Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Başkanlar Başkan’a Teşekkür Etti
Ünye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı makamında ziyaret ederek Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının yıkım işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı teşekkür ettiler.

Başkanlar Başkan’a Teşekkür Etti

Ünye’de başlayan kentsel dönüşüm projesi kapsamında Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının yıkım işlemleri tamamlandı. Yıkım işlemlerinin sorunsuz bir şekilde bitirilmesinin ardından Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, başta olmak üzere STK temsilcileri ve muhtarlar Başkan Çamyar’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

Ziyarette STK’lar adına bir konuşma yapan Mehmet Ütü, Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının yıkım işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a teşekkür etti ve projenin bir an önce hayata geçirilmesi temennisinde bulundu.

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu’da Rüzgarlı sokaktaki belediye sinemasının yıkımının isabetli bir karar olduğunu ve atıl durumda olan binanın yıkılarak yerine yenisinin yapılmasının görsellik olarak da ticari olarak da Ünye’ye kazandırılmış güzel bir yapı olacağını belirtti.

 

“Projelerimizi Uygulamaya Geçiriyoruz ”

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, “30 Mart tarihinden sonra 1 yıllık süreçte belediyemizi yeniden kurguladık ve hemen akabinde üst mahallelerden başlayarak çalışmalarımıza başladık. Ünye merkez ile ilgili de projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz.

 

Bunların en başında Tabakhane projesi geliyor. Şu anda ilk etap çalışmalarımız olan karayolu hizmete açıldı. İkinci etap çalışması olan ıslah çalışmaları da DSİ tarafından tüm hızıyla devam ediyor. Üçüncü etap çalışma ise batı yakasının da 15 metrelik yolunun açılması. Bununla ilgili 5 milyonluk kamulaştırma çalışmamız devam ediyor. Aynı alana uygulanacak olan Gençlik Merkezi projemiz hazır en yakın zamanda ihaleye çıkılacak. Yüzme havuzu projemiz de bakanlık tarafından kabul edildi. Bu çalışmalarımızın hepsi koordineli bir şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

“Ünye’ye Nefes Aldıracağız”

 

Konuşmasının devamında 30 Mart seçimlerinden önce sarf ettiği “Ünye’ye nefes aldıracağız” sözünü hatırlatan Başkan Çamyar, yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Tabakhane, Akkuş-Niksar yolu ve Rüzgarlı Sokak projelerimiz ile bu 3 aksı açmak istiyoruz demiştik.

 

Bunun ilk ayağı olan Rüzgârlı Sokak ile ilgili Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının yıkılması gerekiyor idi. Oradaki 35 esnafımız “Ünye’ye güzel ve faydalı bir şey yapılacaksa bunu destekliyoruz” diyerek duyarlılık gösterdiler ve yeni yerlerine taşındılar. Kendilerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Oraya uygulayacağımız projeye son halini verdik. Binaya hem deniz tarafından hem de cadde tarafından olmak üzere çift giriş olacak. Üst katta sinema salonları, çocuk oyun alanları, fastfood alanları olacak.

 

“Cumhuriyet Meydanı’nı Denizle Buluşturacağız”

 

Toprağın altına 15 metre girmek sureti ile 2 kat otopark 1 kat da dükkân katı olacak.”  Belediye İş Merkezi projesi ile Ünye’de “deniz seviyesinin altına girilmez” tabusunu da yıkmış olunacağını belirten Başkan Çamyar, “Önümüzdeki yıllarda cumhuriyet meydanı ile denizi buluşturmak için, askerlik şubesinin oradan girip  Akkuş-Niksar Caddesi’nden çıkarak trafiği de alta alacağımız bir projenin ilk adımını bu şekilde atmış olacağız” şeklinde konuştu.

Belediye altında bulunan dükkânların boşaltılması konusuna da değinen Başkan Çamyar, şu ana kadar 2 dükkanın boşaltıldığını yılbaşından itibaren ise tüm birimleri ana binada toplayacaklarını ifade etti.

Başkan Çamyar son olarak birlik ve beraberlik mesajları vererek, “Sizler bize destek verdiğiniz sürece bizim altından kalkamayacağımız bir mesele yok. Bu birlikteliğinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” cümleleri ile konuşmasını sonlandırdı.




Kaynak: Başkanlar Başkan?a Teşekkür Etti

Editör: Başkanlar Başkan?a Teşekkür Etti

Bu haber 490 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI