Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


DEMOKRASİ NÖBETİNE ÜNLÜLER DE DESTEK VERDİ
Ünye’de 27 gündür süren demokrasi nöbetinin dün akşam ünlü misafirleri vardı. Televizyon yapımcısı ve sunucu İkbal Gürpınar ve sanatçı Davut Güloğlu, dün akşam Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbetini Ünyelilerle birlikte tuttu

DEMOKRASİ NÖBETİNE ÜNLÜLER DE DESTEK VERDİ

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından daha ilk dakikalarda meydanlara akın eden Ünyeliler aradan geçen 27 günde ilk günün heyecanından hiçbir şey kaybetmedi. Gündüz işlerine giden gece ise sabahın ilk saatlerine kadar meydanları boş bırakmayan Ünyeliler, dün akşamda adeta milli gövde gösterisi yaptı. Fındık sezonunun başlamasına rağmen Cumhuriyet Meydanı’na akın eden Ünyelileri Her akşam olduğu gibi Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’da bir an olsun yalnız bırakmıyor.

 

İKBAL GÜRPINAR “ ÇANAKKALE RUHUNU YENİDEN BAŞLATTIK”

 

Dün akşam ki demokrasi nöbetinde ise Ünyelileri yalnız bırakmayan iki ünlü isim vardı. İlk olarak Ünyelilerle buluşan televizyon yapımcısı ve sunucu İkbal Gürpınar meydanda toplanan coşkulu kalabalığa seslendi. Darbe girişiminin bu milletin sadece iradesine yapılmış bir saldırı olmadığını kaydeden Gürpınar “bu top yekûn ülkemize yapılmış bir kaos ve savaş girişimiydi, ama bu millet bu üstün iradesiyle buna karşı gelmeyi başardı” diye konuştu. Gürpınar, “ ben bu darbe girişimine kadar bu milletin Alevi’siyle, Laz’ıyla, Kürd’üyle, Çerkez’iyle, Sünni’siyle gerçekten bu kadar bir olabileceğini bilmiyordum. Çanakkale ruhunu yeniden başlattık” dedi.

 

DAVUT GÜLOĞLU “ TÜRK MİLLETİNİN CESARETİ HİÇBİR MİLLETTE YOK”

 

Gecenin ilerleyen saatlerinde Ünyelilerle buluşan bir diğer ünlü isim ise sanatçı Davut Güloğlu’ydu. Güloğlu Ünye’ye gelir gelmez ayağının tozuyla sahneye çıkarak Ünyelilere seslendi. Güloğlu “ bu millet o kadar yüze bir millet ki, bunu da 15 Temmuz akşamında ve sonrasında tüm Dünya’ya göstermiştir” dedi. Hiçbir görüş, mezhep ya da başka bir unsur ayrılığı gözetmeksizin Türk Milletinin bu süreçte tek vücut olduğunu söyleyen Güloğlu “ Dünya’nın dört bir tarafını gezdim, konserler verdim, inanın ki sizlerde olan bu yürek bu cesaret hiçbir millette yok. İşte 15 Temmuz akşamından itibaren tüm Dünya’yı şaşırtan ve bir kez daha endişelendiren de bu olmuştur” diye konuştu. 

Demokrasi ve insan hakları dersleri vermeye kalkan Avrupa’nın ya da diğer gelişmiş ülkelerin Türkiye’de yaşanan bu olaylara kayıtsız kaldığını hatırlatan Güloğlu, “ o yüzden daha fazla birlik olacağız, birbirimize iyi bakacağız, bir bütün olacağız” diye konuştu.

 

GÜLOĞLU “ BAZI SANATÇI ARKADAŞLARIM İKİYÜZLÜLÜK YAPMIŞTIR”

Darbe gecesi birçok sanatçı arkadaşını da eleştiren Güloğlu, o gece sesi çıkmayan birçok sanatçı arkadaşım, günler geçtikçe görüyorum ki meydanlara akın etmeye başladı. Bu ikiyüzlülüktür” dedi.

Konuşmasının ardından Davut Güloğlu, 15 Temmuz darbe girişimine ithafen yaptığı “TÜRKİYEM” adlı şarkıyı seslendirdi.

Gecede Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda Demokrasi nöbetine eşlik eden bir diğer isim ise Samsun Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ydı.

 

ÜNYE BELEDİYE BAŞKANI ÇAMYAR “ÜNYELİLERLE GURUR DUYUYORUM”

 

Gecede Ünyelilere seslenen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise 27 gündür enerjisinden, heyecanından hiçbir şey kaybetmeyen ve darbe girişiminin daha ilk dakikalarından itibaren vatan sevgisinin nasıl olduğunu gösteren Ünyelilere teşekkür etti. Çamyar, “o gece daha ilk dakikalarda Ünyelilerin nasıl bir ruh halinde olduğunu çok yakından gören birisi olarak söylüyorum. Gururla ifade etmeliyim ki, Ünyeliler o gece savaşa gidiyoruz desek bir saniye düşünmeden gidecek ruha sahiptiler ve her daim de öylesiniz. Sizlerle gurur duyuyorum” dedi.

Gecenin sonunda Ünye Belediye Başkanı Ahmet demokrasi nöbetine eşlik eden İkbal Gürpınar’, Davut Güloğlu ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya anı plaketi takdim etti.




Kaynak: DEMOKRASİ NÖBETİNE ÜNLÜLER DE DESTEK VERDİ

Editör: Ünye Vizyon Gazetesi

Bu haber 884 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI