Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Özge'ce...


Özge TÜRKÖZLER GÜDEK ÖZGE’CE…
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Siyasetten anlamıyor ve hoşlanmıyor olabilirsiniz, Gündemle ilgili yazılar okumak sıkıcı geliyor olabilir, Devlet memuru olduğunuz için gelecek kaygısıyla görüşünüzü açıkça paylaşamıyor olabilirsiniz, Ya da ekonomik kaygı taşımıyor da olabilirsiniz.

Bugün ki durum parti yada taraf olmak durumu değildir.. Bugünün partisi geçici, devri bitici, Başkan olacak kişi de herkes gibi ölümlüdür. Ya sonrası? Dini bile bugün ki siyasete bütünleştiren Başkanlık için neredeyse hadis indirecek bir kısım zihniyete bir şeyleri anlatmaya çalışırken, Ülkenin genel olarak kötü gidişinden haberiniz olduğu halde bu sizi o kadar da çok etkilemiyor olabilir.
Çünkü siz ailenizle, çocuğunuzla evinizde, kazandığınız paralarla kendi kişisel mutlu alanınızı yaratmış olabilirsiniz. En kötü ihtimalle yurt dışına çıkma planları yapıyor olabilirsiniz. En nihayetinde "Ben mi kurtaracağım bu ülkeyi ya!" diyerek hiç bir şeyi umursamıyor bile olabilirsiniz.
Ama ne olursa olsun bu Anayasa değişikliği çalışmalarına duyarsız ve sessiz kalma gibi bir hakkınız yok. Görüşmeleri takip etmemek, değişiklik teklifini incelememek gibi bir lüksünüz de yok. Çünkü bu artık bir siyasi parti mücadelesi değildir.
Cumhuriyetin temel ilkelerini var güçle korumak veya şapkadan çıkacak yeni rejime boyun eğme meselesidir. Teklif edilen değişikliğin kabul edilmesi halinde "Başkan" sıfatını kazanacak şahıs, koca bir ülkenin kaderini tek başına tayin edebilecek ve yasama ile yargının eli kolu bağlanacaktır.
Yargının yürütmeyi denetlemesini ve her zaman bağımsız olmasını sağlayan "Erkler Ayrılığı" ilkesi tarihe gömülecek, bugün baş kaldırdığımız, eleştirdiğimiz ve düzeltmeye çalıştığımız tüm yanlışlar, yasal zemine kavuşmuş olacaktır.
Mesela, Başkan keyfi bir uygulama yapmak istiyor. Mecliste ki millet vekilleri buna karşı çıkacak varsayalım. 400 rakamı çok zor ama diyelim ki ona da ulaşıldı. İtiraz edildi ve başkana karşı bayrak açıldı. O zaman Başkan aynen meclisi fesh ediyor ve yoluna devam edebiliyor. Mevcut durumda 400 milletvekili Cumhurbaşkanına karşı gelebilir mi? Elbette ki hayır.
Söz konusu yetkiler, sadece bugünkü Cumhurbaşkanı değil, hiçbir dönem ve hiçbir koşulda hiç kimse tarafından tek başına ele geçirilmemesi gereken yetkilerdir. Bu meseleyi aşmayı toplum olarak başaramazsak, Cumhuriyetin yıkılmasına ve ardından teokratik, monarşik bir düzenin kurulmasına tanıklık edeceğiz demektir.
Bugün siz kulaklarınızı kapatıp, kendi mutlu kişisel alanınıza çekilip bu mücadeleye destek vermezseniz, yarın o gölge sizin kişisel alanınıza ulaştığında başvuracağınız ve sığınacağınız hiç kimseyi bulamayacaksınız. Ama biz kandırıldık diyerek işin içinden sıyrılamayacaksınız.
Çünkü sokulmak istediğimiz yolun geriye dönüşü yok. Cumhuriyet elimizden giderse, gelecek sistem, Irak’ta Saddam, Libya’da Kaddafi rejimi gibi bir durum alacak. Tek adam sultasının temelleri atılıyor şu an. Yanılma, kandırılma gidi bir lüksümüz yok.



Bu yazı 6007 defa okunmuştur.

YORUMLAR

süleyman yıldız
05-02-2021 15:01:00

Maalesef yazınızı yeni okudum buda bizim ayıbımız.Ünye dışında yaşayan ünyelilerden oldugum için 3-4 yıldır okunabilecek yazı bulmakta gerçekleri yazabilen de bulamayınca ünye gazetelerine bakmamaya başlamıştım.NADİR DE OLSA OLUMLU ÇIKAN YAZILAR DA YOK DEGİLDİ.Yazınızı geçde olsa okumamakla çok şey kaybettiğimi anladım.Önceden gelecekleri ve şu andaki ortamı çok güzel özetleyebilmiş bir yazı okumak beni mutlu etti kalemine saglık.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI