Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
ÖN YARGI KIRILIYOR MU?


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

Bildiğiniz gibi yerel seçim öncesinde, Ordu’nun büyükşehir  olması konusu çok tartışmalara sebep olmuştu.

Üç (3) adaydan biri olan Enver Yılmaz’ın güçlü bir aday olduğu, fakat bu gerçeğin yanında bir de Ünye’yi sevmediği yönünde sert eleştiriler ve ön yargı vardı.

Enver Yılmaz’ın daha öncesinde Ünye hakkında yaptığı iddia edilen olumsuz eleştiriler ve hatta bir dönem “Satılık İlçe var” diyerek Ünye’yi vurguladığı iddiaları insanlar üzerinde olumsuz bir hava yaratmıştı. Bununla da kalmamaış, Enver Yılmaz İstanbul Milletvekili olduğu dönemde Ordulu vatandaşların hizmet istemesi üzerine “Ben Ordu’nun değil, İstanbul’un milletvekiliyim. Sizin hizmetlerinize kendi milletvekilleriniz baksın.” dediği iddia edilmişti.”

Enver Bey hakkında her ne kadar olumsuz söylentiler çıkmış olsa bile, sonuç olarak partisinin rüzgarı ve özellikle R. Tayyip Erdoğan’ın parti üzerindeki sempatisi ile yerel seçimi büyük ara farkla kazanmıştı.

Seçim sonrasında, Ünye ve diğer ilçe ve belde belediye gelirlerinin büyükşehre aktarılıyor olması ilçeleri üzmüş, biraz da zor durumda bırakmıştı.

Ünye’nin en büyük gelir kaynağı olan su gelirleri ve bunun benzeri bir çok gelirimiz büyükşehre aktarılmıştı.

Malûmunuz olduğu üzere, Enver Bey Ünye için hayata geçirmeyi planladığı 3 projeden söz etmişti.

1-      Tabakhane Deresi ıslahı ve çevre düzenlemesi

2-      Çamlık çevre düzenlemesi projesi

3-      Kültür Merkezi Projesi…

Vatandaş, bu projelerin havada kalacağını, yapılması onaylansa dahi çok uzun zaman sonra belki yapılabileceğini düşünüyordu. Böyle düşünmesinin de haklı nedeni vardı elbette… 

Şöyle ki; Enver Bey, seçim sonrasındaki her söyleminde hizmete ilk olarak en çok oyu veren ilçelerden başlayacağını, gelişmiş ilçelerin yanında gelişmeyen ilçeler olduğunu vurguluyordu. O nedenle vatandaş da biliyordu ki, Ünye hizmet anlamında en gelişmiş ilçeydi ve diğer ilçelerden çok öndeydi. Enver Bey’in dediği gibi eşit hizmet yapılması demek, öncelikle diğer ilçelerin Ünye seviyesine gelmeleri demekti. Bir de bunun üzerinde başta sözünü ettiğim önyargılar eklenince, Enver Bey’den büyükşehir belediye başkanı olarak hizmet beklemek kendimizi kandırmaktı…

Seçimin üzerinden 7 ay geçti. Enver Bey bu süre zarfında Fatsa’da olduğu gibi Ünye’de de iki büyük ilçeyi daha iyi gözlemlemek için basın bürosu kurdu. İki ilçe içinde farklı günler belirledi. Enver Bey her Çarşamba gününü Ünye günü ilan ederek vatandaşlarla buluşmaya, onları ve sorunlarını daha yakından tanımaya çalıyor.  Bu, şu an için olumlu bir gelişme…

Bunun akabinde, sık sık Ünye’yi ziyaret ederek söz vediği projeler için 2015 yılını hedef seçtiklerini ve bu projelerin en kısa zamanda yerine getirileceğini belirtiyor.

En son, geçtiğimiz hafta Kent Konseyi buluşmasını organize ederek, Ordu ve Ünye kent konseyini aynı masa etrafında birleştirdi. Konsey toplantısında her fırsatta “Biz” diyerek Ordu, Ünye ve Fatsa üçlüsünü ön plana çıkarıp, ağırlığı bu üç şehir arasında oluşturacağını söyledi.

Hatta kent konseyi üyelerinden projeler isteyerek, Ünye adına yapılabilecek güzel proje ve fikirleri kendilerine sunmaları halinde yapılması gereken her şeyi maddi ve manevi anlamda destekleyeceklerini belirtti.

Kısacası Enver Bey, Ordu, Ünye ve Fatsa’ya ağırlık vereceğini, Ünye’nin doğal güzelliğini ve tarihini iyi değerlendirip yapılması gereken hizmetleri ve fikirleri destekleyeceğini söyledi. Yapacakları hizmetler içinde 2015’i hedef gösterdi.

Enver Bey’in sergilediği bu tavır ve beklenmedik şekilde Ünye ile ilgilenmesi insanlar üzerinde olumlu etki yaratmaya başladı. Bir nevi insanların “Enver Bey hakkındaki önyargıları kırılıyor mu acaba..?” düşüncesi yer etmeye başladı.

Şu an için bize düşen görev ise, bekleyip görmekten başka bişey değil…



Bu yazı 8108 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI