Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


DURMUŞ ZOR UYARDI..!
Ünye Ticaret Odası Başkanı Durmuş Zor, son günlerde odanın adının kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını belirtti.

DURMUŞ ZOR UYARDI..!



Başkanımız Durmuş Zor, ilçede son günlerde iş yerlerine giderek kendilerinin öğrenci olduğunu veya maddi durumunun iyi olmadığını söyleyen kişilerin ÜTSO’dan gönderildiğini söyleyerek yardım istediklerini, böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten Ünye Ticaret Odası Başkanı Durmuş Zor, yaptığı açıklamada son günlerde Ünye’de ÜTSO’nun adını kullanarak dolandırıcılık yapan kişilerin olduğunu açıkladı.

 

- Üyeleri mesajla bilgilendirdiler -

 

Başkan Durmuş Zor, “Bugüne kadar Emniyet dolandırıcılıkla ilgili uyarıda bulunurdu. Biz bugün Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm üyelerimize bir mesaj attık” diyerek üyeleri konuya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

- Şikayetler üzerine olayı öğrendik -

 

Yeni dolandırıcılık yöntemine ilişkin Başkanımız Zor, şu açıklamayı yaptı:

 

“’Biz ÜTSO’dan geldik, başkan bizi buraya yönlendirdi. Biz öğrenciyiz veya maddi durumumuz iyi değil, bize yardımcı olun’ şeklinde iş yerlerine giden insanlar olduğu yönünde şikayetler aldık. Şu ana kadar 5-6 tane iş yerinden bizi arayarak sizin yönlendirdiğinizi söylediler ne yapalım, yardımcı olalım mı diye sordular. ÜTSO olarak ihtiyaç sahibi bir insana yardım ettirmeyi uygun bulursak, biz kendimiz arayarak ricada bulunuruz. Devletin sosyal yardımlaşma kurumları, belediyesi buralardan ihtiyacı olan insanlara yardım yapılmaktadır.

 

-Telefonla arayarak teyit edin -

 

Biz piyasadaki insanlara yardım toplamamızı gerektirecek bir pozisyonda değiliz. Yardıma ihtiyacı olan çok sayıda insan vardır, onlara da zaten elimizde imkanlar ölçüsünde yardımcı oluruz. Bu konuda hiçbir üyemiz ve hiçbir esnafımız, Odalarımızın veya sivil toplum örgütlerinin adını kullanarak gelen insanlara yardımcı olmasınlar. Yardımcı olmak istiyorlarsa bile hangi sivil toplum örgütünün adı kullanılıyorsa oraya telefon ederek siz böyle birini yolladınız mı şeklinde karşılıklı teyitleşmenin doğru olduğunu düşünüyorum.

 

-Bizim üzerimizden dolandırıcılığa müsaade etmeyin -

 

Kişilerin kasaları hafifçe krize girdikçe 50-100 TL’de olsa piyasadan para dolandırmanın yolunu arıyorlar. Küçük çaplı yardımlar istiyorlar ama onlarca kapıya gittiklerinde bu mebla büyük rakamlara ulaşır. Bütün üyelerimizi ve esnaflarımızı uyararak bizim üzerimizden dolandırıcılık yapmaya kalkışan kişilere sıcak bakmayın, hemen bizi arayın, biz de Emniyet güçlerini arayarak bu dolandırıcılığın önüne geçmiş olalım.” dedi. kaynak/ÜTSO

 

 




Bu haber 1261 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI