Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Genç, Tecrübeli ve İstikrarlı Bir Seçim…
Ünye’de yapılan oda seçimlerinin sonuncusu olan, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası başkanlık seçimine sayılı günler kala adaylar bir bir vaatlerini açıklıyor.

Genç, Tecrübeli ve İstikrarlı Bir Seçim…

15 Nisan’da yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Ticaret Odası başkanlık seçimlerine sayılı günler kala adaylarının çalışmaları çekişmeli geçerken, dur durak bilmeyen adayların söylemleri kafa karıştırıyor.

“Gencim, dinamiğim” diyen İrfan Akar, yeşil oy pusulasıyla, “tecrübeliyim, birikimlerimden yararlanılır” diyen Hasan Şimşek, beyaz oy pusulasıyla,  “İstikrarlı bir yönetim şeklim var” diyen mevcut başkan Durmuş Zor sarı oy pusulasıyla seçime giriyor.

Bu söylemlerle yola çıkan başkan adayları ve seçim vaatleri şöyle;

 

“ Tecrübeliyiz Deneyimliyiz, Heyecanlıyız”

"Hatır için değil, değişim için, beyaz pusulaya oy ver" sloganıyla yola çıkan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Hasan  Şimşek   Projeler üretebilen küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyümesi için projeler geliştireceklerini belirterek, “Ünye'nin de sanayisi ve ticareti ile hak ettiği yere gelmesi, ticaret ve sanayi odası öncülüğünde olacaktır. Bu öncülük ise vizyon gerektirir. Bu öncülük birikim gerektirir. Bu öncülük durmadan çalışmayı gerektirir. Biz bu öncülüğe hazırız. Evet, tecrübeliyiz deneyimliyiz, Heyecanlıyız çünkü Ünye için bir idealimiz var" dedi.

 

-“İstikrarlı bir yönetim şeklim var”

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası için sarı listeyle yeniden aday olan mevcut başkan Durmuş Zor, üyelerinin tecrübesiz bir yönetimden değil, başarılı mevcut yönetimden yana tercih kullandığını ifade ederek, “Üyelerimiz yeni bir yönetimden yana değil, mevcuttan yana.” diyerek, “Bakın sivil toplum örgütlerine; üyeler mevcutları kazandırdı. İnsanlar deneme, yanılma yolu ile bir şeyleri denemeden yana değiller. Mevcutlarla devam ettirdiler.” dedi.

Önemli tecrübeler edindiklerini söyleyen Durmuş Zor, yeni dönemde devam ettikleri  takdirde, önemli projelere imza atacaklarının da altını çizdi. Zor, projelerinin Gelişim Kampı Projesi, İş Geliştirme Günleri ve Proje ofisi gibi çalışmalar olacağını söyledi.

ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, yeniden seçildikleri taktirde yapmayı planladıkları projelerini şöyle açıkladı:

-Değişim ve Gelişim Kampı Projesi”

“Yeni dönemde üyelerimiz bize yeniden şans verirlerse, yurt içinde ve yurt dışında üyelerin ticari kabiliyetlerini geliştirmek için değişim ve gelişim kampı düzenlemek istiyoruz. Bizim üyelerimizin tamamını bir yere götürmemiz mümkün mü değil ama Ünye’de değişim ve gelişim ile ilgili bir kamp kurulursa, uzaman kişilerde getirilirse, bu kampa katılmak isteyen insanların sektörlerine göre orada bir eğitim yapar onların gelişimine katkıda bulunabiliriz. Böyle bir projemiz var.

-‘İş Geliştirme Günleri’

Yılda en az iki kere farklı oda ve borsa ile birlikte girişimci dernekleri yada platformları ile bir araya geleceğiz. Bu dernek ve platformlar ile bir araya gelmek sureti ile ‘İş Geliştirme Günleri’ düzenlemek istiyoruz. Yani mevcut işimi geliştirmek istiyorum diyenler için olacak bir proje. Burada da ‘Biz bize biz Türkiye’ye’ düşüncesi ile yola çıktık. Önce biz bize sahip çıkacağız ki Türkiye’ye sahip çıkalım.

-“Üyelerimiz video ile tanıtılacak”

Sanal ortamda herkes artık interneti bol miktarda kullanıyor. Meslek gruplarımıza göre üyelerimizin profillerini ortaya koymak adına 30 saniyelik videolarla onları tanıtmak. Böylece oda üzerinden üyelere hizmet etmek ve hem üyenin diğer ticari aktörler üzerinden markalaşmasını temin etmek.

-Proje ofisi

Odamızda proje birimimiz var. Proje yapmak isteyen insanlara da yardım ediliyor. Proje birimimiz ofise çevirmek gibi bir düşüncemiz var. Yani kişinin tek işi proje üretmek olmalı. Amacımız üyelerin kendi sektörleri ile ilgili Avrupa Birliği’nden, DOKA’dan, Kalkınma Ajanslarından geçirebileceği projelerine katkıda bulunmak, bir diğer amaç ise oda adına proje yapıp odanı kaynaklarına kaynak sağlamak.

-“İşverenlere hepimizin engelli olabileceğimizi anlatacağız”

Sosyal projemiz dahilinde bir proje ise, işyerlerimizde sağlıklı, zinde insanlara bizde her an engelli olabiliriz fikrini bir proje dahilinde anlatabilme, böylece de engeli yüzünden bir kenara atılan insanlar değil, bizim bir parçamız olduklarını anlatacağız. Yasal olarak 100 kişi çalıştıran biri 3 engelli işçi çalıştıracak ama bunu kanunen bir zorunluluk olarak çalıştırmaktan öte sen benim bir parçamsın demesi ayrı bir şeydir. Her birimizin engelli olabileceğini işverenlerimize anlatmak sureti ile Türkiye ortalamasının üstünde engelli çalıştırabilir hale, bir proje dâhilinde getirmeyi planlıyoruz.”


-“Genç , dinamik üyelerimle heyecanlıyız.”

Ticaret Odası’nı yönetmek için genç ve dinamik üyelerinin heyecanıyla yönetimde başarılı olacaklarının altını çizen ve seçime yeşil listeyle giren İşadamı İrfan akar, “90 yılında Ünye Çimento’nun bayisi olarak resmi anlamda ticaretin içindeyim. Kendi alanımızda Ünye’de olmayan bir kısım şeyler yapmıştık. O konuda çevremde takdir aldığımı düşünüyorum.

Başta Durmuş başkanın aday olmadığını da duyunca genç ve dinamik oluşumuzdan dolayı da bu işi yapabileceğim inancıyla yola çıktım.

Benim gibi ticaretle uğraşan ve önemli istihdam sağlayan arkadaşlarımın da destek vermesiyle böyle bir olayın içine girmiş olduk.

-“iki önemli sorunumuz var”

Dünya standartlarında üretim yapacağız.  Ama bunun için önce iki önemli sorunumuzu aşmamız lazım. Bu sorunlarımız Finansal ve iş gücü sıkıntısı…

 

-Meslek Liseleriyle istişare yapacağız.

Bu anlamda bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarımızla bir araya gelip, gerçekten kurumsal anlamda ne yapılabiliyorsa elimizden geleni yapacağız.  İş gücü konusunda ise, üç tane meslek lisemiz bunlarla konuşarak ara eleman konusunda girişimlerde bulunacağız.

-Kardeş Oda projemiz var.

Uluslararası işbirliği kapsamında “Kardeş Oda” projemiz var. Ticaret yapan ve bize yakın ülkelerle istişare noktasında fikir alış verişi yapacağız.

Arkadaşlarımız çok heyecanlılar. Ben de onların bu heyecanından mutlu oluyorum ve diyorum ki onlara, “Eğer kazanırsak, aynı heyecanı görevdeyken de göstermenizi istiyorum.” Şeklinde konuşma yaptım.”dedi.

“Ben aidatlar konusunda minimum ücret alınması için gereken çalışmayı yapacağım. Çünkü bu konuda ben de muzdaribim.” Diyen Akar, “15 Nisan’dan sonra kim hangi gruptaydı olayını bitireceğiz. Herkes toplanarak oda için çalışmalı. “diyerek, ayrım yapmayacaklarını söyledi.

-90 adaylı seçimde insanlar bize neden oy vermeli?

İlk başta aidat noktasında minimum indirim yapacağız. Esnafın ödeme yükünü hafifleteceğiz.

İkincisi, hukuki destek sağlamak istiyoruz. Sadece ticari faaliyetlerle alakalı avukat arkadaşlarla çalışarak, “Beyaz masa” adı altında esnaf arkadaşlarımızın hukuki sorunlarını çözmek istiyoruz. Ayrıca, Doka ve AB gibi fonların takibini yapacağız.

Üçüncü olarak da, can suyu ya da nefes kredisi gibi projelerde bankaların puanlama sisteminin bir şekilde aşılması lazım. Esnaf kredisinin süresini geçirdiğinde puanları dibe vuruyor. Bu konuda çalışmalar yapacağız.

Çevre ilçelerimize baktığımızda onlar biraz daha ilgisiz kalıyorlar. Bize biraz küskünler bu konuda. Kendim bizzat onları ziyaret ederek, elimde post makinesiyle aidatlarını da tahsil edeceğim. Yatırım isteyen arkadaşları bu ilçelerimize yönlendireceğiz.” Diyen Akar, son olarak, “Küçük sanayi sitesini akıllı sanayiye çevirerek, TÜVTÜRK’ü de Ünye’ye getirmek hedeflerim arasında.”dedi.

 




Kaynak: Genç, Tecrübeli ve İstikrarlı Bir Seçim?

Editör: ünye vizyon gazetesi

Bu haber 1125 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI