Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


KUYUMCULAR 4 TAKSİT YAPABİLECEKLER (özel haber)
6 önce kredi kartına taksit yapılarak satışı yapılan altına, “Post Tefeciliğine” yönlendirdiği için yasak getirilmişti.

KUYUMCULAR 4 TAKSİT YAPABİLECEKLER (özel haber)

6 önce kredi kartına taksit yapılarak satışı yapılan altına, “Post Tefeciliğine” yönlendirdiği için yasak getirilmişti.

Kredi kartıyla yapılan satışların kuyumculuk sektörünü etkilediğini belirten “Şen kuyumcu” işletmecisi Turan Şen, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, kuyumcular tarafından büyük tepki alan bu kararın ardından yeniden kredi kartına taksitli satışların yapılabileceği müjdesini verdi.

Turan Şen konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

“Dar gelirli vatandaşlarımızın birikim yapabilmesi için uygun görülen kredi kartına taksit uygulaması çok rağbet görmüş ve dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermişti. Ancak;  Kuyumcularda bazı yerlerde işin tefeciliğe gitmesi ile ki, biz buna “Modern Tefecilik ya da “Post Tefeciliği”  de  diyoruz, bunun önüne geçmek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yasak getirildi.

“ Kuyumculuk sektörünü sıkıntıya soktu”

Taksitlendirme uygulamasının kaldırılmasının hem vatandaşları hem de kuyumcuları zora soktuğunu belirten Şen; “Örneğin; 12 ay taksitle 10 bin liralık altın alan bir kişi, aldığı altını aynı gün içerisinde paraya çevirip, parasını kullanıyordu.

Böyle bir karar çıkması bir iyi, bir de kötü sonuç doğurdu.  İyi tarafı bu kararla tefecilik önlenmiş oldu; Kötü tarafı ise, gerçekten dar gelirli olan vatandaşın birikim yapmak için tek yolu olan  taksitli altın satışının bitirilmesi üzerine peşinatla altın alamaması oldu. Yani, bir hafta içerisinde 3-4 düğüne altın götürmesi gereken dar gelirli müşterilerimiz peşin parayla altın alamadıkları için taksitli altın alımını daha çok tercih ediyordu. Yasağın getirilmesi ile birlikte hem müşterilerimiz, hem de biz zor durumda kaldık. Taksitli altın satışının yasaklanması kuyumculuk sektörünü sıkıntıya sokmuştu. Bu uygulama biz kuyumculara müşteri kaybettirdi. Gelen müşterilerimize yardımcı olamadık.”dedi.

“Taksitlendirmeye limit koyabilirdi.”

BDDK’nın taksitlendirmeyi kaldırmak yerine limit koymalarının daha doğru olacağını düşündüğünü söyleyen Şen;Bana göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) taksitlendirme olayını komple kaldırmak yerine, bunları yapan kişilerin takibini yapabilir, kuralına göre işini yapanlara engel koymamış olur, ya da taksitlendirmeye limit koyabilirdi.”dedi.

“Tepkiler yeniden taksitlendirmeyi başlattı.”

Kuyumcuların karara tepki göstermesi sonucunda uygulamanın yeniden başladığı müjdesini veren Turan Şen, şöyle devam etti.

“Bu önlem büyükşehirde bulunan bir çok kuyumcunun kapanmasına sebep oldu. Tepkilerin büyümesi üzerine, bulunduğumuz hafta içerisinde BBDK yeniden kredi kartı taksiti başlattığını duyurdu.  BBDK’nın kuyumculuk sektöründe 4 taksit imkanı verileceğin e dair açıklama yaptı.

Yani, bundan sonraki altın alımlarında 4 aylık taksit kuralı uygulanabilecek.”

 

 

 




Bu haber 2419 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI