Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Başkan Yılmaz Milletvekillerini Topa Tuttu
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalarla bomba etkisi yarattı.

Başkan Yılmaz Milletvekillerini Topa Tuttu

Akın Çiçek ve Orhan Gündoğdu’nun sorularını cevaplayan Başkan Yılmaz’ın hedefinde Cumhurbaşkanı Danışmanı İhsan Şener vardı. Başkan Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş’a da açıklama yapması konusunda çağrıda bulundu.

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün kaçırılması konusunda kendisine  iftira atıldığını belirten Başkan Yılmaz, yaşanan süreçle ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

-Benim hakkımda iftira atan kişi eski milletvekili İhsan Şener'dir.

“Son günlerde iş öyle noktalara geldi ki. Yerelde bir siyasetçi olarak açıklama yapmak zorunda hissettim.

Dedim ki, “ İşin ucunun nereye varacağını ben düşüneceğime, dedikodu yapıp, kenarda oturanları kamuoyuyla paylaşayım onlar düşünsün.” İstedim.

Belli mecradan kulağımıza ciddi dedikodular geliyor. Sonra muazzam bir kara propaganda döndü ortalıkta.

Valimiz, Cumhuriyet Başsavcımız, Emniyet Müdürümüz derken mevzunun ne olduğunun farkına vardık. Atlayıp Ankara’ya gittim. Gittiğim gün aynı akşam geri döndüm. İki Genel Başkan Yardımcımızla görüştüm. İddia şu ; Zekeriya Öz’ü Enver Yılmaz kaçırmış. Sonra dediler ki Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin aracıyla kaçmış, ORBEL’in aracıyla kaçmış. Bana bunu ilk kez söyleyen Genel Başkan Yardımcımızdır.

Hemen Ordu’ya geldim. Emniyet Müdürümüz ve Cumhuriyet Başsavcımızı ziyaret ettim. İşin hukuki yönüyle  ilgili bilgi aldım. Dedim bu iddia gerçekse konuşulacak  bir şey yok! Bu iddia doğru değilse de tartışılacak bir şey yok.  Ben en son konuşurum.” dedim.

Ordu Emniyet Müdürlüğünün Zekeriya Öz’ün kaçırılmasında ana fail olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin gösterildiği  bir hazırlık soruşturması olduğunu duydum. Bunu tekrar tekrar söyledim bunu Ankara’dan duydum.

Türkiye bunu ilk kez duyacak.9 Ağustos 2015 tarihinde Zekeriya Öz’ün İstanbul’dan Samsun’a uçakla geldiğini. İstanbul Yargı İmamı avukatın eşinin Fatsalı olması münasebetiyle Fatsa’ya Nissan marka araçla geldiği bir gece kaldığı ertesi gün saat 11.24 gibi Ordu’dan çıktığı, sonra Sarp sınır kapısından kaçtığı…

Kaldığı ev belli, kaçtığı araç belli. Yardım ve yataklık yapanlar belli. Faillerden bir tanesi tutuklu. Tutuklunun kardeşi Amerika’da firar. Tutuklu kişi bir siyasi partimizin belediye başkan adayının damadı. TEDES ne zaman yapıldı peki? Kasım 2015’te; yani Zekeriya Öz’ün kaçmasından 3 ay sonra.

Hukuken sonuçlandırılmış bir vaka. Tutuklu suçunu itiraf etmiş.

Bu bilgileri aldıktan sonra tekrar Ankara’ya gittim. Genel Başkan Yardımcılarımıza bu iddiaları kimden aldıklarını sordum. Bu iftiralarla ilgili iki Genel Başkan yardımcımız üç tane bakanımız ,sayısız milletvekillerimiz bilgilendirilmiş. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı hemşerimize bilgi verilmiş ilgilenilmesi konusunda. Devlet Denetleme Kurulu Başkanına bilgi verilmiş. Ordu Valisine, Ordu Emniyet Müdürüne Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş.

Bu bilgileri veren kişi bizim  eski milletvekilimiz İhsan Şener..

Genel Başkan Yardımcımızdan bu iftirayı atan şahısla beni yüzleştirmesini istedim.

Bununla ilgili kime bilgi verilmesi gerekiyorsa bilgi verdim konuyu anlattım. Daha sonra FETÖ soruşturmasına beni dahil etmeye çalıştığını söyledim.Benimle ilgili iftira ve gayri hukuki bir söylem varsa bilin ki arkasında İhsan Şener var. Fatsa’da somut bir olay mı var bilin ki arkasında İhsan Şener var. Benim hakkımda iftira atan kişi eski milletvekili İhsan Şener'dir.

-Numan Kurtulmuş’tan Açıklama Bekliyorum.

“TRT Haber'de  AK Parti Milletvekilimiz Metin Külünk’ün katıldığı ve aleyhime yayınlanan program  2-3 kez banttan verildi. Bunda art niyet arıyorum. TRT’den sorumlu Bakanımızdan açıklama bekliyorum. Sayın Kurtulmuş'un burada 2 danışmanı var. Sokakta büyükşehir belediye başkanı ve milletvekilleriyle ilgili biri, sürekli kara propaganda yapıyor. Metin Külünk'ü 20 yıldır tanıyorum. İhsan Şener'in ağzıyla bu açıklamaları yaparsan yarın yolda kalırsın dedim.

Benimle ilgili dedikodu yapan insanlardan biri şu an Orduspor'da yönetici. Hakkında 30 tane icra takibi var. Bir tanesi de Mustafa Tomakin diye bir meczup.. Bir tanede Almanya menşeili bir meczup daha var. Hakkında 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan, esrar ve eroin bağımlısı, asliye ceza mahkemesinde 17 davası olan akli dengesi şüpheli bir başka meczup.. Benim bakanım bu kişilerin yanında olmamalı, bu kişileri yanında tutmamalı.”

 

-İftira Atanların Allah Belasını Versin!

“Zekeriya Öz'ün kaçırılmasını bizim üstümüze yıkmaya çalışan zihniyetin Allah belasını verir. “TEDES kameralarında görüntüler silindi” diyorlar. 10 Ağustos 2015 tarihinde burdan geçmiş Zekeriya Öz. TEDES Kasım 2015'te kuruldu. TEDES'teki görüntüler sildi diyorlar. TEDES başında şu saatte bile resmi polisler var. Burada ciddi iftira var.

Bi diğer isim de, daha düne kadar Tayyip Bey’e hakaret eden, 4 senede 4 parti değiştiren Mustafa Tomakin. Şimdi Numan Bey’in yanından ayrılmıyor. Bir diğer kişi ise, Ünye menşeli milletvekilimizin danışmanı da aynı zamanda. Birde Almanya menşeli ismini söylemek istemiyorum. Gel Türkiye'ye, falancı üzerinden bize mesaj verme, yüreğin yetiyorsa gel! Gelin biz buradayız. Bana yapılan iftiralara cevap veriyorum.

 

-Bana Atılan İftiraların arkasında İhsan Şener Var.

"Eşim beni arıyor, tutuklanmışsın" diyor. “Ne tutuklanması?” dedim ben Ankara’da Genel Merkezdeyim.

Başsavcıyı ziyarete gitmiştim. Dedikodulara göre beni, Samsun’dan gelen özel savcı 8 saat beni sorgulamış.

Ve bunların hepsinin arkasında İhsan Şener ve eski milletvekilleri var. Ben buraya aday olunca İdris Naim Şahin adaydı. Onun listesinde İhsan Şener ve diğer iki milletvekili vardı, liste dışı kaldı. Bizim teşebbüsümüz oldu. 1 Kasım'daki seçimlerde benim müdahalem olmadı. Eski bakanın adamları, milletvekili sıfatındaki adamları yeniden bir itibar kazanmak için piyasada bize saldırıyor. İhsan Şener, kimin adamı İdris Naim Şahin’in. İdris Naim Şahin kim, gazeteciler kim, her birisi bağlantılı olduğu bir nokta var. Ulusal gazetelerde bir gün yazarlar, ikinci güne yazamazlar. Yanlış yazana söyleriz doğrusunu.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'teki bilgiler İhsan Şener tarafından verilmiştir.

TEDES'i Türkiye'de 3-4 firma var. Alamayanların ciddi lobisi var, bizim ilimizde olduğu gibi. Biz TEDES'ten Emniyet Genel Müdürlüğünün hazırladığı bir şartnameyle, onayıyla aldık. Yüzde 30'u eğer belediye yapacaksa geliri kendi, geliri yoksa kalanı ilgili firmalarla belirleniyor. Bizim yaptığımız ihaleyle yüzde 12'si yapımcı firmaya, kalan yüzde 17'si Büyükşehir Belediyesi'nin geliri. Yüzde 70'i hazineye gidiyor. Bu firma FETÖ’CÜ mü yasakla, firmalarla ilgili güvenlik soruşturmasını Emniyet kendisi yapıyor.

Sabah gazetesi yazı yazmış, yarın onlar benimle yayın yapacak. TEDES'te 30-40'la gidene ceza yazma yok. Yazan arkadaşımızın yazısı benim elimde. 'Yasal soygun, yasal eşkiya, haraç paylaşım' kim yazıyor bunu. Muhatabı kim bunun?

 

-İhaleye Girmeyip Dedikodu Yapıyorlar.

TEDES'ten sonra ölümlü ve yaralamalı en az trafik kazası Ordu'da. Ordu üçüncü sırada. 55, 61, 28 plakaya sürekli cezamı yazıyoruz. Kırmızı ışıkta geçene ceza yazıyoruz; dünyanın her yerinde yazılıyor. Şehir içinde 78'i aşana ceza yazıyoruz, şehirler arası 121'le gidene ceza yazıyoruz. TEDES öncesi Ordu, Ünye, Fatsa'daki ceza sınırı 50 idi, biz bunu 78'e çıkardık. Buradaki hedef büyükşehir belediyesi. Biz vazgeçtiğimiz takdirde başkaları devreye girecek bu işin pazarlığında olacak. Bu süreç 3.5 yıl sonra bitiyor. Ordu'dan geçerken kötü, Giresun, Artvin, Samsun'dan geçerken iyi. Geçte göreyim seni. Şimdi Rize'de uyguluyor, Giresun, Trabzon, Samsun'da başladı.

Akşama kadar ulusal televizyonda bana çakıyorlar. TEDES'ten para alamıyoruz. Çevreyolu olur TEDES'i kaldırırsın, çevreyolun yok, burası Giresun gibi çevre yolu olan yol değil. Trabzon, Rize gibi çevre yolu olan değil. Bizde araç sayısı 2 aydır 130 binin altında değil. Bu TEDES olmasa bu saatte kuyruk olur. Hemşerilerimiz bize TEDES konusunda destek verdi.

Cengizler Ordu'da iş aldı 60 trilyonluk zararda. Bu firma 19 ilçenin tamamında ihaleye girdi. Bahsedilen yol Ordu'nun sahil yolu değil 19 ilçenin yolu. Mesudiye'nin sıcak asfaltı Ordu'dan malzeme götürüyor. 4 saatte gidiyor. Vatandaş aynı şartla devretmeye hazır. Bahsedilen yer ilin tamamı. Asfaltın burdaki maliyetiyle Akkuş, Mesudiye, Kabadüz'deki gibi değil. Önce Muş'lu olduğu için “PKK'lı” dediler, şimdi “FETÖCÜ” diyorlar bu firmaya. Bu firmanın sahibi ihaleye en düşük teklifi verdi. Eğer PKK'lıysa bunu değerlendirecek birim ben miyim? FETÖCÜ’yse de... Biz işe bakacağız, adam işe girmemiş, ihaleye girmemiş, ortaklığı yok. Bırak dedikodu yapma, dedikoduyla bu iş yürümüyor.

 

-Kimse bana Fetö’cü diyemez!

Kimse bana FETÖcü diyemez. Ben FETÖ'ye karşıyım. Bizim 7 sülalemizde FETÖ’cü yok.

FETÖ konusunda kimseye baskı yapmadım, ailemde öyle. Bir Allah’ın kuluyla ilgili “şu fetöcü’dür alın” demedim. “Ordu'da fetö soruşturması yapılmıyor” diye dedikodu var. Fetö soruşturmasında Ordu'da 1300 kişi hakkında işlem yapıldı. Tüm Karadeniz'de birinciyiz malesef. Tutuklanan sayısı Karadeniz'de yaklaşık 300 kişi tutuklu.

 

-Çöpoğlu hakkında haber yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk

Genel Sekretern bir hafta belediyede olmayışı benim bilgim dahilinde… Sayın Çöpoğlu ailesiyle birlikte Balıkesir Akçay'a tatile gitti ve döndü. Yani görevinin başında. O haberi yapan gazeteciyle ilgili savcılığa suç duyurusu yapıldı. Sorun şu; bu kadar dedikoduya itibar eden toplum olmuşuz yazık bize..! İftira kampanyasını devam ettiren sayısını biz biliyoruz söyledik isimlerini. Bu hukuki müdahaledir.

 

-Cemal Enginyurt'la ilgili davalarımı geri çektim.

Sayın Başbakan Yardımcısı sürece müdahil olup, ilin siyasi sahibi sıfatıyla bazı konulara aktif olarak müdahil olması lazım. Ben bunu görüyorum. Ben bunu kendisiyle de konuştum. Tedbir alınması gerektiğini, onun adına hareket edenlerin kendisini de yıprattığını, hem partiye hem sürece de zarar verdiğini, kamu yatırımları anlamında dahi il içinde birlikteliğin olmamasının sürece fesat soktuğunu açıkladım. Korkarak bu işler olmaz, niye korkacağım. Siyasete ilişkin gelecek endişem yok. Ben 3 dönem milletvekilliği yapmışım. Ben Ordu'nun yol, su sorununu çözeceğimi, sorunları çözeceğimi söyledim.

Sorun, senin içinde çıkıyor. Adam çıkıyor medya üzerinden sahte hesaplarla bel altı vuruyor. Kimsen kimliğini açıkla gel. Almanya’daki gelsin, sahte hesap açanlar kimliğini açıklasın gelsin, il dışındaki gelsin karşılıklı oturup televizyon kanallarında ve gazetelerde tartışalım. Ama benimle bel altı uğraşıp, ailemle uğraşmayı bırakın.

Ben birisi için Fetö’cü diyemem. Beni kendi birimlerim ilgilendirir.

Projelerimizle alakalı o bölgeyi hala gidip görmeyen, takip etmeyen milletvekillerimiz var. 5 tane mega projemiz var. Allah aşkına bu milletten oy aldınız. O bölgelere gelip sorunları yerinde inceleyeceksiniz.

 

- Numan Bey yatırımlara sahip çıkacak

Bakınız 5 tane büyük proje var. O 5 tane büyük projeyi kamuoyuna söz verenler o projelerin takipçisidir. Onlardan bir tanesi, bütün alt yapısını benim hazırladığım Ünye Liman projesidir.

Ünye limanı için söz verdik. İlgili bakanlıklara müracaatımızı yaparak fizibilite çalışmalarını tamamladık. Bundan sonra yatırım programına alınacak. Kimin görevi bu? Bakanın görevi. İlgili arkadaşların görevi. Kim Ordu’nun sorumlusu? İlgili Bakan… Kim Ordu’da Bakan ? Numan Bey…

Sahip çıkacak yatırımlara. Artık sahip çıkması lazım 2 sene geçti.  Benim muhattap olmadığım projelerle ilgili soruların bile muhattabı ben oluyorum. Başbakanımızla görüşmemizde, “Çambaşı, Gürgentepe ve Gölköy Yolu projesiyle birlikte bana devredin, bakın bir yılda o yol nasıl yapılıyor.” dedim.

Burada sorun kimde?

 

-Oturduğunuz yerden ahgam kesmekle olmuyor bu işler

Başkan Yılmaz, bazı konularda milletvekillerini sorgulayamadığını da dile getirerek, bölgede yapılan büyük hizmetlerin henüz nerede yapıldığını bile bilmeyen milletvekillerinin olduğunu dile getirerek sitem etti. Başkan Yılmaz;

"Bakın Devlet Hastanesi’nin ihalesi iptal edilmiş. Ben milletvekillerimiz Ergun Bey, Metin Bey ve Oktay Bey’i sorgulayamıyorum. Çünkü sorunun muhattabı genel sekreter denilen kişi ortada yok. 4 kişi el kaldırdı, sizi seçti. Şimdi niye aranızda anlaşamıyorsunuz siz? Her sorunun muhattabı ben oluyorum. Beni burada konuşturmamanın tek yolu var; O da herkes Ordu’ya gelecek, Ordu’nun sorunlarını yerinde görecek. Benimle birlikte sokakta gezeceksiniz. Oradan ahgâm kesmekle olmaz bu iş. Ben milletvekiliyim demekle olmuyor. Bana hiçbir şey olmaz. En çok bana “Haddini aşan açıklamalarda bulunmuşsun” diyerek televizyonlara çıkıp trip yaparlar. Niye benim üzerimde oynanıyor? Lobiler var. Hangi lobiler var biz bunları geçtik. Biz modeliz. Örnek bir şehiriz."

 

-Adamım diye geziyorsunuz ortalarda.

Benim yaptığım hizmetlerde sorun bulamayınca, bel altı vurmaya çalışıp, Beni Zekeriya Öz’ün kaçmasında yardım etmekle suçluyorlar. Allah belanızı versin!

Her şey belgeleriyle ortada hadi bakalım buna ne diyeceksiniz? Adamım diye geziyorsunuz ortalıkta? Niye beni bu tarzda konuşmaya sevk ediyorsunuz? Bana nasıl iftira atarsın?

 

- Benimle ilgili oyun oynayan biri varsa Ordu’ya sokmam

Yalan söylersin siyaseten anlarım ama iftira atmayın. Bir siyasetçi benim gibi konuşuyorsa iki sebebi vardır. Bir para-pul ve karı-kız işinde temiz olacaksın. Ben temiz bir adamım bu konuda…

Varsa iddiası olan savcılık orada... Konuşursam, benimle ilgili oyun oynayan biri varsa Ordu’ya sokmam. Bunu geçmiş zamanda Ordu’ya sokmadığım adamlar iyi bilirler. Bakan Bey’in peşine takılmış bu adamlar, geçmişi kirli adamlar. Dolandırıcılık suçlarından yargılanmış adamlar. Bakan Bey’de bunları adam zannediyor. Ne yapayım ben Enver Yılmaz olarak oturup atılan iftiralara boşluk mu bırakayım.

Hodri Meydan! 

 

-Ünye’ye çöplük değil, çöp ayrıştırma merkezi yapacağız.

Ünye çöp meselesi var. Oraya çöp dökmeyeceğiz. Orada ayrıştırma tesisi yapılacak. Orası 49 dönümlük bir yer. Oranın 1,5-2 dönümlük alanına biz tesis kuracağız. Bu konuda vatandaşları haklı görüyorum ama haksız gördüğüm yer ise, o alan onlara değil orman işletmeye ait..  Yer Fatsa ve Ünye’nin tam ortasında. Sebebi ise şu; bizim ayrıştırma merkezimiz Ünye’de, o yüzden tüm çöpü toplayıp, Kabadüz’e gönderemem. Asıl olan nakliyedir. Hatta bu yerin tesis için olduğu teklifi Ünye ve Fatsa’dan bize geldi. İlçelerin çöpü o merkezden toplanıp, 1 dakika içerisinde işlenip imha edilecek.

Son günlerde yapılan kazıları vatandaşlar merak ediyormuş. Bizim şu an 10-12 noktada doğalgaz kazı çalışmalarımız var. 17 noktada su-kanalizasyon çalışmamız var. 5-6 noktada da Yedaş’ın elektriği yer altına alma çalışmaları var. 2017 Ağustos’unda yeraltında hiçbir işimiz kalmayacak.

Tedes için teşekküre gelen diğer partiden insanlar geldi.




Kaynak: Başkan Yılmaz Milletvekillerini Topa Tuttu

Editör: Ünye Vizyon Gazetesi

Bu haber 1347 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI