Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Organize Olmazsa Organize Oluruz…


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

30 yıldır Ünye’de kanayan yara haline gelmiş, fakat çok sayıda bürokrata sahip olup bürokrasi kurbanı olmuş Ünye’ye  müjdeli haberi Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün verdi.

Eski Tarım Bakanı rahmetli Refaiddin Şahin döneminde başlayan Ünye OSB (Organize Sanayi Bölgesi) çalışmaları yaklaşık 30 yıldır bir çözüme ulaştırılamamıştı.

OSB için geçtiğimiz hafta Ankara’nın yolunu tutan Arif Ergün, Ankara dönüşünde Ünyelilerin yıllardır beklediği müjdeli haberi verdi.

Ünyeliler üzerinde bayram havası yaratan bu haber, bir taraftan büyük mutluluk verirken, diğer taraftan da “Erken mi seviniyoruz acaba; Yine önceden olduğu gibi başarısızlıkla mı sonuçlanacak?” gibi sorularla insanların kafasında soru işareti oluşturuyor.

Bu sefer vebal büyük!

 Uzun yıllardır bu olayın gerçekleşmesini bekleyen Ünyeliler, yeni bir hayal kırıklığı ile karşılaşırsa yeniden üzülür, kahrolur ve bu konudaki tüm ümidini kaybeder. Kim bu çalışmanın önüne taş koyarsa vebali büyük olacaktır.

Bu kadar bürokrat çıkarmış ve bu kadar elverişli bir ilçe iken, hiçbir dönem siyasetçi çıkarmayıp, tüm hizmetleri almış daha küçük ilçelerle kıyas yapıldığında Ünye’nin bu ayıbı da cümle cihana yeter!

Ama..!

Bu sefer durum farklı gibi görünüyor. İlçe Başkanımız Sayın Arif Ergün o kadar kendinden emin ve inanarak verdi ki bu haberi  “Bu sefer olay tamamdır” demekten alamıyorum kendimi.

Sayın Başkan Arif Ergün’ün ilk başkanlık döneminden bu yana kıyas yaptığımda, Sayın Başkanın siyasette ve hizmetler konusunda tecrübe kazandığını görüyorum.  Olayları daha kontrollü ve bilinçli takip ettiğini fark ediyorum.  Bu sefer durum kesin gibi görünüyor.  Çünkü bu sefer belgeler var, Bakanlıkların resmi onay yazıları var ve en önemlisi MÜCADELE var!

Organize sanayi bölgesi yer seçimi Ünye’nin Killik mevkiinde 550 dönüm arazi üzerine kurulması kesinleşti.  Ünye OSB’nin tescili, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Bu iş artık yoluna girdi. Bu da bölgemizin en büyük sorunu olan istihdam konusunu çözecek ve bölgemizden il dışına yapılan iş gücü göçünü de engelleyecek.

Peki bundan sonraki süreç nasıl işleyecek?

Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları Valilik tarafından mütevelli heyeti  oluşturularak, somut olarak istimlak çalışmalarının başlayıp, parselizasyon çalışmalarının yapılması ve yerleşkenin faaliyete geçmesiyle hayat bulacak.

Tabi OSB olayı tek başına kazanılmış bir dava olarak nitelendirilmemeli.  Bu olay, Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş’un, ilgili bakanlıkların, Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Arif Ergün’ün  ve her ne kadar adı geçmese de Ünye Ticaret Odası Başkanı Sayın Durmuş Zor’un da başarısı olacak. (Sayın Durmuş Zor’un bu konuda verdiği mücadeleyi inkar edemeyiz)

Bu proje gerçekleştiğinde  adını saydığım kişiler döneme damgasını vuracağa benziyor.

Velhasıl Kelam;

Bu proje büyük, meşakkatli ve katkısı çok değerli olan bir proje… Tüm Ünyelilerin istihdam sorununa çözüm olabilecek ve ilçeyi kalkındırabilecek  dev bir proje…

Bu nedenle diyorum ki; Tüm Ünyelilerin geleceğine, dolayısı ile bu projeye sahip çıkması gerekiyor. Bir pürüz, küçük bir bahane dahi yeniden bir hayal kırıklığına sebep olabilir. Tüm hemşehrilerimizi bu konuda duyarlı ve yapıcı olmaya davet ediyorum. Dediğim gibi kim bu çalışmanın önüne taş koyarsa vebali büyük olacaktır.

Aksi takdirde, çevre il ve ilçeler Organize Sanayi ile kalkınırken, biz de onların gelişmesini mi izleyeceğiz?

Demem o ki, “Eğer sanayi de organize olunmazsa, biz organize oluruz.”

 

 

 



Bu yazı 1713 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI