Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Enver Bey! Muhallebi Yerken Kıracaksınız Dişinizi


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

Enver Yılmaz’ın kendi söylemiyle; “Kişiye kısmetse işi, mermere geçirir dişi; Kişiye kısmet değilse işi, muhallebi yerken kırar dişi..”

Sanırım sizde Ünye’de muhallebi yerken kıracaksınız dişinizi.

Atatürk Parkı Restoran’da yaptığınız toplantıda bir takım bizim farklı bildiğimiz konulara değindiniz.

Bunlardan bir tanesi;

1-Ak Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Ahmet Çamyar’ı temayül sonuçlarında ve anket sonuçların birinci çıkması, milletvekilleri görüşlerinin de alınması üzerine Ahmet Çamyar’ın tercih edilmesiyle kendisini aday gösterdiğinizi belirttiniz.

Sayın Enver Yılmaz, siz de, biz de iyi biliyoruz ki, Ahmet Çamyar gerek anketlerde, gerek temayülde, gerekse milletvekillerinin görüşleri sonucu talep üzerine gelmiş bir aday değildir. Anketlerde 3. ve 4. sıralarda çıkan, temayülde çıkmayan bir aday nasıl oluyor da bir anda seçilmiş oluyor?

Oradaki konuşmanızda, Sizin kendi belirlediğiniz adayı halk istemiş gibi lanse etmenizdeki gaye neydi?

 

2-Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’un Ordu’daki çöp sorununa çözüm bulamadığını, bu nedenle Ordu’nun büyük çöp problemi yaşadığını belirttiniz. Sizin konuşmanız üzerine bir araştırma yaptım ve Ordu’nun çöp sorunun %80 çözüme kavuştuğunu, %20’lik kalan çöpün evsel atık olduğunu ve çözüm aşamasında olup 2-3 ay içerisinde nihayet bulacağını öğrendim.

Ayrıca Ordu, Karadeniz bölgesinde çöp sorununa en iyi çözümü getirmiş, ilk olma özelliğini taşıyan bir yer olduğunu öğrendim.

Seyit Torun, çöp konusunu çözüme kavuşturmak için 10’a yakın ülke gezerek, teknolojik anlamda en doğru sonucu nasıl alabileceği konusunda uzun bir araştırma yaptı. Hatta küçük bir detay söyleyeyim, Seyit Torun Avusturya’daki çöplüğü incelemesi sırasında vücudu mikrop almış ve hasta olmuştu.

Seyit Torun bu sistemle Ordu’ya geçici değil, kalıcı bir çözüm üretmek istemiştir.

Kaldı ki sizin, Ünye’de yaptığınız toplantılarınızda Ünye için projeler anlatmanız beklenirken Ordu’nun sorununu Ünye’ye anlatmanız çok anlam ifade etmedi.

 

3- Yaklaşık bir aydır gerek Ünye belediye başkan adayı Ahmet Çamyar’ın, gerekse Ordu Büyükşehir belediye başkan adayı Enver Yılmaz’ın konuşmalarını takip ediyoruz.

Her iki adayda Sayın Başbakanın adıyla konuşuyor; Her iki aday da Sayın Başbakanın yaptığı hizmetleri anlatıyorlar.

Sayın Başbakana bir lafımız yok; Fakat, Ünye’yi de Ordu’yu da Sayın Başbakan yönetmeyecek. Çünkü siz, iktidar partisinin adayları olarak, iktidardan devlet projeleri adına da ne isteyeceğinizi bilmiyorsunuz.

Yerel yönetimlerle, parlementer yönetimi birbirine mi karıştırıyorsunuz ya da bizlere yutturmaya mı çalışıyorsunuz anlamış değilim.

 

 

4- Konuşmanız sırasında Ünye’ye Kültür Merkezi ve Tabakhane deresi için çalışmalar yapacağınızı belirttiniz.

İyi de; İster kabul edin ister etmeyin, Kültür merkezinin projesi mevcut belediye başkanı Ahmet Arpacıoğlu’nundur. Kültür Merkezi projesi, 2 yıl üzerinde yapılan çalışmalar sonucu yapım aşamasına gelmişti. Hatta bunun için itfaiyenin bulunduğu eski alanda yer açılmış ve orada bulunan dükkanlar yıkılmıştı. İdris Bey’in bu projeyi daha genişletmek istemesi üzerine proje geçici bir süre için ertelenmişti. Bu proje aşamalı olarak yapımı başlanmış, Ahmet Arpacıoğlu’nun faaliyete geçirdiği bir projedir.

 

5- Malum büyükşehir oluyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı eyalet valisi oluyor havanız var. Size büyükşehir olayı yanlış lanse edildi sanırım. İlçe başkanları bağımsız çalışırlar ve ilçenin sorumluluklarını yerine getirirler.

Sanki ilçe başkanı büyükşehir belediye başkanına bağlıymış gibi çalışıyor. Büyükşehir başkan adayı da, Ordu’yu başbakan yönetecekmiş gibi konuşuyor.

 

6- Gelelim Tabakhane deresinin ıslah çalışmalarına… Tabakhane deresinin ıslah çalışmaları mevcut başkan Ahmet Arpacıoğlu tarafından geçen yıl başlatılmıştı. Bunun için çevrede bulunan ev ve arazilere 10 trilyon istimlak bedeli ödenmişti. Geçen yıl sık sık yaptığımız dere boyu istinat duvar çalışmaları ve dere içi temizliği çalışmalarını her haber sitesinin arşivinde bulabilirsiniz.

Acı olan; Ünye’yi iyi tanımıyor olmanız ve asıl üzücü olan ise size bunları anlatabilecek siyasilerinde bu durumdan bihaber olması…

O nedenle Kültür Merkezi projesi de, Tabakhane deresi projesi de Sayın Ahmet Arpacıoğlu’na aittir. Bundan sonraki gelecek olan başkan sadece bu projeleri tamamlayabilir.

 

Sayın Enver Yılmaz ve Sayın Ahmet Çamyar; bu tutumunuzla devam ettiğiniz sürece muhallebi yerken dişinizi kıracağa benziyorsunuz.

Saygılar…

 

 

 

 



Bu yazı 9907 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI