Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Ünye’ye Avan, Ordu’ya Tavan Projeler…


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

Daha dün gibi…

2014 yerel seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan ve nihayetinde de Belediye Başkanı olan Sayın Enver Yılmaz, seçim vaatlerini sıralarken Ordu geneli için 52 Mega projeyi uygulamaya koyacaklarını, bu projelerden 3 tanesini de Ünye için gerçekleştireceklerinin sözünü vermişti.

Yazımın başlığında Ünye’yi Ordu’dan ayrı tutmuş olmamı yadırgayanların yazının sonunda sebebini anlayacaklarını umut ediyorum.

52/3 olan projeler neydi?

Ünye Çamlık’ın Turizme Açılması Projesi,

Ünye Kültür Merkezi,

Ünye Tabakhane Deresi,

Sayın Başkan Enver Yılmaz seçimi başarıyla geçerek, zamanla projelerini uygulamaya koyuldu. Başkan Yılmaz, Ünye ve Fatsa’yı yakından takip edebilmek için Büyükşehir Belediyesi büroları açmıştı hatta…

Enver Bey’i bilmem ama Ünyelilerin ona olan hayranlığı bir hayli imrendirecek düzeydeydi. Enver Bey Ünye’ye sıkça gelir olmuştu.

Hatta!

Bir bayram günü Sayın Başkan Ünye’de bayramlaşma programına katılmış, burada sözünü verdiği projeleri gerçekleştireceğini bir kez daha vurgulamıştı. Konuşmasının  sonunda da Ünye’ye teleferik yapmak istediğinin müjdesini verdi. Bu açıklamadan sonra  alkış-kıyamet kopması üzerine kendisine yönelttiğim “Böyle güzel bir projeyi hayata geçirirseniz, Ünye’yi kalkındıracağını iddia ettiğini teleferikten elde edilecek gelir Ünye’ye mi yoksa Büyükşehir Belediyesi kasasına mı girecek?” soru üzerine Enver Bey’den aldığım yanıt şu oldu; “ Ooo.. Sanki proje yapıldı, onaylandı da teleferiğin gelirlerinin kime kalacağının hesabını yapıyorsunuz” diyerek alaycı bir cevap vermişti.

O günden sonra Ünye için daha bir çok proje gündeme geldi.

Velhasıl kelam;

Gel zaman-git zaman Ne Ünye’ye yapılan bir proje var, dolayısı ile ne de elde edilen bir gelir…

Ünye Çamlık projesi yapıldı-yapılıyor derken son olarak 8 aylık bir süre istendi; Bekliyoruz.

Bir önceki Belediye başkanı tarafından yarı kamulaştırması yapılan Tabakhane Deresi  projesi ise, karayolları ve DSİ işbirliği ile devam etmekte…

Kültür Merkezi’ne gelince!

Onun da projesi ve gerekli resmi yazışmaları yapıldı fakat yatırım programına alınması bekleniyor.

Küçük çapta sözü verilen projelerin de (Büyük Cami etrafının düzenlenmesi gibi) Ünyeli esnaflardan gelecek taleple yap-işlet-devret modeliyle gerçek olabileceğini söylediler.

Tabi bu arada Ordu genelinde büyük projeler bir bir yol almaya başladı bu süreçte. Ünye’de de sıcak asfalt çalışmaları yapıldığını da belirtmek zorundayım.

Eee…  Geri ne kaldı peki?

Büyükşehir bu 3 Mega proje bekleme modunda iken, bu arada küçük projelere yöneldi. Mesela yaşlı, genç, çocuklu annelerin ve o mevkiden geçen insanların gölgelenmek için oturdukları Döner Çeşme Meydanı’na el attı. Ramazan ayı gibi ve yerine çok daha güzelinin yapılması vaadiyle yıkılan döner Çeşme Meydanı  10 gün de bitirilmesi beklenirken, üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen henüz başladığı noktada durmakta. 3. Seferde başarıyla yapılan taş döşemelerinden sonra nihayet çeşmesi yerine konuldu. Ne zaman biteceği ise meçhul gibi görünüyor.

Kısacası; Ordu geneli tavan projelerle çehresini değiştirirken, Ünye avan projelerle uyutulmaya devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 



Bu yazı 2482 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI