Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
HİZMET Mİ? İCAZET Mİ?


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

Ünye’ye hizmet etmeyi hedefleyen nur topu gibi 10 tane adayımız oldu.

O kadar hizmet aşığılar ki, tercih edilmeyi bile beklemeden var gücüyle esip gürlüyorlar.

Kimisi kendisini başkan ilan ediyor, kimisi icazet aldım diye kasım kasım kasılıyor.

Kimileri küçük ama basit oyunlarla birilerinden medet umuyor.

Bu yıl siyaset çocuk oyununa döndü. Çocukça hırslar, çocukça oyunlar oynanıyor. Birilerinden medet umulup, kendinin başaramadığını birilerinin yardımıyla başarmaya çalışıyor.

En baştaki adamdan tutun da, en düşmüşüne kadar herkesten yardım bekleniyor.

Kimisi; “ Evelallah icazet aldım büyüğümden” deyip, şeyhinden dua almış bir derviş edasıyla salınıyor; Kimisi de itibarını kaybetmiş ve kaybedecek de başka bir şeyi kalmamış birilerinin ağzından çıkacaklara kilitlenip, o kişiye başkan olmasının yolunu açacak yol yardımı gözüyle bakıyor.

Sayın başkan adaylarım..!

Bunlara ne gerek var? Zaten kendinizden eminseniz ve kendinize güveniniz varsa böyle beklentilere ihtiyacınız yok ki…

Bir de anlamadığım bir şey var; Başkanlığa adaylığını koymamış bir kişi neden bu kadar korkutur ki?

Belediye başkanı Ahmet Arpacıoğlu, adaylığını koymadı ama, AK Parti genel merkezi tarafından adı açıklanabilir söylentileri ve anketlerde Ahmet Arpacıoğlu’nun adının birinci sırada çıkması adaylar üzerinde büyük bir panik yarattı. Zaten olanlar da ondan sonra oldu. Ahmet Arpacıoğlu’nun  iyi bir başkan olmadığını savunuyorsunuz. Madem  iyi bir başkan değil, siz neden bu kadar panik yaptınız?

Diğer adayları çok tanımıyorum. İyilerdir, belki iyi bir başkanlık yapacaklar ama şundan çok eminim; Belediyecilik yapabilirler ama sosyal bir belediye olabilirler mi? Ve sosyal bir başkan olabilirler mi bundan emin değilim.

Bir belediyenin görevi su, altyapı ve çöptür. Ahmet Arpacıoğlu 50 yıllık su problemini çözüp hayata geçirdi. Altyapı problemini çözmüş, çöp sorununa da önüne çıkarılan engellere rağmen çözüm aramış bununla kalmayıp, birçok tesis yapıp faaliyete geçirmiş. Yani asli görevlerini bitirmiş ve bunun üzerine bir şeyler koymanın derdine düşmüş bir başkan.

Zaten büyükşehir olunca da hizmetlerin çoğu büyükşehrin kontrolünde olacak. Ve Ünye’nin en büyük problemleri zaten bitmiş.

Atatürk Parkının yapılmasını bile eleştirenler olmuştu ve o kişiler şimdi aileleriyle, arkadaşlarıyla birlikte orada yemek yiyorlar.

Binicilik tesisleri, Asarkaya mesire alanı, Çamlık, Yunus Emre Türbesi, mahalle yolları, dere ıslahları, doğu-batı arıtma tesisleri ve bunun gibi tesisleri kazandırmış. Bunlardan daha da önemlisi vatandaşın sevgisini kazanmış.

Bunu da geçelim…

Ahmet Arpacıoğlu, kırsalından kentine, en ücradaki kişiden, en merkezdekine kadar hepsine eşit davranıyor. Ve sosyal aktivitelerin hepsinde var.

Her fikre açık, kapısı kim olursa olsun herkese açık. En büyük avantajı ise, yüzünden hiç düşürmediği tebessümü…

Yolda, sokakta gördüğü herkesle el sıkışıp, yaşlıları kucaklayan, onların hatrını soran, vatandaşla bütünleşerek kendisini vatandaşa açmış bir başkandan bende olsam çekinirdim sanırım. Çünkü bunu başarabilmek bir meziyettir.

Arpacıoğlu güler yüzünü insanlardan esirgememiş, insanlara yukarıdan bakmamış, vatandaşları her Çarşamba günü kabul ederek onların dertlerini dinleyip, sorunlarına çözüm üretmiş, çoğu insanın bilmediği bunun dışında yardımlar yapmış ve yapıyor olan bir başkan…

Cezaevindeki kardeşlerimiz bile ayaklarının üşüdüğünü belirterek, ayakkabı numarasını yazarak bir çift ayakkabı isteyecek kadar kendilerine yakın ve samimi görüyorlarsa burada düşünmek lazım.

Arpacıoğlu, her yerden gelen mektupları ve kendisine gelen tüm taleplere ve yardım çağrılarına kulak veren bir başkan. Çoğu insanın bilmediği ve tüm ayrıntıların detaylarda olduğunu da unutmamak lazım. Mecbur olmadığı bu yardımları yapıp, yapmamak onun isteği dahilinde…

Adaylarımız siyaseti sadece Ortaçarşı ile 100. yıl arasında sanıyorlar ki, anketlerde neden adım çıkmıyor diye tavır alıyorlar. Bunun cevabı başından beri anlattığım gibi detaylarda gizli. Arpacıoğlu, her kesime ulaşmış ve güzel diyalog kurmuş bir başkan…

 

Bazı adaylarımız bırakın el sıkışıp, güler yüz göstermeyi, yanından geçene selam dahi vermiyor. Burnu bulutları çiziyor. Şimdiden böyle yaparlarsa göreve geldiklerinde ne olur varın siz düşünün.

Kim gelirse gelsin, kim ne kadar yönetirse yönetsin, Ahmet Arpacıoğlu kadar sosyal bir başkan, şu an ki Ünye belediyesi kadar sosyal bir belediye olacağına inanmıyorum.

Toparlarsak; ister hizmetle gel, ister icazetle…

Arpacıoğlu kaybederse Ünye kaybeder…



Bu yazı 10050 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI