Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Bakan Koca, Maske Temini Konusuna Açıklama Getirdi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Gururla söylüyorum; Türkiye Koronavirüs mücadelesinde ilk dönemi tamamladı.” diyerek, Koronavirüs’ün ilk dönemini tamamladığını duyurdu.

Bakan Koca, Maske Temini Konusuna Açıklama Getirdi

“Dünyada salgının hızı kesilmiş değil. Türkiye'de ise vaka 4 haftada zirveye ulaştı ve düşüşe geçti.” Diyen Bakan Koca, “Koca, "Bazı kısıtları esnettiğimiz yeni döneme isim vermeye yararlı buluyoruz. İsim bize mücadelemiz için bir fikir verecektir. Bu isim kontrollü sosyal hayattır" dedi.”

 

MASKE SATIŞINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, maskenin parayla satılabileceğini duyurmasının ardından maskelerin nerelerden temin edileceğinin merak konusu olmasının üzerine açıklamasında o konuya da yer veren Bakan Koca;

“Maske konusu yeni bir normalleşme süreci. Bu dönemde maskeye ihtiyacın daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu sebeple bizim daha çok 20-65 yaş arası dönem için 10 günde bir 5'li paketi ücretsiz olarak verme uygulamamız vardı. Şu ana kadar dağıtılan maske sayısı 160 milyonu buldu.

Bu dönemde maskeye daha fazla ihtiyaç duyan vatandaşımız olacak. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla yüksek fiyat olmamak kaydıyla bir dönem olacak. Maskeye eczane ve marketler dahil olmak üzere birçok yerden ulaşabilecekler. Bununla ilgili Ticaret Bakanlığımızın da bir açıklaması olacak." şeklinde konuştu.

 




Kaynak: Bakan Koca, Maske Temini Konusuna Açıklama Getirdi

Editör: ünye vizyon gazetesi

Bu haber 829 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI