Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


ADD’den Kadınlara Unutulmaz Kutlama!..
Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel bir program gerçekleştirdi.

ADD’den Kadınlara Unutulmaz Kutlama!..

Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemekli programa İYİ Parti Ünye Belediye Başkan Adayı İnşaat Müh. Berkay Torunoğlu da katıldı.

Programda konuşan ve kadının toplum yaşamındaki önemine dikkat çeken ADD Ünye Şube Başkan Vekili Mevlüt Öztürk, “Emekçi kadınlar deyince akla herhangi bir iş yerinde ücretli olarak çalışan kadınlar gelmektedir. Oysa bütün kadınlar emekçidir. Fabrikada, okulda, büroda ve diğer iş yerlerinde ücretli çalışanların yanında; evde bağda bahçede çalışan bütün kadınlar da emekçi kadınlardır. Türkiye’de 1984 yılından itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak kutlanmakta. New York’ta hak ararken yanan kadınlar anılmaktadır. Türk kadını daha önce nüfus sayımında bile sayılmazken, Cumhuriyet yönetimi ve Atatürk’ün çağdaş önderliğinde erkeklerle eşit sayılmış, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden önce seçme seçilme hakkın kavuşmuştur. Ülkemizde sıkça yaşanan kadın cinayetleri ve kadına şiddeti kınıyor, tüm kadınların insanca yaşama olanaklarına kavuşmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ADD Başkan Vekili Öztürk’ün konuşmasının ardından, Feryal Çuhacı, Sümeyya Sezgin Baş ve Zeliha Çubukçu, günün anlam ve önemine istinaden “Sevginin Işığına Tutkunun Selamı” isimli şiirsel yazıyı sırasıyla okudular.

Yine İYİ Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Berkay Torunoğlu da yaptığı konuşmada başta annesi, eşi ve salonda bulunan kadınlar olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü tebrik etti.

Belediye Başkan Adayı Torunoğlu’nun ardından CHP Ünye Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atay ve Ünye Alevi Kültür Derneği’nden Fatma Kündür de günün önemine istinaden bir konuşma metni okudular.

Programın son bölümünde ise mahalli halk müziği sanatçısı Yüksel Usta, bağlamasıyla birlikte eşsiz halk müziği parçalarını seslendirdi.

 



Kaynak: ADD?den Kadınlara Unutulmaz Kutlama!..

Editör: ünye vizyon gazetesi

Bu haber 535 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI