Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Adıgüzel; “Kişi üzerinden ittifak tartışılmaz!”
Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Cumartesi günü Ünye İlçe Teşkilatına yaptığı ziyarette, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Adıgüzel; “Kişi üzerinden ittifak tartışılmaz!”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, İyi Parti ile ittifak süreçlerini ve İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin’i ittifak adayı gösterip/göstermeyeceklerine dair çarpıcı açıklamada bulundu.

İYİ Parti ile ittifak sürecinde önceliğin kişisel değil, kurumsal olduğuna vurgu yapan Adıgüzel, “Muhakkak bir birliktelik olacak ancak, şu an bizim birlikteliklerimiz ve arayışlarımız kişiler üzerinden yürümez. Kurumsal yapı üzerinden tartışılır.” Dedi.

“Ordu’da ittifak mevzumuz henüz netleşmiş değil” diyen Milletvekili Mustafa Adıgüzel, açıklamadığımız ilçeler ittifak değerlendirmesi içerisindedir.” dedi.

- Kişi üzerinden ittifak tartışılmaz

Adıgüzel gazetemize verdiği röportajda;

“Biz aday çıkarma konusunda olaya kişiler üzerinden değil, kurumsal olarak bakıyoruz. Yaklaşık 60’a yakın ilde İyi Parti ile işbirliği konusunda istişare içerisindeyiz. Şu an tartışma aşamasındayız. Muhakkak bir birliktelik olacak ancak, şu an bizim birlikteliklerimiz ve arayışlarımız kişiler üzerinden yürümez. Kurumsal yapı üzerinden tartışılır. Kişi üzerinden ittifak tartışılmaz. Meral Hanım’ın ve Sayın Başkanımın yaptığı açıklamalarda da bu konunun kişiler üzerinden değil, parti hukuku ve parti çatısı üzerinden yürüyeceği şeklinde beyanatları var. Zaten, Meral Hanım da,  İdris Naim Şahin’in şahsıyla ilgili esas konuyu il örgütünden gelen taleple olduğunu belirtmiştir. Biz il örgütüne böyle bir taleple gelinmesini anlayışla karşılıyoruz. Kendi açılarından, kendi illerindeki pozisyonları açısından böyle şeyler öne sürebilirler ama,  bu bir taleptir sadece. Talebi anlayışla karşılıyoruz ama bunun doğru olup/olmadığı konusunda bizim de şahsi fikirlerimiz olur. Kişiler üzerinden tartışma yapmayı çok doğru bulmuyorum.”

-“Ordu ittifak olmasını istediğimiz iller arasında”

Adıgüzel, Ordu’da ittifak yapmak istediklerini söyleyerek, “İyi Partiyle işbirliği içerisindeyiz, Ordu’da da işbirliği içerisindeyiz. Bu işbirliği çerçevesinde biz, kurumlar üzerinden işbirliği içerisindeyiz. Biz İyi Parti ile burayla ilgili bir tasarrufta bulunmuşsak, o zaman o şahsıyla ilgili belirlemelerde tasarrufta bulunabilir ama, biz önce burayı kurumsal olarak düşünmek zorundayız. Kimsenin siyasi kimliğini rencide etmeden, tartışmaya girmeden bu süreci atlatmaya çalışıyorum. Herkesin bir emeği ve kimliği var saygı duyuyorum.

Bizim henüz Ordu’da ittifak mevzumuz henüz netleşmiş değil; ancak, ittifak olmasını istediğimiz iller arasında olmasını arzu ediyoruz. Açıkladığımız ve açıklamadığımız ilçeler var. Mesela açıklamadığımız ilçeler ittifak değerlendirmesi içerisindedir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da bunun olmasını istiyoruz tabi…”şeklinde konuştu.

Haber /Meral KORKMAZ




Kaynak: Adıgüzel; ?Kişi üzerinden ittifak tartışılmaz!?

Editör: ünye vizyon gazetesi

Bu haber 776 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI