Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Parasız Eğitim Hayali


Av. Metin EFİL
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

TEOG’tan sonra üniversiteye giriş sistemi gündeme geldi. Daha önceki yazımda okullarda alınan notların merkezi sınavlara etkisi olacak ise aynı düzey başarıyı ölçen objektif bir ölçü olmasının sağlanmasını, diploma notlarının ülkenin bütün okullarında aynı değeri göstermesinin önemini adil bir sistem oluşturulması açısından belirtmiştim. Merkezi sınavların önemini bu açıdan belirtmiştim. Şimdi ise üniversiteye giriş için yeni bir sınav sistemi söz konusudur. Bu hususta hangi derslerin sınavda ne ağırlıkta etkisinin olacağı veya olması gerektiği hususu benim ilgi alanımda değildir fakat ne olursa olsun adil bir sistem olmasını talep etmeliyiz. Bildiğimiz üzere devlet üniversitesi ve özel üniversitesi çeşitleri vardır. Özel üniversitelerin istisnaları olmakla birlikte genelde puanlarının devlet üniversitelerine nispeten daha düşük olabildiğini görüyoruz çünkü ücretli eğitim vermektedirler. Aynı başarı düzeyindeki çocuklardan maddi imkana sahip olanın bir okula yerleşebildiği maddi imkanı olmayanın yerleşemediği bir sistem söz konusu ise bu adil olmaz. Devletin bu noktada fırsat eşitliğini sağlayıcı bir yaklaşımla belli oranlarda ya da tamamen özel üniversiteyi kazanan maddi imkanı olmayan çocukların okul ücretlerini üstlenmesi zaruridir.  Bu şekilde puanların oluşumunda okul ücretlerinin düzeyinden ziyada kalite düzeyleri etkili olacaktır. Bence asıl çözülmesi gereken sorun budur. 

Düşünün lütfen.!
Devlet sosyal güvenlik sistemi ile sağlık giderlerinizi maddi durumu olmayanlara getirilen istisna olmak üzere ödenen primler karşılığında da olsa özel hastanelerde sizleri desteklemekte ya da tamamını karşılamaktadır. 
 

Hayal ediniz lütfen.!
 Benzeri bir sistemin eğitim alanında da gerçekleştiğini. Tabi prim kısmı olmayan bir şey hayal ediniz daha güzel olsun. Çocuğunuzun tercih yaparken özel üniversiteye ödenecek parayı düşünmeden tüm üniversiteler arasında özgürce seçim yapabildiği bir sistemi. Tek sınırlayıcı hususun başarı düzeyi olduğunu...  Bence bu haliyle güzel bir üniversite ortamı oluşacaktır, öğrenciler için daha iyi olacaktır. İnşallah böyle güzellikleri de yaşar çocuklar.

 



Bu yazı 1311 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI