Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Başkan Ekici; “Başkanlığıma İtirazı Olan Varsa Söylesin!”
Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, Ünye Muhtarlar Derneği üyeleri ile birlikte Ünye Fevzi Çakmak Mahallesi Sosyal Tesislerinde bir araya gelerek, istişare toplantısı yaptı.

Başkan Ekici; “Başkanlığıma İtirazı Olan Varsa Söylesin!”

Ekici toplantıda, kendisinin yerel seçimler sonrasında muhtar olamamasına rağmen muhtarlar Derneği Başkanlığı yapmasını eleştirenlere cevap vererek, göndermeler yaptı.

Ekici, dernek başkanlığını bırakmasını söyleyenlere cevaben,  “Dernek Başkanlığı görevini 2020 Mayıs ayına kadar götürüyorum. Buna itirazı olan varsa gerekçesiyle söylesin istişare yapalım. Benim dilekçem hazır, ben bırakmaya hazırım.” dedi.

Derneğinin toplamda 66 üyesi olduğunu belirten Ekici, bu sayının 33’ünün yeni muhtarlardan, diğer 26 muhtarın da eski yönetimden olduklarının altını çizerek, “2019 yerel seçimlerinde ben de muhtar seçilemedim. Bundan dolayı da etik olmayacağını düşündüğüm için 6 yıldır devam ettirdiğim  dernek başkanlığından istifa etmek için yönetime dilekçe verdim fakat, yönetim genel kongre için kısa bir süre olduğunu söyleyerek, kısa süre için bir külfet yaratmanın gereği olmadığı gerekçesiyle istifamı kabul etmedi.” dedi.

 

-Ben muhtarlığı kaybetmedim, hayatımı kazandım

Ekici, istifasının dernek yönetimi tarafından kabul görmediğini söyleyerek;

“2014 yılında biz bu derneği kurduk. O dönem ve iki defa da genel kurulun oyunu alarak dernek başkanlığına gittim.  Bu dönem hasbel kader böyle imiş. Ben muhtarlığı kaybettim demiyorum, hayatımı kazandım diyorum. Böylece muhtarlığı bırakmış oldum. Dernek tüzüğünde yönetim kurulu başkanı istifa etse bile ki, ben istifamı sundum, yönetimdeki arkadaşlar olağan genel kurula kadar devam ederek, seçimin derneğe külfet getireceği düşüncesiyle devam etmemi istediler. Ama bu duruma itiraz edenlere bakıyorum, ya derneğe üye olmamış, ya üyelik aidatını ödememiş ya da dernekten ihraç edilmiş insanlardır konuşanlar.” dedi.

 

- Ordu Federasyon başkanlığı teklif ettiler

Geçen Ordu federasyonunda seçim vardı; biz de üst kurul üyesi olarak seçime girdik. Ordu’da Ahmet Ekici olarak benim şahsıma Ordu Federasyon başkanlığı teklif ettiler. Israrla teklif ettiler. Yani, “Ahmet Ekici seçimi kaybetmesine rağmen dernek başkanlığı koltuğunda niye oturuyor?” Diyen adamlara şunu söyleyeyim!..

 

- Ben dernek başkanlığı koltuğunda  oturma heveslisi değilim

Ben dernek başkanlığı koltuğunda  oturma heveslisi değilim. Benim de işim gücüm var. Ben zamanımı derneğin menfaati için kullanmaya çalışıyorum. Benim bu dernekten hiçbir gelirim yok. Onun için sokakta konuşulan laflara itibar etmeyin.

 

-Denetleme kurulu üyeliği yaptım diye hiç reklam yaptım mı?

“Derneklerin faydası yok diyenler yanılıyor. Bu görevler insanlara gelişi güzel verilmiyor. Genel merkezde denetleme kurulu üyeliği yaptım diye hiç reklam yaptım mı? Veya “Ordu Federasyon Başkanlığı teklif edildi” diye bunu etiket olarak kullandım mı? Biz sadece bu derneğe 15 yıldan beri birçok emek verdik. 6 yıldır da başkanlığını yaptığım derneğimizi kimseye muhtaç etmedik.”

 

-Başkanlığıma İtirazı Olan Gerekçesiyle Söylesin!

“Derneğin tüzük gereği, Mayıs ayı 2020’de olağan genel kurulu var. Bu döneme kadar bu görevi üstlenmek isteyen arkadaşlar kendilerini hazırlasınlar. 

“Muhtarlar Derneği ne işe yarar?” diyenlere şunu söyleyeyim;

Maaşların artırılmasında, silah ruhsatlarının alınmasında,  sosyal hakların alınmasında benim ve yönetimimim emeği var. Tabi bu tek başımıza bizim başarımız olmuyor. Biz yönetim olarak federasyonlarla sorunları  paylaştık ve onlarda gerekli mercilere konuyu ileterek çözüm oldular. O yüzden derneklerin çok faydası var.  Dernekler federasyonları, federasyonlar da konfederasyonları oluşturuyor. Bu bağlamda dernek başkanlığı görevini 2020 Mayıs ayına kadar götürüyorum. Buna itirazı olan varsa gerekçesiyle söylesin istişare yapalım. Benim dilekçem hazır, ben bırakmaya hazırım. Belli şer grupları kurulmuş, oturdukları yerden konuşuyorlar. Eleştiri ve fikir olur. Ama muhtarlıkla işi olmayanların bu derneğin ne işe yaradığını sorgulayamaz.” diyerek hodri meydan dedi.

Haber / Meral Korkmaz

 




Bu haber 666 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI