Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Bu Sefer Oluyor
Yaklaşık 30 yıldır Ünye’nin kanayan yarası haline gelen Ünye’ye Organize Sanayi yapılması düşüncesi bu sefer hayal olmaktan çıkıp, gerçek olacağa benziyor.

Bu Sefer Oluyor

30 yıldır süregelen  Ünye’ye Organize Sanayi yapılması konusu bu zamana kadar 3 kez masaya yatırıldı. Eski bakan Refaiddin Şahin döneminde başlayan OSB (Organize Sanayi Bölgesi) söylentileri,  birçok siyasetçiye rağmen bugüne kadar hayata geçirilemedi.

Geçtiğimiz hafta OSB’nin hızlandırılması için Ankara’da Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u ziyaret eden Ak Parti Ünye Teşkilat Başkanı Arif Ergün, basına yaptığı  açıklamada konuyla ilgili bakanlıklardan gerekli onayların resmi olarak yapıldığını söyleyerek, Ankara’dan OSB’nin yapılması ile ilgili kararın netlik kazandığının müjdesini verdi.

2018’de Hazır Olacak

Organize sanayi bölgesi yer seçimi Ünye’nin Killik mevkiinde 550 dönüm arazi üzerine Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının kesinleştiğini söyleyen Başkan Ergün, “ Yapılması netlik kazanan Organize Sanayi Bölgesinin tahmini olarak 2018 yılının sonunda bitirilmesi planlanıyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katkılarıyla organize sanayi bölgesi alanının belirlenmesinin ardından ilçe ekonomisi önemli bir ivme kazanacak.” dedi.

Başkan Arif Ergün, tüm Ünye’ye ve bölgeye hizmet verecek olan kuruluşun özellikle Ünye’de ciddi anlamda istihdam sorununu çözeceğini belirterek, bundan sonraki aşamada vatandaşların da bu konuda çok duyarlı olması gerektiğini, bu konuda sorun yaşamadan Ünye’ye büyük getirisi olacak projenin hayata geçirilmesini istediklerini söyledi.

 “30 yıldır bir türlü yol kat edilemeyen ve her seferinde önü tıkanan Ünye OSB meselesinde nihayet sona yaklaştık. İlçenin makus talihini değiştirecek olan ve 30 yıllık süreç içerisinde her defasında bir şekilde tıkanan Ünye OSB’nin tescili Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Bu iş, artık yoluna girdi. Bu da bölgemizin en büyük sorunu olan istihdam konusunu çözecek ve bölgemizden il dışına yapılan iş gücü göçünü de engelleyecek. Bu hizmetin, Ünye ekonomisine de büyük katkısı olacaktır.”

“OSB heyeti en kısa zamanda çalışmalarına başlayacak”

Organize sanayi bölgesi için Cüri bölgesinin Killik mevkiinde yer tescilinin yapıldığını belirten Ergün, bundan sonraki süreçte Valilik tarafından mütevelli heyetinin oluşturularak, somut olarak istimlak çalışmalarının başlayıp, parselizasyon çalışmalarının yapılması ve yerleşkenin faaliyete geçmesiyle hayat bulacağını söyledi.

Ergün; “OSB konusunun bu aşamaya gelmesinde ciddi gayretleri olan Sayın Başbakan Yardımcımız ve Hükümet Sözcümüz Ordu Milletvekilimiz Numan Kurtulmuş ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. İnşallah bu dönemde bu iş bitecek. Diğer hizmetlerimiz devam edecek ve bizler de yöremizin çok önemli bir eksikliğini gidermiş olacağız.”

 

 

 

 

 

 

 




Kaynak: Bu Sefer Oluyor

Editör: Ünye Vizyon Gazetesi

Bu haber 799 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI