Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


İlçesini İl Zanneden Başkana Tepki Yağıyor
Kendi tabelasını bile değiştiremeyen tabelasında Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) yazan, Büyükşehir yasasıyla Altınordu Ticaret ve Sanayi Odası durumuna gelmiş Oda Başkanı Servet Şahin, kendisini Ordu’nun ticaret ve sanayi odası zannederek yaptığı konuşmalarla tepki topluyor.

İlçesini İl Zanneden  Başkana Tepki Yağıyor

Ordu Büyükşehir Projesi olan Ünye ye yapılması düşünülen Ünye Port Limanını projesini yok sayan açıklamalarla limanın Altınordu’ya yapılması  savunan  oda başkanı Servet Şahin’e Ünye’den tepkiler büyüyor.
 
Ünye’nin, Ordu’nun büyük parçası  ikinci büyük ilçesi  olduğunu unutan Başkan, konuşmalarında zafiyet yaşamaya devam ediyor. Bu zamana kadar çoğu siyasetçi tarafında Ünye’ye yapılacağı telaffuz edilen Ünye Port Limanının sadece Ünye’ye değil, Ordu’ya da hizmet edeceği bilincinde olmayan Başkan Servet Şahin,  yaptığı açıklamalarla, Ünye Port Limanı projesini baltalamaya çalışması ve yaptığı ayrımcı çıkışlarıyla kendini Altınordu ilçesinde gündem yapmaya çalışıyor  izlenimi veriyor.
Ünye’nin yapılan proje sahip çıkacak güçte olduğunu savunan Ünyeli Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri “Biz Ordulu değil miyiz?” dedi 

Şahin’in tepki toplayan konuşması;  
“Karadeniz Akdeniz yolu tamamlandığında Ordu’nun lojistik bir merkez olması için konteynır limanının Ordu’ya kazandırılması gerektiğini vurgulayan Şahin; değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Ordu ili Mersin’den sonra en uzun sahil bandına sahip ilidir. Ünye ilçemizde bir tane limanımız var, ancak Fatsa, Ordu ve Giresun’da liman yok. bu yüzden Ordu ve Giresun’un kullanabileceği ortak noktada olan bir konteynır limanın ilimize kazandırılmasını istemekteyiz. Ordu tarım ürününü üretiyor ancak başka iller üzerinde ihraç edildiği için ilimizde ihracatın az olmasına sebep oluyor” 

Başkan kimlere oynuyor ya da kimlere hizmet ediyor?

Ünye Ticaret Odası Başkanı İrfan Akar, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Altınordu ticaret Odası Başkanı Servet Şahin’in açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak nitelendirirken, “Bu açıklamayla, kimlere oynuyor ya da kimlere hizmet ediyor anlamış değiliz gerçekten.” Dedi.
Başkan Akar, konuşmasına şöyle devam etti.
“Son günlerde Ordu ve Ünye limanı açıklamalarının gündeme gelmesiyle alakalı kendimizi bu toplantıyı yapmak zorunda hissettik.
Sayın Ordu Ticaret Odası Başkanımızın Ünye Limanı hakkındaki görüşlerini anlamaktan dolayı güçlük çekiyoruz. Ünye’de yapılması planlanan liman projesi gerçekten bilimsel çalışmalara dayanan, İpekyolu’nun Ünye’nin çıkış projesi olması nedeniyle gerçekten doğru bir planlamaydı. Bu kapsamda, İç Anadolu illerinin denize açılması ve ürünlerin en kısa zamanda dağıtıma ulaştırılması planlanmıştı. Ortada böyle bir gerçek varken, Ordu iline böyle bir proje yapmak gerçekten akıllara zarar ve mantık çerçevesine sığmayan bir karardır. 
Bu açıklamayla, kimlere oynuyor ya da kimlere hizmet ediyor anlamış değiliz gerçekten. Amaç, gelecekte siyasi ve makamsal anlamda bir gelecek ise, bunu başka yerlerde başka ortamlarda dile getirmesini tavsiye ediyoruz. İşgal ettiği makam hizmet makamıdır; Kendisine çıkar sağlamak doğru bir davranış değildir. Eğer, siz Ordu’ya liman isterseniz, biz de Ünye’ye havalimanı isteriz. Neticede Ünye’nin alt yapısı hazırlanmış bir havaalanı var ama, bizim öyle bir talebimiz yok. Çünkü Ordu’nun zaten bir havaalanı var. Biz de liman projesi başlatılmış durumda, o yüzden limanın Ünye’de büyütülmesi çok mantıklı bir davranış. Burada siyasilerden de gerçekten destek istiyoruz. O nedenle Ordu ticaret Odası Başkanı’mızı aklı selim davranmaya davet ediyoruz. Ünye yatırım yapılacaksa, bu aynı zamanda Ordu’nun da yatırımı olacak. Bizim Ordu ya da Ünye diye bir çekişmemiz yok. O yüzden yatırım nerede mantıklıysa, yatırımı oraya yapmak gerekir.” 

 

 

Bütün şehirsen tüm ilçeleri kapsayacak şekilde konuşacaksın!

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu ise, “Biz Ordu’yu bütün şehir olarak görüyoruz. Bütün şehirsen tüm ilçeleri kapsayacak şekilde konuşacaksın.” Diyerek Altınordu Ticaret Odası başkanını eleştirdi. Başkan Uslu; 
“Biz bütün şehiriz diyoruz. Altınordu, Fatsa veya herhangi bir ilçeye yapılacak olan yatırım bizim yatırımımız diyoruz. Ayrıştırmıyoruz. Bütün şehirsen tüm ilçeleri kapsayacak şekilde konuşacaksın. Eğer sen sadece “Ordu ticaret Odası başkanıyım” diyorsan, sen git önce tabelana Altınordu Ticaret Odası yazdır. Bu düşüncenin sadece Servet başkanın şahsi düşüncesi olduğunu düşünüyorum.” Dedi. 

 

Birçok değerimize el koydular

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Altınordu Ticaret Odası Başkanı Servet Şahin’in yaptığı açıklamayı kınayarak,  “Altınordu merkezde ticaret odası başkanının yerli/yersiz yaptığı açıklamalar bizleri üzmüştür.” dedi.
Başkan Sarıkahraman açıklamasına şöyle devam etti.
 
“Büyükşehir yasasıyla beraber zaten biz Ünye olarak çok değerimizi büyükşehre vermiş durumdayız. Adeta büyükşehir limanımızdan, otogarımıza, Çamlığımızdan itfaiye binamıza kadar şehrimizin bütün değerlerine el koymuş durumda. Büyükşehir yasalarını sindirmeye çalıştığımız bu dönemlerde, Altınordu merkezde ticaret odası başkanının yerli/yersiz yaptığı açıklamalar bizleri üzmüştür. Biz,
Kimlik kabul görüp, Ordu büyükşehrin kimliğini kabul ettik. Bu tür açıklamalar Ünye’yi ve Ünyeliyi üzmektedir.” Dedi.

 

 

Servet Başkan öyle istiyordiye öyle olmaz!

Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatif Başkanı Ümit Özkan ise, “tüm siyasilerimiz Ordu’ya yapılacak olan liman için en uygun yerin Ünye olduğunu söylemişlerdir. Bu, Servet Başkan öyle istiyor diye öyle olmaz.” diyerek, şu ifadeleri kullandı.

Daha önce de büyükşehirle de görüşüldüğü gibi Ordu bölgesinin limanı Ünye’ye yapılacaktır. Bu zamana kadar da tüm siyasilerimiz Ordu’ya yapılacak olan liman için en uygun yerin Ünye olduğunu söylemişlerdir. Bu, Servet Başkan öyle istiyor diye öyle olmaz. Her deniz olan yerde liman olmaz. Soruyorum; Servet başkanın dediği şekilde olursa, Ordu ve Giresun arasında nereye liman yapılacak? Ordu ve Giresun arasında limanın arkasını besleyecek arsası yok. Ordu bölgesindeki Karadeniz’deki en işlevli liman… Ufak olmasına rağmen en işlevsel liman. Çünkü, çimento fabrikası var. 3 tane Bentonit var. 4 tane de ithalatını gerçekleştirdiğimiz kömürcüler var. Ve artı, Çamsan’a eşdeğer Kastamonu Entegre Tesisi var. Ordu ile Ünye’ye bakıldığında ağır sanayisine girmiyorum ama, ihracat ve ithalat kısmı daha fazla. Çimento ve 3 tane kil fabrikası çok çok üstte. Ekonomik bir dar boğazdan geçiyoruz. Şimdi alt yapısı ve yapısı uygun Ünye limanımı genişletilmeli, yoksa sil baştan yeniden yeni bir liman mı inşa edilmeli düşünmek lazım. Ticaret Odası Başkanı Servet Bey’in bu düşüncesinden bir an önce vazgeçmesi gerekiyor. Ve bir an önce Ünye desteklenmeli, bir yanlışın altına imza atılmamalı. En uygun yer Ünye’dir. İstimlak ve proje derdi yok. Her fabrika olan yere liman yapılacak diye bir kaide yok. 
Bu konuyla alakalı Hilmi Güler Başkan’dır. İşi bilen ve muhattabı olan kişilerle bu konu konuşulmalıdır. Örneğin, çöp bile altınordu2dan Ünye’ye gelebiliyorsa, ihracat ve ithalat için de Ünye’ye gelebilir. Başkanın o kadar ince hesap yapmasına gerek yok.” dedi.

 

İki başkanın açıklaması limanın Ünye’ye yapılacağı yönündedir

Ünye Madeni Eşyalar ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özkan da, Servet AŞhin’in konuşmalarını kınayarak;
“Şiddetle kınanacak bir açıklama olmuş. Odalar ve borsalar toplantısında Altınordu Ticaret Odası Başkanı Servet Şahin’in yaptığı bu açıklama, toplantının konusuna uygun olmayan bir açıklama yapması, tamamen şahsını bağlayan talihsiz bir konuşmadan öte gitmemişti. Kaldı ki, büyükşehir olduktan sonra, iki büyükşehir belediye başkanının da açıklaması bu limanın Ünye’ye yapılacağı yönündedir.” dedi.

 




Kaynak: İlçesini İl Zanneden Başkana Tepki Yağıyor

Editör: unyevizyon.com

Bu haber 660 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI