Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
BAŞKANLAR İKİ DUDAK ARASINDA…


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

Cadı kazanı gibidir siyaset!..

Bir ısınmaya görsün yeter ki, başlar fokurdamaya…

Seçimler yaklaştı ve siyaset kazanı ısınmaya başladı. Aslında çok da erken başladı bana göre…

Şimdiden birçok adayın ismi başkanlık için geçmekte.  Yalnız, garip bir durum var ortada. Sadece Orta Çarşı ve Suluhan arasında yapılan yorumlarda adayların kim olacağı tartışılıyor. Vatandaş merak ediyor fakat yorum yapmaktan ileri gidemiyor.

Başkanlık için bazı isimler söyleniyor ama henüz isimler netlik kazanmış değil. Sadece tek bir kişi cesaret gösterip, 4-5 ay öncesinden başkan adaylığını açıkladı. O kişi MHP İlçe Teşkilatı Başkanı Nedim Can… Nedim bey, en azından kendine güvenerek başkanlığını açıklamış ve istikrarlı bir şekilde 4-5 aydır çalışmalarını sürdürmekte…

Diğer taraftan CHP’ye baktığımızda, halâ bir isim üzerinde netlik kazanmamış, sukûnetini koruyor vaziyette…

AK Parti deseniz o da aynı keza…

Birilerinin adaylığını açıklaması için birilerinin iki dudağının arasından çıkacak olan söz beklenmekte... Yani, Ünye’nin kaderi kat ettiği onca yola rağmen, vatandaşın istediği kişilerle değil de, yine birilerinin belirleyeceği kişilere bağlı; ve bu isimler açıklanıncaya kadar, yani AK parti adayını açıklayana kadar hiçbir parti ( MHP hariç) ve başkan adayı olmayı düşünen hiç kimse adaylığını açıklamayacağa benziyor.

Sayın vekilimiz İdris bey, Ünye için güzel şeyler yaptınız. Ünye’nin gelişmesinde önemli rol oynadınız.  İstemez misiniz ki, Ünye’yi en iyi şekilde temsil edebilecek sosyal birinin başkan olmasını?..

Ünye artık birilerinin istediği, direttiği şekilde mi idare edilmeli; Yoksa, insanların hür iradelerini kullanarak, olmasını istediği kişilerin başkanlığa getirilmesi ile mi idare edilmeli?

Bir yandan, belediye başkanlığı için parti içi adaylar beklenirken, diğer taraftan da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bazı isimler telaffuz edilmekte…

Bunlardan biri Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, bir diğeri, yine Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ve mevcut Belediye Başkanı Seyit Torun…

Seyit Torun, halkın sevgisini kazanmış, kendi başına mücadele vererek konumunu korumuş bir başkan… Kimsenin isteği ve dayatmasıyla Başkanlığa gelmemiş.

Gelelim vekil Mustafa Hamarat’a; Hamarat son günlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için söylenen kuvvetli adaylardan biri. Ve sıkça Ordu’yu ziyaret ederek, halkın nabzını tutan, vatandaşlarla ilişkilerini sıcak tutan bir isim… Onun da grubunda sorumluluğu olduğu kişiler var.

Sayın İdris Naim Şahin’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adından söz ettiren güçlü adaylardan biri…

Sayın İdris Naim Şahin bildiğiniz gibi vekillikten tutun, Bakanlığa ve Başbakanlık Genel Sekreterliğine getirilmiş bir isim. Henüz İdris bey’de ismi büyükşehir belediye başkanlığı için adı açıklanmış değil…

Umarım Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan, güzel bir rüya görür de, böyle güzel görevlere getirdiği, bir zamanlar en yakınında olan birisinin adını Büyükşehir Başkanlığı için aday gösterir.

Bir yandan sayın İdris Naim Şahin büyükşehir adaylığı için konuşulurken, diğer yandan Sayın Hamarat’ın adında konuşulması kafaları karıştırıyor. Söylentiler var ama sadece resmiyette isimler açıklanmıyor. Peki bu adaylar neyi bekliyorlar?

İlçe belediye başkanlığı için partililer üst düzeydeki kişilerin belirleyeceği isimlerin açıklanmasını beklerken, büyükşehir belediye başkan adaylığı için de daha üst makamlardan isim zikredilmesi bekleniyor. Hal böyle olunca şimdilik her şey muamma görünüyor.

Geçtiğimiz hafta ÜNDER’in bayramlaşma programı için Asarkaya’da yemek düzenlendi. Yemekte kimler yoktu ki; Ünder’in Kurucu ve Onursal Başkanı İdris Naim Şahin, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ordef Başkanı Sabri Çelebi, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Çaybaşı Belediye Başkanı Zekariya Sarıkoca, Kızılelma  Belediye Başkanı İsa Demirci, İlküvez Balediye Başkanı İsmet Yanık, Pelitli Yatak Belediye Başkanı Kadir Gümüş,ÜNDER Başkanı Ahmet Yılmaz, TSE Halkla İlişkiler Tanıtım Müdürü Ayhan Doğan gibi bir çok isim vardı.

ÜNDER’İN kurucusu ve onursal başkanı İdris Naim Şahin, yemekte yaptığı konuşmasında, “Ünder’siz Ünye olabilir ama Ünye’siz Ünder olamaz! Herkes yürüyüşüne dikkat etsin.” diyerek, Ünder’e ve Ünder’e yakın olan isimlere göndermeler yaptı.

Sayın Şahin daha düne kadar ayyuka çıkardığı Ünder için böyle bir uyarı yapıp, öncesinde vazgeçilmez olan Ünder için neden olmazsa da olur demiştir?

Acaba Şahin, ÜNDER tarafından artık tanınmıyor mu? O nedenle böyle sert bir çıkış yapmış olabilir mi?

“Ünder tarafından düzenlenen Ünye Kurultayları’nda Ünye’nin sorunları tartışıldı. Burada tartışılan konuların birçoğunun bugün gerçekleştiğini görüyoruz” da diyen Şahin, kendisinin söylediği gibi Ünye sorunlarının İstanbul’da derneklerde tartışılıyor olması değil de, Ünye’nin sorunlarının Ünye’de, merkezde tartışılıyor olması gerekmez miydi?

Sayın Ayhan Doğan’da Asarkaya’daki yemekte, İdris Naim Şahin’den övgülerle söz edip, “Büyükşehir Belediye Başkanımız İdris Naim Şahin” derken, İdris Naim Şahin beyefendinin böyle bir söylemden daha önceden haberi var mıydı? Yoksa; Sayın Ayhan Doğan her zaman ki gibi İdris Naim Şahin’e şirin görünmeye mi çalışıyordu?

Velhasıl Kelam; biz, ne dersek diyelim, ne istersek isteyelim hepsi nafile…

Çünkü, Başkanlık için söylenecek isimler, sadece birilerinin iki dudağı arasında olacaktır!

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Bu yazı 6128 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI