Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Aşılamada 2. Doz Başladı
İlk olarak, 14 Ocak'ta uygulanan ilk doz aşılama uygulamasının ardından bugün 2. doz aşılama çalışmaları başladı.

Aşılamada 2. Doz Başladı

 

28 gün önce Ünye Devlet Hastanesi'nde de uygulanan aşılama uygulamasının ardından bugün, ikinci doz uygulaması başladı.

Bu sabah erken saatlerde başlayan 2. doz aşılama uygulamasında,  başta Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Tamer Kutlu olmak üzere, hastane yönetiminde bulunan sağlık çalışanları aşılanarak 2. doz uygulamayı başlatmış oldu.

İlk aşıyı yaptırarak uygulamanın startını veren Hastane Başhekimi Tamer Kutlu yaptığı açıklamada, 28 gün önce ilk uygulaması yapılanan aşıların bu zamana kadar ciddi anlamda, kayda değer bir yan etki göstermediğini söyledi.

Daha önceden aşılanan 1072 sağlık çalışanlarının bugün itibariyle 2. doz uygulamasının yapılmasıyla vücuttaki antikor seviyelerinin daha da yükselerek vücudun savunma mekanizmasının daha da güçlenebileceğini söyleyen Başhekim Kutlu, yaptığı açıklamada;

 

-Yarın, 65 Yaş İçin 1. Doz Uygulaması Başlayacak!

 

" Planlanan aşı takvimine göre bugünden itibaren 70 yaş ve üzerindeki vatandaşların da aşı uygulaması başlayacak.

İlk olarak sağlık çalışanları ile 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olanlara 14 Ocak'ta ilk doz koronavirüs aşısı uygulanmıştı. Aradan geçen 28 günün sonunda bugün 2. doz çalışmalarımız başladı.

Bugün, öncelikle sağlık çalışanlarımızla başlamış olan aşı uygulaması, 70 yaş ve üzeri olan kişilerin 2. doz aşılanmasıyla başlayan takvime göre,  yarın yani Cuma günü itibariyle 65 yaş grubunda 1. doz aşının uygulanmasını da başlatmış olacağız."  

 

-Elimizde Yeterli Aşımız Var!

"Stokta yeterli aşıların olduğuna dikkat çeken Başhekim Tamer Kutlu, vatandaşlarımız rahat olsunlar yeterli aşımız elimizde mevcut. Sağlık bakanlığımızın girişimleriyle kademe kademe aşı tedarikleri yapılıyor. O nedenle de aşı tedarik noktasında sorun yaşamıyoruz.

Uygulama başladığından bu yana, İlk doz aşılamada;

1072 Sağlık çalışanımız olmak üzere, 1144'ü  65 yaş üzeri ve 245'i de yaşlı, engelli ve koruma kapsamında olup evlerinde bakım gören yaşlılara ve çalışanlarla beraber toplamda 2461 kişi aşılanmış oldu."

 

- Aşı İçin Ayrı Giriş Yaptık

"Bu arada bir detay daha verelim, bundan sonrasında yapılacak aşılama uygulamalarında hastanemize gelenler için farklı bir giriş oluşturduk. Hastaneye aşılanmak için gelen vatandaşlarımız, hastanemizin üst bölümünde bulunan diğer girişinden aşı odalarına doğrudan ulaşabilecekler."

Haber / Meral Korkmaz




Kaynak: Aşılamada 2. Doz Başladı

Editör: unyevizyon.com

Bu haber 440 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI