Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Altın Yatırımcıları İçin Büyük Fırsat
Köroğlu Kuyumcu işletmecisi Nuri Kumaş, son günlerde altındaki düşüşe ve altın yatırımcılarını neler beklediğine dair açıklama da bulundu.

Altın Yatırımcıları İçin Büyük Fırsat

Köroğlu Kuyumcu işletmecisi Nuri Kumaş, son günlerde altındaki düşüşe ve altın yatırımcılarını neler beklediğine dair açıklama da bulundu.

Kısa bir süre önce ana sağlık ocağı yanında yeni binasında hizmet vermeye başlayan Köroğlu Kuyumcu işletmecisi Nuri Kumaş, bir kısım analizcinin altın fiyatlarının düşeceği yönünde yaptığı açıklamaların altında, piyasadan düşük fiyattan altınları toplamak olduğunu savundu.

Bu yıl ülkemiz çok altın imalatı yaptı. Ama bazı yorumcular altının düşeceğini, hatta ons’un 1000 dolardan daha aşağıya düşeceğini söylüyorlar ama, bu fiyatlarla piyasayı gevşetmeye çalışıp, küçük yatırımcıların elindeki altını piyasadan toplamaya çalışıyorlar. Halâ da kış gelmesine rağmen, düğün sezonunun neredeyse bitmesine rağmen  piyasada çeyrek stokunun olmadığını söylüyorlar.

Bu da şu anlama geliyor; Çeyreği toptan toplayıp, hava parasına satıyorlar. Yani şu an tüketiciye bir çeyreğin yaklaşık 2-3 lira gibi ellerinde kalmadı veya olmadığı bahanesiyle elde edilen bir hava parası var.

Altın bundan sonra ne olur?

Altın bu zamana kadar çok uzun süre yerinde saydı ve dolayısı ile tüketiciyi sevindirdi. Özellikle düğün yapanları, altın borcu olanları fazlasıyla memnun etti. Bugün bakın fındık fiyatına, fındığın kilosu 14 lira…

3 ton fındık satan bir müşteri 12 yıllık altın borçlarını ödedi ve halâ da parası kaldı. Fındığın bu sene altın devri… Allah herkese güle güle yemek nasip etsin.

Ukrayna, Amerika ve Batı farklı bir Rusya politikası izliyorlar. Rusyayı ellerindeki petrol stoklarıyla vurmaya çalışıyorlar.  Petrolün ucuzlaması bizim işimize zaten yarar. Bizim petrol  stoğumuz zaten yok ve bildiğiniz gibi bizim  her şeyimiz petrole endeksli çalışıyor.  Ama Ukrayna ve Rusya krizi çok derinlerde patladığı an, altını 90 lira gibi bir fiyatta göreceğiz.  Dünya piyasasındaki paraların çoğu, silah ve enerjiye gidiyor. Nedense yatırımlar altına yönlendirilemedi bir türlü…

Tavsiyem…

Altın böyle düşüşteyken, altın borcu olanlar fındık fiyatını hiç beklemeyip hemen altın borçlarını ödesinler.  Bence bulunmaz bir fırsat…

Bir önceki yıl fındık 5 lirayken bir ton fındık  100 gr. altın almıyordu; Şimdi ise,  157 gr. Altın alıyor. Bu iyi bir rakam…  Haber/ Meral Korkmaz

 

 

 

 

 

 




Bu haber 2357 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI