Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Çok da Ahlaksızca Canım!


Yakup HALICI Bugün Pazartesi
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Vaktiye bir Gürcü entellektüelden dinlemiştim,
“Bizde Batum’a bağlı bir köy vardı. O köyün kadınları Müslümanlardı ve genci ,yaşlısı bütün kadınları Sovyetler zamanında başörtüsü takarlardı.
Sovyetler yıkıldıktan sonra yavaş,yavaş başörtüsünü takmamaya başladılar. Şu anda sadece yaşlılar takıyor.”
Belli ki; Köy halkı dini inancından önce kimliğini koruma refleksiyle gizli bir direniş gösteriyordu. Bu tehlike ortadan kalkınca da inançtan falan eser kalmadı.
Ülkemizde yüz yıldır yaşanan sürece baktığımızda; Sistemin “çağdaş” bir toplum yaratma çabalarının altında iyileştirme ve modernleştirmekten çok… Dönüştürmek gibi bir amacının olduğunu görüyoruz. Ama toplum da canını dişine takmış direniyor.
Bir toplumun dönüştürülmesinin ne derece zor bir iş olduğu bir tarafa; İki yerde hata yaptılar,
Birincisi, bu dönüştürmeyi rant aracı olarak kullanmayı ve ülkemin bütün ekonomik yapısını eline geçirmeyi hedefledi. Başarılı da oldu.
İkincisi ve en önemlisi ise, bunun için alt yapıları müsait değildi. Kısaca kendileri de ”çakma” idi.
… Ve hala daha öyleler.
Bir üçüncüsü daha var ki; El altından şimdi şikayet ettikleri sözüm ona “ahlaksız yobazları” aslında kendileri finanse ettiler. Yani karşıt yaratarak, gayeleri sadece hayata tutunup inancı doğrultusunda hayatlarını ikame etmek olan ülkemin büyük çoğunluğunu (hiçbir mezhepsel ve etnik ayrıcalık tanımadan) ve üstelik hiçbir ahlaki sorumluluk hissetmeden “maraba” laştırdılar.
Yukarıdaki satırları durup dururken neden yazdım?
Malum olduğu üzere Başaran Holdinge ait bir jet uçak düştü.İçinde mürettebat dahil on bir kadın öldü.
“ Ciddi Sosyetik” gazeteler bu kaza ile ilgili çok şeyler yazdılar. Bu yazıların çoğu “ağlamaklı” yazılardı. Bir yere kadar anlaşılabilir. Sosyal hayatta tanıdıktır,holding ekmek tekneleridir vs.
Bu onun ötesinde bir şey. Bu sahiplenmek ve önemli kılmak dürtüsü gibi geldi bana.
Sana ne? Elbette bana ne. Ama bana ne olmayan tarafı şurada, Karşıtları-ki bunlar üçü beşi geçmez- bunu fırsat bilerek (aslında ideolojik olan) bir sürü belden aşağı yazıları fora ettiler.
Vay sen misin? Diyen beri taraf da onlara ver yansın etti. Ne ahlaksızlıkları kaldı ne de yobazlıkları.
Peki beni ilgilendiren tarafı ne? Yahu bizler,şu garip guraba Anadolu halkı onların hiçbirinden değiliz ki. Bu öteden beri böyleydi. Şimdi de böyle. Ama söğüşlenen…Üstelik dayak yiyerek, hakarete uğrayarak söğüşlenenler de bizleriz.

Birincisi diyor ki, “bunlar küllen cahil, bizim gibi ‘moderin çağdaş’ rehberlere ihtiyaçları var. Yoksa adam olmaları mümkün değil.”
Öbür taraf da diyor ki;”Bakın bu dünyada çok çile çektiniz, bari öbür dünyada cenneti garantileyin. Beni bu ülkenin ağası yaparsanız sizi öbür dünyada baş köşeye oturturum.”
Çıkardıkları gazetelere bir bakın. İlk üç haber ehhh… Ondan sonrası birinin ki baldırı çıplak, öbürünün ki ise din iman pazarlaması. Bu ikinci saydığım kesim Uhud’un okçularından da beterler. Bu da ayrı bir konu ya…
Kısaca,
Bunlar mahallenin iki ahlaksız kabadayıları… Hepsi haraçlarını toplarlar, mahallenin arka sokağında güçleri nispetinde bölüşürler. Zaten aslında kavga da buradan çıkmaktadır. Az aldım,çok veridim hesabı yani…
Bize de vatan için çile çekmek düşer. Buna ölmek de dahil.



Bu yazı 1553 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI