Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Bu Özgüven Siyasetten mi? Kudretten mi?


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

BU hafta gündeme düşen haberlerden biri de başhekimin hastanedeki hekime yaptığı iddia edilen darp ve sözlü saldırı olayı…
İddiaya göre Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi hastane doktorlarının kendi aralarında klimaların çalışmadığına dair yaptığı söylemlerden rahatsız olmuş, bunun üzerine o doktorlardan birini odasına çağırarak ikazda bulunmuş. Bu da yetmemiş, daha sonra hekim odasına giderek tekrar aynı doktoru hedef almış ve “Sen işini yap!  Bizim işimize karışma. Seni burada görmek istemiyorum!” demiş. Daha sonrasında üzerine yürümüş…  Doktor da bu yaşanılan olayın ardından darp raporu almış, başhekim hakkında suç duyurusunda bulunmuş.
Ak Parti Ünye İlçe Teşkilatı Başkanı Arif Ergün, konuyla ilgili açıklama yapmış, basında başhekim hakkında karalama kampanyası yapıldığını ve bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.
Burada sormak lazım..!
Bu konu da başhekimin savunmasını Ak Parti teşkilatı 
neden yapıyor?
Ak Parti Ünye Teşkilatının görevi iş bulma kurumu gibi çalışarak, partiden iş beklentisi olan bir çok insanı Ünye Devlet Hastanesi’ne yerleştirmiş midir? Personel alımları Arif Ergün’ün tekelinde midir? Araştırılması gerekir?
Bir çok insanı Ünye Devlet Hastanesine yerleştirmek, hastanenin basın sözcülüğünü yapmak Ak Parti Ünye Teşkilatının görevi midir ki, bu görev onlarınsa Kamu Hastaneler Birliği ne iş yapar?
Doktor atamalarının yapılmasının açıklanması ve doktor talebinde bulunulması  AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün’ün işi midir yoksa, yine Kamu Hastaneler Birliğinin görevi midir?

Hastaneye cihaz alındığında, bunun açıklamasını siyasi parti başkanının yapması yapması ve partiye mal etmesi ne kadar doğru?
Varsayalım doktor hatalı…  Sayın Başhekimin olayda adı geçen doktoru hekim odasında insanların içerisinde rencide etmesi doğru mudur?  Yoksa, bir yöneticinin yapması gerektiği şekilde davranıp, istemediği bir personel hakkında dilekçe yazarak ilgili mercilere bildirerek, resmi prosedürü takip etmesi mi gerekir?
Resmi bir kurum olan hastanede bir yöneticinin insanların gözü önünde personeliyle sözlü saldırmak yerine, makamının üstünlüğü gereği daha dikkatli ve kontrollü olması gerekmez mi?
Ayrıca bir çok doktorun yaşadığı ve hastaların bile şikayetçi olduğu klimaların çalışmamasının söylenmesi neticesinde sorunun ne olduğu araştırılmalı ve çözüm mü bulunmalıdır? Yoksa, “sen işini yap” demek hastanede oluşabilecek arızaların giderilmesine çözüm üretmek için yeterli midir?
Bu olayın yaşanması üzerine, vakıftan, ilimden, bilimden bazı kuruluşlar başhekime destek vermiştir.
Sayın Başhekimin bu kadar özgüvenli olması Ak Parti İlçe Başkanının her fırsatta yanında olmasından kaynaklanan siyasi güçten mi? Yoksa Kudretten mi gelmektedir?

Saygılar...

 



Bu yazı 2418 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI