Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Vali Sonel’in Müthiş Operasyonu İle Orduspor Küllerinden Yeniden Doğdu
TFF 188 Sicil Nolu Orduspor küllerinden yeniden doğdu.

Vali Sonel’in Müthiş Operasyonu İle Orduspor Küllerinden Yeniden Doğdu

Efsane Orduspor, Vali Tuncay Sonel’in inancı, azmi ve gayreti sonucu yıllar sonra yeniden yeşil sahalara geri döndü.

Bir zamanlar Türk futbolunun en önemli takımlarından biri olan Orduspor ekonomik sorunlar ve yönetim hataları sonucu 2. amatör kümeye kadar düştü. Borçları yüzünden liglerden ihraç edilme noktasına gelen takım için Ordu Valisi Tuncay Sonel, müthiş bir operasyon başlattı.

Bir zamanlar süper lige yükselen Orduspor, hesapsız transferler nedeniyle borçlanarak amatör lige gerilemiş ve UEFA tarafından transfer tahtası kapatılarak yasak gelmişti.

Orduspor’un tüm borçlarını kapatmak için kurduğu özel ekiple harekete geçen Vali Sonel, 120 Euro toplayarak borçları sildi. Bunun üzerine 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinde Adana, İskenderun ve Antakya'da takımsız kalan 20 futbolcuyu Ordu’ya getirterek takımı yeniden kurdu.

Efsane Orduspor’un İşte 'Operasyon Mor/Beyaz'ın öyküsü...

1967'de kurulan Orduspor, 1978-79 sezonunda Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil etmiş, birçok futbolcu yetiştirmiş köklü bir kulüp. 2011'de Süper Lig'e çıkan takım dünyaca ünlü Arjantinli teknik adam Hector Cuper'i bile transfer etmişti.

Ama sonun başlangıcı da işte bu hesapsız transferlerle oldu. Süper Lig'deki ikinci yılında başarısız olan takım önce 1. lige düştü. Bir daha hiç toparlanamadı. Her yıl bir alt lige düşerek 2. amatör lige kadar indi.

 

BORÇLARIN HEPSİ ÖDENDİ

Orduspor düştüğü ligde maçlara bile çıkamayacak haldeydi. Eski futbolculara ve Cuper'e olan borçları nedeniyle UEFA'dan yasaklıydı. Transfer tahtası kapalıydı. Herkes, "Bu takım artık tarihe karışır" derken Ordu Valisi Tuncay Sonel devreye girdi. Önce bağışlarla 120 bin Euro topladı. Kurduğu özel ekip, Arjantin'e, Fransa'ya gitti, borçları ödedi. Nihayet transfer yapabilecekti. Ancak transferin bitmesine 1 gün, 2. amatör ligin başlamasına sadece 2 gün kalmıştı.

 

DEPREMDEN DOĞAN TAKIM

6 Şubat depremlerinden sonra bölgedeki birçok futbolcu takımsız kalmıştı. Vali'nin bölgeye gönderdiği genel koordinatör Cihangir Güner, Adana, İskenderun ve Antakya'dan 20 futbolcuyu bir gün içinde Ordu'ya getirdi.  DSİ'nin misafirhanesine yerleştirdi. Ve nihayet takım ilk maçına çıktı, 3-0 kazandı.

Vali Tuncay Sonel, "Kimsenin inanmadığı bir işi gerçekleştirdik. Deprem bölgesinden gelen futbolcularımız da bu işe dahil oldu. Her gün daha iyi olacağız" dedi.

 




Kaynak: Efsane Orduspor, Vali Tuncay Sonel, SPOR, FUTBOL, DEPREM, SAHA, UEFA, SÜPER LİG, AMATÖR LİG, HABER, ÜNYE VİZYON

Editör: www.unyevizyon.com

Bu haber 459 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI