Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Bari Bayram Coşkularını Ellerinden Almasaydınız!
23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı öncesi Cumhuriyet Meydanı’nda Ata’nın anıtına çelenk sunma töreni yapıldı.

 Bari Bayram Coşkularını Ellerinden Almasaydınız!

Cumhuriyet Halk Partisinin organizatörlüğünde gerçekleşen programda Atatürkçü Düşünce Derneği ve Ünye Kent Konseyi yönetiminin anıta çelenk koyması ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından ADD Başkanı Ali Rıza Ateş ve CHP İlçe Başkanı Ali Yalçın’ın konuşmalarının ardından son buldu.

törende söz alan ADD Başkanı Ali Ateş, son dönemde yaşanan çocuklara yönelik istismar olaylarına gönderme yaparak hükümete seslendi; "Çocuklarımızı koruyamadınız; Bari Bayram coşkularını ellerinden almasaydınız" dedi.

ADD Ünye Şube Başkanı Ali Rıza Ateş çelenk sunumu töreninde yaptığı konuşmada;

 “23 Nisan. Çocuk Bayramı kutlamalarını   kısıtlayan ve resepsiyonlarını iptal eden zihniyete sormak istiyoruz.  Sizi egemenlik duygusu mu, yoksa çocuk adımı rahatsız etti yoksa? Teröristler binlerce koruma ile dolaşan devlet resepsiyonu mensuplarının içine kadar mı sızdı?

 

Aynı zihniyete sormak istiyoruz!

Çocuklarımızın onuru ile oynandığı ve geleceklerinin karartıldığı bu günkü ortamda, bu bayramı Devlet erkanı ile birlikte daha büyük bir coşku ile kutlamanızın ne mahsuru vardı?

 

Aynı zihniyete soruyoruz…

Futbol sahaları hınca hınç dolarken ve coşkuyla futbol oynanırken terör bahane edilmiyor da, 23 Nisan’ı terör nedeniyle   pasifize  etmenizi, teröristlere ve işbirlikçilerine, bayram yaşatmakla eş değer olduğunu düşünüyor musunuz?

 

Ayın zihniyete soruyoruz…

Eğer terör gerekçesiyle, bayram erteleniyorsa, Ulusumuzun güvenliğini sağlamaktan aciz olduğunuzu ve bu bayrama onlarca   çocuk gönderen dünya ülkelerine   gerekçeli bir cevap verebileceğinizi düşünüyor musunuz?

 

Aynı zihniyete soruyoruz…

Öğretmen kılığına girmiş tecavüzcü   ve insanlıktan nasibini almamış canavarların, çocuklarımızın ırzına geçmesinin üzerine gitmeyip, hesabını soramadığınız   ve çocuklarımızın yüzüne bu yüzden bakamadığınız için mi, yoksa Ulusal Egemenliği, Cumhuriyeti ve laiklik anlayışını içinize sindiremediğiniz için mi yoksa,  mağdur edilen çocuklar için halkın vereceği tepkiden korktuğunuz için mi   merasimleri iptal ettiniz?

 

Aynı zihniyete soruyoruz…

Bu zamana kadar Ulusumuzun duymadığı, kutlamadığı, ne olduğunu dahi bilmediği KUT-ÜI Amare zaferinin kutlanması için Okullara direktif ve talimat verirken terörden bahsetmezken, Atatürk’ün karşısına ona en azgın muhalif olan Nurettin Paşayı dikerken, bu şahsın Cumhuriyet   ve laiklik karşıtı ve şeriat yanlısı biri olduğunu da halkımıza ve çocuklara anlatmayı düşünüyor musunuz?

 

Aynı zihniyete cevap veriyoruz..!

Cumhuriyetimizin bütün sembollerini yok etme, Atatürk’ü unutturma ve milli bayramları itibarsızlaştırma gayretleriniz ve göstermelik bayram kutlamalarınız, Türk Ulusunun ve özgür basının direnci sayesinde   kırılacaktır. ADD bu konudaki mücadelesine   daha da   kararlı olarak, devam edecektir. Aynı zihniyette olanlara tavsiyemiz ise, hadi Çocuklarımızı koruyamadınız, bayramlarını bari ellerinden alıp coşku ve heveslerini kırmayın, bırakın Atatürk’e saygı ve sevgilerini özgürce sunsunlar. Ulusumuza mal edilmiş olan bu bayramların, kutlamadan kaldırılmasına veya kısıtlanmasına, mevcut siyasi iktidar veya iktidarlar değil, ulusun kendisi   karar verir. Büyük Türk milleti de bunu asla kabul etmemiştir, etmeyecektir. Bunu herkesin bilmesi ve sonunda hesabını veremeyeceği uygulamalara girmemeleri gerektiğini   bir kez daha hatırlatıyoruz.
Bütün olumsuzluklara, bütün yasaklara rağmen, Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her zaman yanında olacağımızı, onlarla birlikte bayramlarını hep birlikte kutlamaya   korkusuzca devam edeceğimizi, belirtir, başta ülkemiz çocukları   olmak üzere, tüm dünya çocuklarının bu güzel günlerini ve bayramlarını içtenlikle kutluyorum” dedi.

CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın ise;

“Milli bayramlarımız, milletimizi birbirine kenetleyen, zor koşullarda kazandığımız zaferlerimiz ile bir kez daha gurur duymamızı sağlayan ve düşman işgaline kurtuluş darbesi vurarak, topraklarımızda kök salmaya çalışan emperyalizmi sonsuza dek defeden Büyük Önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle, saygıyla yad etmemize vesile olan en kutsal değerlerimizdendir. Biz, bu yıl Ata’mızın çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklarımıza kutlama mesajları göndermeyi çok isterdik. Ancak ne yazık ki, ortada çocuklarımızın coşkuyla kutlayacağı bir bayram bile bırakmadılar.

 

-6 Şehit verdiğimiz gün Suudi Kralı’nı 21 pare top atışıyla karşıladılar

 

Daha önce de "ATATÜRK" demeyen,  "TÜRK MİLLETİ" demeyen ve buldukları her fırsatta CUMHURİYET kutlamalarına gölge düşürebilmek için her yolu deneyen ama öte yanda 6 şehit 56 yaralı verdiğimiz bir acı günde SUUDİ KRALI'nın 21 pare top atışıyla da gelişini kutlayan bu çarpık zihniyetin, 23 Nisan'ı gölgede bırakma çabaları kökten yanlıştır.

 

- 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünü kalplerden silemeyeceklerdir.

Her ne kadar çocuklarımızın elinden 23 Nisan'ı, gençlerin elinden 19 Mayıs'ı almaya çalışsalar da başarılı olamayacaklardır. Türkiye'yi çözülme, ayrışma sürecine sürükleyenler okullarda Öğrenci Andını kaldırmaya çalışsalar da, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünü kalplerden silemeyeceklerdir. İstiklal Marşından rahatsızlık duyan güruh, milletimizin birbirine sıkıca kenetlenmesine ve coşkuyla İstiklal Marşını söylemesine engel olamayacaktır.

Bugün hür olarak aldığımız her nefesi, topraklarımıza özgürce her ayak basışımızı Atatürk'e ve şehitlerimize borçlu olduğumuzu bilen milletimiz, yağmacılarla, bozguncularla, bölücüler ile PAMUK HELVA olanları da affetmeyecektir. Tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' nın gelecekte ulusları yönetecek ve yönlendirecek olan nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getirmesi münasebetiyle dünya barışına da katkısı yadsınamaz. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyor, TBMM' nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Haber / Meral Korkmaz




Kaynak: 23 Nisan Coşkusu

Editör: 23 Nisan Coşkusu

Bu haber 1297 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI