Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


İŞ Bankası’ndan Fındık Veresiye Kart!.
Türkiye İş Bankası A.Ş. Ünye Şubesi’nin Ünye Ziraat Odası İşbirliği ile düzenlediği 111. Çiftçi Buluşması etkinliğinde Ünye ilçesi çiftçilerine, Bankanın Tarım Bankacılığı alanındaki ürün ve hizmetleri ile finansman ihtiyaçları için tarım kredisi ve İMECE KART’a dair bir tanıtım yaptı.

İŞ Bankası’ndan Fındık Veresiye Kart!.

İmece Kart’la çiftçiye 1 yıla kadar vadeli alım imkanı sunuluyor. Kart aidatı olmayan kart, en önemlisi kart vadesi hasat dönemine uygun olması ile avantaj sağlıyor.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, muhtarlar ve çiftiler ile İş Bankası Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı Feyyaz Arıcı, Tarım Bankacılığı Pazarlama Bölümü'nden Mustafa Alper Devran katılımı ile gerçekleşen İş Bankasının düzenlediği 111. Çiftçi Buluşması olduğu ifade edilen etkinliğe Ünyeli üreticiler yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda, çiftçilerin finansal anlamda sıkıntı yaşamamaları ve tarımsal faaliyetlerde ihtiyaç duyulan tohum, fide, gübre, zirai ilaç, mazot (akaryakıt), yem, tarımsal ekipman vb. harcamaların finansmanı amacıyla, üreticilere tahsis edilen tarımsal kredinin kullanımının sağlaması amacıyla kullanabilecekleri Bankamatik kartı olarak da kullanılabilen İMECE KART’ın avantajları anlatıldı.​​

Türkiye İş Bankası Ünye Şube Müdürü Mutlu Kaya başlangıç konuşması sonrası, Tarım Bankacılığı Pazarlama Bölümü'nden Mustafa Alper Devran tarafından yapılan sunumda ise İş Bankası'nın üreticilere yönelik başta hasattan hasata ya da kurbandan kurbana yılda bir ödemeli uygun faiz oranlı tarım kredileri, imece Kart, İmece Mobil, Tarsim gibi ürünleri anlatılırken, üreticilerin finansal anlamda farkındalıklarını yükseltmek üzere gelir gider dengelerini nasıl sağlayacakları ve finans kuruluşlarını ne şekilde kullanırlarsa faydalarına olacağı konularında eğitim niteliğinde bilgiler aktardı.

50 bin liraya kadar anında kredi kullandırılabilen kart, üreticinin ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra mahsul hasadından sonra tek seferde ödenebilmesi özelliği taşıyor.

Ünye İş Bankası Şubesi Tarım Yetkilisi Mehmet Ersan Çabuk, açılış konuşması sonrası yaptığı açıklamada çiftçiye kolaylık sağlayacak olan İmece Kart ile ilgili, “Bankamız İmece Kart anlaşmalı üye işyerlerinden yapılacak tarımsal girdi alışverişlerinde üreticilere ödemesiz dönemli alışveriş imkanı sağlıyor. İmece Kart'ın sunduğu esnek vade yapısı sayesinde, karta bağlı tarımsal kredinin vadesi hasat dönemine uygun olacak şekilde azami bir yıl olarak belirlenmiştir. Örneğin tarımsal ihtiyaçlarınızı aldınız ve o dönemde ödeyemediniz. İmece Kart tam da bu anda devreye giriyor. Ödemelerinizi mahsullerinizi topladığınız hasat sonunda ödeme imkanı sunuyor. Daha anlaşılır bir dille söylemek gerekirse, fındık bahçeniz için yaptığınız ihtiyaçlarınızın ödemesini fındık toplanıp hasadı yapıldıktan sonra ödeyebilirsiniz yani Karadeniz deyimiyle “FINDIK VERESİYE” ödeyebilirsiniz.  Bizim bankamız çiftçilerimiz için en avantajlı imkânları sunuyor. Ama siz yine tüm bankalarla da görüşün sonra bize gelin. Her türlü sorularınızı zaman gözetmeksizin beni arayıp sorabilir, finansal destek konusunda tüm detayları öğrenebilirsiniz.” dedi.  

1 dönümden başlayan arazi sahibi olan her çiftçinin bu avantajdan yararlanabileceğini söyleyen Mehmet Ersan Çabuk,Tarım sigortasının önemine de değinerek, tarım sigortalarında çiftçilere %5, kadın çiftçilere ise bu desteğin %10 oranında indirim sağlayacağının da altını çizdi.

İş Bankası'nın üreticinin tüm finansal ihtiyaçları için destek olduğu, uygun fiyat ve teminat koşullu kredi ve İmece Kart imkânı sağladığı belirtilirken, İŞCEP üzerinden Anında Tarım Kredisi ürünü ile 50.000 TL'ye kadar anında kredi kullandırımının mümkün olduğu ifade edildi. Ayrıca tarımsal üreticilere dijital çözümlerle buluşturarak gübreleme, sulama ve uydu servisleri sunan İmece Mobil uygulaması hakkında bilgi aktarımı da yapılarak üreticilere teknoloji kullanılarak verim artışı sağlayabilecekleri fırsatlar sunuldu.

İş Bankası’nın tarım destekli projesine destek veren Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman da, İş Bankasının sunduğu imkânların çiftçiyi rahatlatmaya yönelik destekler olduğunu söyleyerek, çalışmayı desteklediğini söyledi. Son yıllarda tarımın değerinin arttığını ve bunu her kesimden insanın kabul ettiğini söyleyen Sarıkahraman, Türkiye genelinde borcunu zamanında ödeyen kişilerin en başında çiftçilerin geldiğini ve ödeme anlamında en güvenilir sektörün tarım sektörü olduğunu söyleyerek, “çiftçilerimizle gurur duyuyorum.” dedi.  

Tanıtımlar ve konuşmalar sonrasında yemek ikramı ve promosyon dağıtımı ile etkinlik sona erdi.

 

İmece Kart’a Bağlı Tahsis Edilen Tarımsal Kredi’nin sunduğu avantajlar:

İmece Kart sahibine öncelikle Bankamızca Tarımsal Kredi tahsis edilir. İmece Kart ile Bankamız İmece Kart anlaşmalı üye işyerlerinden yapılacak tarımsal girdi alışverişlerinde üreticilere ödemesiz dönemli alışveriş imkânı sağlar.

İmece Kart'ın sunduğu esnek vade yapısı sayesinde, karta bağlı tarımsal kredinin vadesi hasat dönemine uygun olacak şekilde azami bir yıl olarak belirlenebilir.

Alışveriş tutarının ödemesiz dönem içerisinde veya ödemesiz dönemin bitiminde ödenmesi halinde faiz uygulanmaz. (ödemesiz dönem süresi, yapılan işyeri anlaşmasına göre farklı ürünlerde değişiklik gösterebilir.)

Alışveriş tutarı, kart sahibine tahsis edilmiş olan İmece Kart kredisinden karşılanır.

Puan avantajı sağlayan İmece Kart anlaşmalı ve puan avantajı sağlayan üye işyerlerinden yapılacak mazot dışındaki alışverişlerde, işlem tutarları üzerinden İmece Puan kazanma fırsatı sağlar. Kazanılan bu puanlar yine İmece Kart anlaşmalı üye işyerlerinde yapılacak alışverişlerde kullanılabilir.

İmece Kart ile tüm Şubelerimizden 3 ay ödemesiz dönem ve hasatta geri ödeme avantajıyla Tarsim sigortası yapılabilir.

 

İmece Kart sahipleri, kartın Bankamatik özelliği sayesinde Türkiye'nin her yerinde 7 gün, 24 saat yaygın Bankamatik ağını kullanarak para çekme, para yatırma, bakiye öğrenme, havale, fatura ödeme, yatırım işlemleri, vb. tüm hizmetlerden yararlanabilirler.

İmece Kartın Maksimum İşyerim uygulamasına tanımlanması halinde, şubeye gitmeden kartınıza ilişkin borç ödeme, bakiye sorma gibi işlemler cep telefonundan yapılabilir.

İmece Kart borç ödeme işlemleri İşCep ve İnternet Şubemiz aracılığıyla da yapılabilmektedir.

Ayrıca, kartlarının bağlı olduğu vadesiz mevduat hesabı ile bağlantılı olarak POS’lardan alışveriş yapabilecek ve yurtiçi/ yurtdışındaki ATM’lerden para çekebileceklerdir.




Kaynak: İŞ BANKASI, MUTLU KAYA, İMECE KART, ÇİFTÇİ, TARIM, HABER, ÜNYE

Editör: unyevizyon.com

Bu haber 391 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI