Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


KPSS Lisans Sınavı İptal Edildi Mi?

KPSS Lisans Sınavı İptal Edildi Mi?

KPSS Lisans sınavı ile ilgili iddialar, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın ardından gündeme geldi. ÖSYM tarafından Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri olmak üzere iki farklı oturumda gerçekleştirilen sınava katılan memur adayları, KPSS lisans sınavının tekrarlanıp tekrarlanmayacağını araştırıyor. Devlet Denetleme Kurulu DDK, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunurken konuya ilişkin son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KPSS'de çıkan bazı soruların bir yayınevinin deneme sınavlarında yer alan sorularla aynı çıkması infial yarattı. Tepki çeken olay sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla inceleme başlatan Devlet Denetleme Kurulu (DDK), olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçen Ankara Emniyeti, operasyon düzenleyerek söz konusu yayınevinin matbaası ve genel merkezinde arama yaptı. Emniyet ekipleri tarafından yayınevinin Kızılay ve Ostim'deki adreslerinde yapılan aramalarda, incelenmek üzere çok sayıda dijital materyale ve soru örneklerine el konuldu.

 

KPSS İPTAL EDİLDİ Mİ?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan KPSS sınav sorularının yüzde 30'unun deneme teslerinde çıkan sorularla benzerliği iddiaları gündemi sarstı. Sızdırılma iddialarına karşın, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) inceleme talimatı verdi. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

ÖSYM KPSS sorularının kopya olduğuna ilişkin yapılan sosyal medya paylaşımları üzerine şu açıklamayı yaptı:

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.

Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

KPSS'deki soru krizinin gündem yaratması sonrasında ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla görevden alındı. Hemen ardından ise Aygün'ün yerine ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un atandığı açıklandı.

 




Kaynak: KPSS, Lisans Sınavı, İptal, ÖSYM, ŞAİBE, DDK, Yunus Arıncı, Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖĞRENCİ, KAMU, PERSONEL, SINAV, MEMURİYET, HABER, EĞİTİM,

Editör: www.unyevizyon.com

Bu haber 240 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI