Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
ERMENİ SORUNU’NUN BUGÜNE GELİŞİ


Olcay SOĞUK
unyevizyon@hotmail.com
 
 

5-ERMENİ SORUNU’NUN BUGÜNE GELİŞİ

 

         Ermeni sorunun doğuşu, gelişimi ve sonunda Anadolu topraklarında alınan bir tehcir kararı sonucu sterilize edilmesine sebep olan güçler, bir süreden beri zamanında verdikleri ama daha sonra Anadolu halkının milli kalkışı sonucu verdikleri desteği çekip, onları yalnız bırakarak yerlerinden yurtlarından olmalarına sebep oldukları Ermenilere yine sahip çıkmaya başlamış, onları Türkiye’den gerek toprak, gerek ise tazminat beklentisi içine sokmuştur. Bu ülkeler amaçlarına ulaşabilmek için izafi insan hakları, demokrasi söylemleri ve paralarıyla elde ettikleri ülke içindeki medya ve sözde aydınların desteği ile ülkemiz insanı üstünde psikolojik yıpratma faaliyetleri uygulamaktadırlar. Amaç Türk halkında geçmişine ait şüphe ve utanç duygusunu yerleştirmek, kanıksatmaktır. 

 

         Ermeni Komitacılar ise Lozan Barış görüşmelerinde karşılaştıkları başarısızlık nedeniyle strateji değiştirerek 1915 Tehciri, öncesi ve sonrasında yaşanan olayları “soykırım” olarak dünya kamuoyuna kabul ettirmek ve bu yolla Osmanlının devamı olarak gördükleri Türkiye Cumhuriyetinin soykırımı tanımasını sağlamak ve en nihayetinde de tazminat ve toprak talebinde bulunmak için Ermeni Diasporası oluşturmuşlardır. Esasında DİASPORA Yahudilerin ana yurtlarından ayrılarak yabancı ülkelerde yerleşen kollarına denir ve “kopuntu” anlamına gelir. Kelime 20. yy. ın ortalarında Ermeniler tarafından sahiplenilerek siyasi niteliğe büründürülmüştür. Ermeni Diasporası 20.yy sonlarında ve günümüzde ise tamamen yurt dışındaki Ermeni faaliyetlerini organize eden ve Ermenistan dış politikasını yürüten bir kuruluşa dönüşmüştür.

 

        Başta ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya olmak üzere Avrupa’da söz sahibi olabilecek bir ortam oluşturan Ermeni Diasporası, Türkiye’nin AB’ye girişini bile etkileyebilecek faaliyetlerde bulunmuştur. Ermeni Diasporası Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinde yaptığı imaj karalama, sözde soykırımın tanınması yolundaki propagandalarla günden güne güçlenmiş ve bugün Türkiye’yi tehdit eden önemli faktörlerden birisi olmuştur.

 

        Ermeni komiteciler, 1970’lerden sonra, korkutma ve sindirme aracı olarak yeniden teröre başvurmuşlardır. Nitekim, bu tarihten sonra Ermeniler tarafından, planlı bir şekilde yabancı ülkelerdeki Türk Temsilciliklerine terör saldırıları başlamıştır. Bu saldırıları yapan örgütlerden en önemlisi, Türkiye’ye karşı birçok kanlı eylemi gerçekleştiren ve Ermeni meselesinin diri tutulmasında ve Ermeni milliyetçiliğinin hararetlendirilmesinde kilit bir role sahip olan ASALA’dır. 

                                            Devamı Haftaya...



Bu yazı 1561 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI