Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Ünye'nin Çöp Değil, Çok Derdi Var..!


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

 Haftalardır söylüyoruz, kimse dikkate almıyor. 

Ordu Büyükşehir olunca, Ünye'de büyük bir çöplük oldu. sadece gazetelerin ve vatandaşların yazması yeterli olmuyor elbette... Belediyenin, Çevre Derneklerinin de işin ciddiyetine varması gerekiyor artık... Ünye'nin bu denli sahipsiz görünmesinden birileri kendilerine pay çıkarmalı...

Çöp sıkıntımız var, tabela şehir olduk görüntü kirliliğimiz var, her ne kadar sulanmadıkları için solsalar bile  görüntü olsun diye sahil şeridine dikilen çiçeklerimiz var; Sık sık kesilen sularımız, köstebek yuvasına dönmüş yollarımız, çöplükten farkı olmayan mesire alanlarımız,  Büyükşehrin su çalışmalarından dolayı durma noktasına gelen Tabakhane Deresinde başlayan paralel yol çalışmalarımız var; Ama olsun..! 
Bizi bunlar etkiler mi?
Etkilemez! Neden mi?
Biz bunların üstesinden gelebiliriz. Çünkü bütün bu olumsuzluklara karşı çıkacak belediyemiz, Ünye Kent Konseyimiz, derneklerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız var. Onlar müsade etmez bunlara... Çünkü çok hassaslar bu konuda... (En azından kendimizi inandıralım buna...)
Baktı ki Enver Bey, seçimlerden önce başlayan tabela çalışmalarına Ünyelilerden ses çıkmıyor, bu hafta daha da yüklendi; Tutabilene aşk olsun! Ünye'de tabela görmekten önümüzü göremez olduk.  Ama olsun; Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Bey, sözünü tuttu da Sanayi sitesi için çalışmalara başladı, bitirdi ve esnafa para kazandır ya..! 
Yeni Sanayi Sitemizle esnafımızın yüzü güldü de ekonomisi canlanmaya başladı ya.. Tek eksik reklamlarımız kaldı. esnafta para çok, demet demet para sayarlar artık reklamlara...

Gelelim çöp meselesine. Bu konu en az çöp kadar iğrençleşti artık..!

Haftalardır üzerine duruluyor fakat Enver Bey, her ne kadar "çöp göndermiyoruz" dese de hiç temposunu bozmadan çöpler yığılmaya devam ediyor. Buna da peki..(!)

Ünye Kent Konseyimiz bu konuya da el atmış, gerekli başvuruları yapmış ya, eli kulağındadır, akşama sabaha bıçak gibi keser, çöp gelmez olur...

Gelelim Tabakhane Deresindeki paralel yol çalışmalarına... 
Yaklaşık iki haftadır devam eden dere boyu yol çalışması durma noktasına geldi. 
Nedeni çok açık..

En büyük belediyemizin OSKİ'si altyapı çalışmalarını ağırdan almaya başlayınca, karayollarına da engel oldu. Bu da gösteriyor ki, yaz sonuna bitmesi beklenen yol, kendini biraz daha naza çekecek. 
Buna da tamam..! Büyük başkanımız böyle uygun gördüyse vardır elbet bir bildiği... 

Fatsa ve diğer sahil ilçeleri botanik bahçesine dönerken, bizim sahile de üç-beş çiçek dikip geçiştiren, onu da sulamayı unuttukları için hayata küsen çiçeklerimize söylenecek söz yok.
Çünkü Ünye, Büyükşehrin üvey evladı...  

Çiçekler belediye suyuyla sulansa, Enver Bey'in Oski'si ne zarar. Enver Bey tutup da paralı olan belediye suyunu değil de, Ünye'nin acı suyuyla  çiçekleri sulatırsa buna şaşırmam...
Velhasıl kelam; Ünye'nin sadece çöp derdi değil, çok derdi var.

Adamın birine piyango çıkmış. 
Adam mutluluktan havalara uçmuş.
O arada adamın kayınbiraderi aramış ve;
"Enişte sana kötü bir haberim var. Ablam öldü" demiş.
Telefonu Kapatan adam, sevinçten kahkahalara boğulmuş ve;
"Hey büyük Allah'ım verdikçe veriyorsun" demiş.

Bizimde büyükşehir belediyemiz var; Vurdukça vuruyor...



Bu yazı 2471 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI