Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Çebi, Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekti
Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Ünye Fevzi Çakmak Sosyal Tesisleri’nde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Çebi, Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekti

Ünye Fevzi Çakmak Sosyal Tesisleri’nde yapılan etkinlikte, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Eğitmeni Gülşah Sezgin Çebi, tarafından kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddet konularında toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve zihniyet dönüşümü sağlamak” hedefi kapsamında, kadınlara yönelik seminer düzenlendi.

Seminerde toplumsal cinsiyet rolleri, kalıp yargılar ve ayrımcılık, kadın erkek eşitliğinin nasıl eşitsizliğe dönüştüğü ve bu eşitsizliğin önemli bir sonucu olan kadına yönelik şiddet, dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin yaygınlığı, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, ulusal ve uluslararası mevzuat, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum kuruluşlar hakkında bilgi verdi.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Eğitmeni Gülşah Sezgin Çebi, kadına yönelik şiddetin suç olarak sayıldığını, buna ilişkin açıklama yaparak şiddet görüldüğü zaman nerelere başvurabileceklerinden de bahsetti. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Eğitmeni Gülşah Sezgin Çebi,

“Şiddet genellikle tek seferlik değildir. Şiddet uygulayan pişmanlık yaşayıp değişeceğine söz verebilir, ancak dur denilmezse şiddet tekrar eder. Şiddet uygulayan sizi suçlayabilir. Uyguladığı şiddete bahane bulabilir. Şiddetin sebebi siz değilsiniz. Kendinizi suçlu hissetmeyin. Unutmayın. Sizinle aynı şeyleri yaşayan çok sayıda kadın var. Şiddette maruz kaldığınız zaman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezi(ŞÖNİM),Polis, Jandarma, Sağlık Kuruluşları, Adli Kurumlar, Valilikler, Barolar, Belediyeler, Kadın Danışma Merkezleri, Sivil Toplum Kuruluşları(STK)’nabaşvuru da bulun” diye konuştu.

 

 




Kaynak: Çebi, Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekti

Editör: ünye vizyon gazetesi

Bu haber 507 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI