzattık. Onlara merhaba deyip bir karanfil uzatmak istedik.  Doğma büyüme Ünyeliyiz, Ünye’ye bir katkımız olsun istedik”dedi.
Her kadın çocuğunun ilk öğretmenidir sloganıyla tekstil fabrikasında çalışan bayanların Öğretmenelr Günü’nü kutlamak istediklerini dile getiren Sider, “Kadın annedir, doğurandır, büyüten-besleyendir. Kadın öğretmendir, çocuğunun ilk öğretmenidir. Atatürk’ün dediği gibi yeryüzündeki her şey kadının eseridir. Biz öğretmenler olarak kadının çocuğun ilk öğretmeni olduğunu düşünüyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günlerini kutluyorum”dedi.

İlk etkinlikte ne kadar doğru bir yola çıktıklarını gördüklerini belirten Deniz Nal Sider, “275 bayan vardı. Hepsi de bizi güzel karşıladılar, biz onlarla birlikte olunca daha da mutlu olduk. Bayanlara siz çocukların ilk öğretmenisiniz, biz size teşekkür etmek istiyoruz dedik. Öğretmenler Gününde hep öğretmenlere değil bu defa çalışan üreten anneleri de analım istedik. Kadın güçlü olursa, kadın çalışırsa aile bütçesine katkıda bulunursa çocuğuna daha iyi yetecek, çocuğuna daha iyi eğitimler verecek. Hem aile mutlu olacak, hem çocuk mutlu olacak. Ülkemiz daha iyi kalkınacak" dedi.

Oluşumun bundan sonra sık sık bu tür faaliyetlerde bulunacağına değinen Sider, “Bundan sonra da bayanların sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yürütüp onların yaralarına bir nebze de olsun dertlerine derman olmayı düşünüyoruz. Onların bizden istekleri olursa onları karşılayabildiğimiz kadar karşılamayı düşünüyoruz. Manevi olarak destek olmayı hedefliyoruz" dedi.




Kaynak: İlk Öğretmenlere Karanfilli Jest!

Editör: ünye vizyon gazetesi

Bu haber 547 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI