Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Başkanlar Esnaflar İçin Harekete Geçti
Ünye oda başkanları, yerel esnafa destek amacıyla "Yerel Esnafa Sahip Çık" kampanyası başlattı.

Başkanlar Esnaflar İçin Harekete Geçti

Bugün, Ünye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İrfan Akar'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Ünye Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ümit Özkan, Ünye Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Ali Özkan,  Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası başkanı Harun Güdek ve Ünye Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Çat da eşlik eden başkanlar, hep birlikte Ünyelilere seslenerek başlattıkları kampanyaya destek istediler.

Esnaf için tek yürek olan başkanlar, söz alarak esnaf için destek istediler. Toplantıya ev sahipliği yapan Ünye Ticaret Odası başkanı İrfan Akar, yaptığı konuşmada;

 

"Ünye'de Kazanılan Çok Ciddi Rakamlar Merkeze Kayıyor"

"Hükümete seslenmek istiyoruz. Artık yerel marketlere sahip çıkılsın istiyoruz. Bununla ilgili çalışma yapalım istiyoruz. "Ünye'de kazan Ünye'de  harca" mantığıyla hareket etmek istiyoruz. Çünkü, Ünye'de kazanılan çok ciddi rakamlar merkeze kayıyor. Bu da bölgemizi ciddi ölçüde olumsuz etkiliyor.

Halkımızdan rica ediyoruz. Eğer alış-verişlerinizi yerel esnaftan yaparlarsa, hem esnafımızı dolayısıyla bizleri mutlu ederler, hem de bölgemize ciddi anlamda katkı sağlarlar."dedi.

 

"Memur kesimini yerel esnafa yönlendirmeliyiz"

Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası başkanı Harun Güdek de, söz alarak, "En fazla zarar gören oda, gıda maddeleri odası zarar gördü. Gözlemlediğimize göre, memur kesim yerel esnaftan alış-veriş yapmıyor. Bizim bakkallarımızdaki fiyatlarla, marketlerdeki fiyatlar aynı olmuyor. Zincir marketlerde raf fiyatlarıyla  kasadaki fiyatlar tutmuyor. O nedenle memur kesimini oluşturan vatandaşlarımızı da yerel esnafa yönlendirebilirsek çok mutlu oluruz." şeklinde konuştu.

 

"Giyim işi bizim işimiz"

Ünye Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Çat ise, ulusal marketlerin gıda maddeleri yanında giyim satmalarını eleştirerek, "Giyim bizim işimiz. Marketlerin giyim satmaları mesleğimizi öldürüyor" diyerek tepki gösterdi. Başkan Çat yaptığı konuşmasına şöyle devam etti.

"İç ve dış giyim bile zincir marketlerde satılıyor. Büyük marketlerin gıda ve içecek üzerine satış yapması lazım. Giyim işi bizim işimiz. Marketler bile giyim satarsa, bizim terzi esnafımız ne yapacak? Bizim esnaflarımızı korumamız lazım. Onlar için de yasa çıkarmaları lazım. Benim mahalle bakkalım bizim hastamız olduğunda bile çocuklarımıza göz kulak oluyor, para sormadan yiyeceklerini verebiliyor. Esnafımıza sahip çıkalım. Bunun arkasında ciddi anlamda duralım. Biz güç birliği yaparsak, bizim önümüzde aşılmayacak bir şey olmaz."dedi.

 

"Ünye'den Aylık 30 Milyon Para Gidiyor!"

Ünye Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ümit Özkan da, yaptığı açıklamada,

"Yaptığımız çalışmalara göre 59 tane ulusal market var. Bu çok ciddi rakam. Bu marketler ortalama günlük 15 bin lira ciro yapıyor. Ki, bazıları da 60 bin lira cirosu var. Aylık rakama döktüğünüzde 30 milyon lira gibi ciddi rakamlara tekabül ediyor. Bu rakamda Ünye'den merkez marketlere giden paralar... Ulusal marketlerin Ünye'ye bıraktığı şey nedir derseniz, kira ve çalışan personeller... Başka hiçbir getirisi yoktur. Market denildiğinde akla gelen gıda ve bakliyattır. Araç aküsünden tutun, iç-dış giyim, kırtasiye ve kozmetiğe kadar olan ürün çeşitliliği ile, 10 esnafın çalıştırdığı mağazası bu şekilde ekarte olmuş oluyor. O 200 metrekare alandaki satış, belki 70 tane esnafın işini etkiliyor.

 

"Odamız, Esnafımıza Her Türlü Desteği Vermeye Hazır"

Biz Esnaf  Kefaret ve Kredi Kooperatifi olarak esnaflarımıza sesleniyoruz ve diyoruz ki, "Bu pandemi sürecinde yaşadığınız zorlukların farkındayız. İşletmelerini büyütmek isteyen esnaflarımız eğer işyerlerini büyütmek ve bunlarla mücadele etmek istiyorlarsa, eğer dükkanlarına daha uygun fiyatlarla ürün almak istiyorlarsa odamızdan destek alabilirsiniz.

Biz esnaflarımızın arkasındayız. Eğer bu şartlarda ticaretimizi esnaflarımızdan yaparsak, inanıyorum ki, 3 ay içerisinde biz ulusal marketlerden tamamen kurtulup, yerel esnafımızı kalkındırarak, bölgemize fayda sağlayacaktır. En azından 3/2 oranında alışverişimizi yerel esnaftan yapalım. yoksa, Bir çıkmaza doğru gidiyoruz."dedi.

 

"En az 3 ay bakkallarımızdan alışveriş yapalım"

Son olarak görüşlerini bildiren Ünye Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Ali Özkan da,

"Ulusal marketlerden dolayı, yerel marketler dip yapmaya başladı, tükenmek üzereler. Gıdadan çok giyim, kırtasiye, otomativ ürünlerine kadar satış yapıyorlar. Esnafımız zor durumda. Esnafımıza sahip çıkmalıyız. Ünyelilere sesleniyoruz!..  En az 3 ay bakkallarımızdan alışveriş yaparsak yerel marketlerimizi ayakta tutarız.

Biz bu durumu bölgenin milletvekillerine ulaştırıp, mecliste bir durum yaratıp, yasalaştırarak büyük marketleri nasıl şehrin dışında tutabiliriz şeklinde çalışma başlatacağız. Konumuz sadece mahalle bakkalları değil, bölgede yaşayan araç sahiplerine de araçlarının bakım ve onarımını Ünye'den yapmalarını istiyoruz. Esnaf demek raftan alıp satmak değil, üreten icra edendir diyoruz. Bu vesileyle esnaflarımıza sahip çıkalım diyoruz."

Haber / Meral KORKMAZ




Kaynak: Başkanlar Esnaflar İçin Harekete Geçti

Editör: unyevizyon.com

Bu haber 778 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI