Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Zor; “23 Şubat’a Kadar Ödemeler Yapılmalı”
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri bir araya gelerek, üyelik aidatlarının ödenmesi konusunda basına açıklamada bulundu.

Zor; “23 Şubat’a Kadar Ödemeler Yapılmalı”

Konuyla ilgili açıklamayı yapan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor; Odaya kayıtlı olan ve aidatlarını ödemeyen kişilere seslenerek, “Ödeme tarihini geçtik. Ocak ayında da odamız görevlileri üyelerimizi arayarak ödeme yapmaları konusunda  uyardı. Ancak bu tarihte de ödenmedi. Yasa, “ eğer üyeler aidatlarını ödemezlerse, siz o aidatları tahsil etek zorundasınız” diyor. Ayın 23’ü itibariyle icra takipleri başlayacak. Hiçbir üyemizin kapısına icracı gitmesini istemiyoruz” dedi. 

“DEVLET İCRA TAKİBİNİ BAŞLATTI”
Zor açıklamasında; “Ünye Ticaret Odamızda yaklaşık bin 700 üyemiz var. Bu üyelerimizden bin 400 civarındaki arkadaşlarımız düzenli olarak aidatlarını ödemiş ve ödemeye de devam ediyor ama şartları kendi tarafından malum olan yaklaşık 200 - ¬250 civarındaki üyemizde 2012, 2013 yılında aidatını ödeyememiş. Devlet Ekim ayına kadar ciddi bir çalışma yaparak Torba Yasa kapsamında kamu kurum ve kuruluşlara, Odalara ve Borsalara borçları olan kişilerin borçlarını yapılandırmak için karar çıkardı. Şuanda ise borçlarını yapılandırmış olanlar 8 taksit şeklinde borçlarını ödeyebiliyorlar. Ancak yapılandırma işlemlerini yapmayanlar için ise Devlet icra takibini başlattı. Bizde piyasadaki ekonomik dengelerde bir kısım sıkıntılar vardır diye düşünerek Aralık ayını geçtik, Ocak ayında da odamız görevlileri üyelerimizi arayarak ‘aidatınızı ödeyemediniz şu tarihe kadar ödemeniz gerekmektedir’ diye uyardı. Ancak bu tarihte de ödenmedi. 

YASA BİZE, ‘TAHSİL ETMEK ZORUNDASINIZ’ DİYOR
Yasa eğer üyeler aidatlarını ödemezlerse siz o aidatları tahsil etmek zorundasınız diyor. Biz sürekli insanlarla bir arada olacağımız, yüz yüze bakacağımız için ve üyelerimizi incitmeme konusunda sorumluluk içindeyiz. Bu yüzden icra takibi başlatmaktan endişe ettik. Ancak bütün gayretimize rağmen, halen borcunu ödemeyen, ödeyemeyen üyelerimiz var. Dolayısıyla biz kendi sorumluluğumuzu yerine getirme ve sorumluluktan kurtulma adına bunu yapmamız gerekiyor. Aksi takdirde bize zimmet çıkacak ve biz ödemek zorunda kalacağız. 

“SON GÜN 23 ŞUBAT”
Ayın 23’ü itibariyle icra takipleri başlayacak. Hiçbir üyemizin kapısına icracı gitmesini istemiyoruz. Odamıza telefon açılarak bize sizin ihtiyacınız yok mu deniyor. Bizim Dünya’ya geldiğimiz günden, bu dünyadan göç ettiğimiz güne kadar herkese ihtiyacımız var. İnsan olarak hepimizin bir birine ihtiyacı var. Meclis olarak biz vefat eden ve iş yerini kapatarak vergi dairesinden düşen kişileri çıkardık. Meclisimiz böyle bir affı getirdi. Ancak çalışması fiilen devam eden, iş yeri açık olan insanları affetmemiz mümkün değil, böyle bir yetkimiz yok. Üyelerimizin ayın 23’üne kadar aidatlarını ödemelerini bekliyoruz. 

“HUZUR HAKKI BİLE ALMIYORUZ” 
Biz aidatlarımızla hem üyelerimize, hem de bölgemizin tamamına hizmet etmeye çalışıyoruz. ÜTSO huzur hakkı almayan belki de bölgedeki tek odadır. Meclisimizdeki hiçbir arkadaşımız huzur hakkı almıyor. Bu yüzden hiç kimse, bizim verdiğimiz para ile saltanat sürüyorsunuz gibi bir düşünceye kapılmasın. Özellikle belirtmek istiyorum ki, biz yasal hakkımız olanı bile almayan insanlarız. Yeter ki aidatları alalım, onlar aidatları ödediği zaman bu paranın Ünye’ye hizmet olarak döndüğünü görecekler. Ama ÜTSO’ya sırtını dönmüş, kulağını kapatmışsa onlara da söyleyebilecek bir şeyim yok” diye konuştu.




Bu haber 2853 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI