Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
MHP’den Ak Parti’ye Hayat Öpücüğü…


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

Tarih 18 Nisan 2018…
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la kısa görüşmesi sonucu erken seçim yapılması gerektiği konusunda sinyal vermiş, bu açıklamanın akabinde Sayın Erdoğan, aynı gün içerisinde görüşmenin sonucunda 24 Haziran’da “baskın seçim” kararı aldıklarını açıklamıştı.  
Seçimin gerekçesi neydi?
“Türkiye’nin iç ve dış gündeminin yoğunluğu, erken seçim tartışmalarının yaratacağı belirsizliği ve piyasalardaki ekonomik tedirginlik…” hatta Ordu MHP Milletvekilimiz Cemal Enginyurt’a göre Cumhur İttifakının da ilerleyen zamanlarda zarar görmesi olasılığına karşı alınan tedbirdi…
Evet… Start verilmişti. 
Kısa sürede uzun yol kat etmeye hazırlanan partiler önce adaylarının kim olacağına karar verdi. MHP Ak Parti’yle ittifak kurunca, MHP lideri geri çekilerek Başkanlık için aday olmadı; Desteğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullanacağını açıkladı.

İyi Parti Lideri Meral Akşener hızlı bir çıkış yaparak, MHP, AKP ve CHP küskünlerinden oluşan bir kitleyi yanına çekmeyi başardı.
Asıl merak edilen CHP’nin adayıydı… Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sürpriz bir kararla Yalova milletvekili Muharrem İnce’yi aday gösterdiklerini açıklaması üzerine tüm gözler Muharrem İnce’ye çevrildi. 

Gelelim sürece…
Adaylar 2 ay gibi kısa bir sürede tüm enerjilerini meydan mitinglerinde kullanmaya başladılar. Muharrem İnce’nin ani yükselişi,  seçimin sonucunu etkileyecek kadar radikal boyuta ulaşmaya başlamıştı.  Muharrem İnce’nin heybetli meydan mitingleri diğer parti temsilcilerini gölgede bırakmış, bu yarış Recep Tayyip Erdoğan’la Muharrem İnce yarışına dönmüştü. Hatta seçimlerin 2. Tura kalması kuvvetli ihtimaldi. Sonrasını birlikte görecektik.

Gelelim sonuca…
Türkiye genelinde 24 Haziran’da seçimlerin ardından açıklanan sonuçlar tahmin edilenin çok dışında oldu. 
Cumhur İttifakını kuran AKP %42 ve MHP %11 ile toplam %53, Millet İttifakını oluşturan CHP %22,64, İYİ Parti %9,96 ve Saadet Partisi %1,34 ile toplamda %33,94 oyla turu tamamladılar. 
Baktığımızda, Seçimde %10 barajının altında kalması beklenen MHP’nin %11,10’luk oyu Ak Parti’nin %42 olan oyunu % 53’e yükseltince, Ak Parti 1. Turda seçimi kazanan parti oldu.  Millet İttifakını oluşturan kanatta İYİ Parti’nin beklenen çıkışı yakalayamaması ve ana muhalefetin oylarını düşürmesi millet ittifakı kanadında hüsranla sonuçlandı. 
Yalnız, baktığımızda ilginç olan bir tek şey vardı o da, 40 yıldır %30 barajını yakalayamayan sol görüşün Muharrem İnce’nin %30’luk oy oranını yakalamasıyla kırılmış olması oldu.  

Sonuç…
Görünen o ki, bu seçimde partiler şapkalarını önlerine koyup düşünmek zorundalar. 

Hata nerede yapıldı, muhalefeti hüsrana uğratan neydi?

CHP adayı Muharrem İnce’nin,  vatan savunması bekleyen vatandaşlara karşın HDP adayı Demirtaş’ı son günlerde fazlaca zikretmesiydi ki bana göre birinci sebep buydu…
İkincisi, yine vatan savunmasından yola çıkarsak… İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını alkışlayan  2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’, işaret ederek, “Onun apoletlerini sökeceğim” sözlerini çok sık dile getirmesiydi… Ve bir de kendisine yardımcı arayışına  girmiş olması…
Ak Parti ise, 16 yıldır ülkeyi yönetmesine nazaran, piyasalardaki ekonomik tedirginliklerin giderek artması ve son günlerde özelleştirme ile adalet arayışına giren bir toplumun oluşması gerekçesiyle toplum tarafından tepki aldı. 

Gelelim Ünye’ye…
Siyasetçi çıkarmaya alışmış, siyasetin tabanını oluşturan Ünye’den son seçimlerde 6. Sıradan Ünyeli aday gösterilmesine nazaran ve yine burada MHP’nin 2. sıra adayının da Ünyeli olması sebebiyle Cumhur İttifakına MHP’nin ciddi anlamda destek vermesi, Recep Tayyip Erdoğan’ın oylarının %72’ye yükselmesine büyük katkı sağladı.
Yani demem o ki,
24 Haziran seçimlerinde Türkiye genelinde de desteğe ihtiyacı var gibi görünen MHP, seçimlerde beklenenin üzerinde bir performans göstererek, %43 oyu ile 2. Tura kalma ihtimali olan Ak Parti’ye "hayat öpücüğü" vererek, Recep Tayyip Erdoğan’a yeni sistemde “Başkan” olma şansı vermiştir. 



Bu yazı 4357 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Mustafa basumlu
28-11-2019 01:47:00

Yazılarınızı severek okuyorum çok başarılısınız Allah yolunuzu açık etsin Meral hanım

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI