Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Ünye Burada Kaymakam Nerede?


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

Ordu’nun büyükşehir olması birlikte KÖYDES’in ortadan kalkması sonucu;  işi bitmiş, tatile çıkmış havası veren Ünye Kaymakamı, epey zamandır ortalarda görünmüyor.

En ağır yük olan KÖYDES’in kaldırılması üzerine yükü hafifleyen Kaymakamın,  farklı hizmet arayışı içerisine girmesi beklenirken,  kendisi dünya işlerinden arınıp, inzivaya çekilmiş gibi bir tablo sergiliyor.

Sayın Kaymakamım;  Bırakın Köydes  programının kaldırılmasından sonra başka hizmetler yapmayı, yaklaşık 10 aydır Ünye’ye müftü atanmasına bile vesile olamadı.  

Türkiye genelinde başka şehirlerin  Valileri, Kaymakamları,  Belediye Başkanları topluca bir fabrika, bir sanayi ve iş alanları açılışları gerçekleştirirken, bizim bürokratlarımız ise topluca Kaymakamlık binası altında bulunan İŞKUR’un açılışını gerçekleştirdiler.

İşsizlik ordusuna çare olabilecek tek çözümün iş alanları olduğu bilinirken,  İŞKUR aracılığla insanlara geçici çözüm üretecek çareler aranması çok ta makul gelmiyor bana…

Yetkililerimiz vatandaşın Organize Sanayi isteğini, bir türlü bitmek bilmeyen ve aciliyeti  olan  devlet hastanesinin bitmeyişini, devlet destekli fındık fabrikası kurulması isteğini duymuyorlar mı?

Evet! Duymuyorlar; Çünkü duymak istemiyorlar; Çünkü kimse düzeninin bozulmasını istemiyor.

Diyeceksiniz ki; “İŞKUR’da iş bulmak amacıyla kurulmuş bir kurum..”

Çalışma alanları oluşturulsa, fabrikalar olsa bu kadar işsizlik olmaz; Dolayısıyla herkesin düzenli işi olacağı için işsiz sayısı düşecektir.  Kısa bir süre istihdam sağlayan İŞKUR, sözleşmeler bittiğinde yeniden işsizler ordusuyla karşı karşıya kalıyor sonunda.

Tüm bürokratlara bakıyorum; herkes Ünye’yi o kadar çok seviyor ki, laf söyletmiyor. Sevginizin sözde olmasını değil,  öz de olmasını istiyoruz! Bunun için de yapacağınız tek şey, yetkilerinizi kullanarak, Ünye’ye istihdam sağlamak…

Sayın Kaymakamımız, suya sabuna dokunmadan, kimseyle münakaşaya girmeden, görevini tamamlamanın derdinde sanırım.  Bu kadar sessiz kalmasının başka açıklaması ne olabilir ki?

Kendisi devlet bürokratı gibi değil, siyasi bürokrat gibi davranıyor. Neyi uygun görüyorsa onu yapıyor.

Ünye artık bir şeyler kazanmalı;  Kaybetmekten yoruldu. 

Ünye kimsenin rant kapısına dönüşmesin ya da birilerinin gövde gösterisine konu olmasın.

Gelen ağam- gidem paşam devrinin  bitmesini, hak edenin, işini hak ettiği şekilde yapmasını istiyoruz.

Toparlayacak olursak; Ünye,  her zaman ki gibi yerinde.  Elini-eteğini işlerden çeken Sayın Kaymakam nerede?



Bu yazı 7302 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI