Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Çamyar: “Önümüzdeki Hafta 3 projeye Başlıyoruz”
Orta Çarşı esnafının Başkan Ahmet Çamyar’ı davet ettiği kahvaltı’da esnaf, çarşı ile ilgili isteklerini dile getirirken, Başkan Çamyar, önümüzdeki hafta çalışmalarına başlayacağı 3 projeyi ve kısa zamanda gerçekleştirecekleri diğer projeleri anlattı.

Çamyar: “Önümüzdeki Hafta 3 projeye Başlıyoruz”

Orta Çarşı esnafının Başkan Ahmet Çamyar’ı davet ettiği kahvaltı’da esnaf, çarşı ile ilgili isteklerini dile getirirken, Başkan Çamyar, önümüzdeki hafta çalışmalarına başlayacağı 3 projeyi ve kısa zamanda gerçekleştirecekleri diğer projeleri anlattı.

Orta Çarşı esnafı bazı taleplerini dile getirmek için Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın davetli olduğu kahvaltı programı hazırladı.

Programda, çarşı esnafı aralarında topladıkları imza dosyasını Başkan Çamyar’a vererek, yapılmasını öngördükleri  taleplerini dile getirdiler.

Başkan Ahmet Çamyar’a Orta Çarşı’nın aydınlatma eksikliği yaşadığını ve geceleri karanlıkta kalan bölgelerin aydınlatılması gerektiğini belirten esnaflar, çarşı içerisinde yer alan ağaçların budanmasını ve bakımının yapılmasını talep ettiler.

Cumhuriyet Meydandaki hamamın önünde bulunan ve trafiği engellediğini düşündükleri ağaca ve etrafındaki adaya da bir çözüm getirilmesini isteyen esnaf, çarşının daha estetik ve göze hitap edebilecek düzenlemelerinin yapılması talebine bulundu.

Talepleri dinleyen Başkan Çamyar, isteklerin yerine getirilmesi için proje müdürlüğü ile birlikte çalışma yapmaları gerektiğini belirterek, orta Çarşı’da bulunan bazı binaların görüntü kirliliği oluşturmasından dolayı bu binalar üzerinde dış cephe düzenlemesi yapmayı düşündüklerini söyledi.

 

“Suluhan’ı Kültür Hattı olarak düşünüyoruz.”

 Suluhan’ın bulunduğu arastayı kamulaştırdıktan sonra Kültür hattı olarak düşündüklerini belirten Çamyar, bazı konulara değinerek kısa zamanda başlayacakları projelerden söz etti. Çamyar’ın konuşmasından bazı satırbaşları şöyle;

 

“Dış cephe ve tabelalar değişecek”

“ Belediye binası altında bulunan yazıhanelerin tabelalarını ahşap olarak değiştirmeyi ve belediye binamızın dış cephesini değiştirmeyi düşünüyoruz.

“16 tane lostra salonu yapacağız”

Ayrıca,ayakkabı boyacılarımızın daha düzenli ortamda işlerini yapabilmeleri için belediye ve Ziraat Bankası arasında 8 tane, Büyük Camii etrafında da 8 olmak üzere 16 tane lostra salonu yapacağız.

 

“Gogina Parkına Muhtar Evi yapıcağız”

Gogina Park’ın adının güzel anılmaması dolayısı ile, Gogina Park’ta geç saatlerde yaşanan hoş olmayan olayları engellemek için, o mevkide Muhtar Evi, çay ocağı ve taksi durağı yapılmasını sağlayıp, o civarda hareketlilik sağlayıp olumsuz davranışları engellemeye çalışacağız.

 

“Fevziçakmak mahallesindeki tamir binasını düğün salonu yapacağız”

Fevziçakmak mahallesinde bulunan tamir-bakım servisini sanayi bölgesine taşıyarak,  Fevziçakmak’ta kalan tamir-bakım binasını mahalle sakinleri için düğün salonu, aşevi ve mahalledeki bayanların el sanatlarını sergileyebilecekleri el sanatları salonu

halinbe getirmeyi planlıyoruz.

 

“ Hanyan’da 80 kişiyi istihdam edecek cam işleme atölyesi yapılacak”

Bunun dışında, Avusturalya’dan gelen bir işadımın talebi üzerine kendisine Hanyanı mahallemizde karkas bir bina veriyoruz. Çünkü, bu kişi burada  80 kişiyi istihdam edeceğini söylediği cam işleme projesini hayata geçirmeyi düşünüyor. Ayrıca, Akkuş’ta 200 dönüm arazi satın alan kişi, Avusturalya’da yetişen bir biber cinsini burada yetiştirerek ticaretini yapmayı da düşünüyor.

 

“Saray Hamamını hayata döndüreceğiz”

Bunun akabinde bir de, Saray Hamamının restorasyonu için hazırlıklar başlattık. Hamamın yapılmına başlayacağız.

Önümüzdeki haftadan itibaren 3 projeyi gerçekleştirmeye başlayacağız. Belediye binası dış cephe düzenlemesi, Gogina Park iyileştirmesi ve lostra salonumuzun çalışmalarına start vereceğiz. “şeklinde

 konuştu. haber/ Meral Korkmaz

 




Bu haber 2681 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI