Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Ankara’nın Bağları Büklüm Büklüm Yolları


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

7 Haziranda yapılacak olan genel seçimler için  şubat ayı itibari ile aday başvuruları başlamıştı. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Ordu genelinde de en çok aday adaylığı başvurusu iktidar partisinden oldu.  
Yaklaşık 60 kişiden oluşan Ak Parti A. Adayları, ilk başta bir hevesle, aday adaylıklarını açıklayıp havaya girmeye başlamışlardı.  Ünye’de de sayısı 11’i bulan aday adaylarımız, isimlerini duyurmak için gerek toplu mesajlar atarak, gerek gazetelerden, gerek televizyonlardan boy göstermişlerdi.
Aday adaylıkları giderek güç gösterisine dönüşmüştü.  Nasıl mı?
Şöyle; 
Her aday adayı kendisine ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, ya Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu, ya da Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u referans olarak göstermişti.
Adaylığa aday olan bu kişiler, Ordu’ya  iyi hizmet edebilecek vasıflara sahip olduklarından değil, siyasetin tepesinde olanlara en yakın olmalarından dolayı,  kendilerine vekillik yolunun açık olduğundan eminlerdi. O nedenle burada yapmaları gereken kendilerini halka beğendirmek değil, genel merkeze beğendirmekti. Nitekim öyle de oluyor.
Halkın nasıl bir aday görmek istediğini önemsemeyen aday adayları, genel merkezde en çok hangi bürokratın sözü geçecek mantığıyla birbirleriyle yarıştılar.
“Benim babam senin babanı döver”mantığıyla hareket eden adaylarımız, benim güvendiğim bürokratın sözü senin bürokratından daha keskin moduna girdiler.
Hal böyle olunca, 
“Ankara’nın bağları, büklüm büklüm yolları” diyen adaylarımız haftada bir Ankara yolunu tuttular.
Bu süreçte temayüldü, alt komisyondu, anketti, üst komisyondu derken kendilerine çok güvenen pardon bürokratına çok güvenen aday adaylarımızın kendi isimlerinin listelerde olmadığı söylentileri üzerine derin bir sessizliğe gömüldüler.
Durumun bu şekilde gitmesi üzerine en çok rüzgar yapan ısmarlama adaylarımız ki, Ünyeli olan bu aday adaylarından bazıları Ünye’de ve Ordu’da adres soruyormuş hiçbir yeri bilmedikleri için…
İnsanların güvenini ve oyunu almak için, halka kendilerini tanıtması gereken aday adayları, kazanmanın yolunun genel merkezden geçtiğini biliyor olmalılar ki, Ankara’da genel merkez önünde kuyruğa girdiler; Sanırım vekillik karaborsaya düştü…
Son duyumlardan sonra vekil A. Adaylarının sessizliğe bürünmesi insanların aklına “acaba seçimler iptal mi edildi” sorusunu getiriyor.
Ne diyelim; Seçimlere kadar daha çookkk

“Ankara’nın bağları da
 büklüm büklüm yolları...”
şarkısını mırıldanacağa 
benziyorsunuz.



Bu yazı 2876 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI